Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Ъглови конектори за платка. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Единствения ти друг начин е да направиш нещо като евро-касета. Ама нали се сещаш, че хич не е евтино. Колко платки ще трябва да слагаш върху "дънната"?

Чет Окт 12, 2006 2:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Само една.
Не очкавах че за толкова разпространен вид конструкция няма да име нещо готово на свястна цена.
Ей тук гледам едно дъно и гледам конектора за едо паметта. Перфектен е за такава цел. Направо се чудя що не е често използван по електрониката. Даже не съм виждал никъде такъв да се ползва за нещо друго.

Чет Окт 12, 2006 2:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Еми взимай такива куплунзи и действай или ги прави сандвич както ти казах. Само дето нали се сещаш с какво качество трябва да е платкаджийницата за да стане куплунга от паметите :) .

Чет Окт 12, 2006 2:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
Куплунзите на edo паметта са 2.54 мм стъпка 2 реда.
Много от едо паметите не са с позлатени пинове и си работеха с години безоткзано.
Само има един проблем ..... мъничък .... ама съвсем мъничък :evil: ,няма отде да се заредят такива куплунзи поне не и на ниска цена.

Чет Окт 12, 2006 2:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тия знаеш ли ги:
http://www.samtec.com

Те са царе на куплунзите, а Комет май им станаха представители. Обаче цените са не ми говори. Ама то неможе хем така го искам хем съвсем без пари да е. Ако тук не си намериш подходящ конектор - няма къде :) .

Чет Окт 12, 2006 3:09 am
Профил

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Само една.
Не очкавах че за толкова разпространен вид конструкция няма да име нещо готово на свястна цена.
Ей тук гледам едно дъно и гледам конектора за едо паметта. Перфектен е за такава цел. Направо се чудя що не е често използван по електрониката. Даже не съм виждал никъде такъв да се ползва за нещо друго.

Паметите са високи 2см , леки са и е ясно къде се монтират. Никой производител на конектори не може да ти гарантира , че конектора му няма да се счупи от 6 см или по-висока платка с неизвестна тежест на нея, която може да е подложена на вибрации и удари. Вероятно и затова точно това , което търсиш го няма. Чистото решение е да си вържеш другия край на платката за стабилна конструкция.

Чет Окт 12, 2006 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Все пак, не можах да разбера, това което ти предложих ( една права женска и една права мъжка рейка, със стъпка 2,54мм и разстояние между редовете 2,54 мм ) защо да не става за твоята конструкция. Ще се загуби като полезна площ от вертикалната платка височината на женската рейка от страна елементи + височината на мъжката рейка от страна спойки, някъде 5-6мм и то при положение, че ги пуснеш по цялата дължина на сглобката. Ако направиш сглобката в двата края, в средата на вертикалната платка няма да загубиш пространството.

Чет Окт 12, 2006 9:55 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Никола, трудна работа. Няма да мога да ти помогна :oops:

Чет Окт 12, 2006 10:43 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Ъглови конектори за платка.
Nikola Kirov написа:
Имам малка платка към 6 см висока която се боде на дънната платка.
Трябва ми някакъв конектор с 40-60 пина на които мога да разчитам без да правя допълнително механично укрепване на платката.
Дайте идеи някакви за нещо което може да се намери тук и не е скъпо.
Стандартните реики не стават щото няма зъбчета които да пречат на самопроизволно изваждане на платката.
Върши работа и някакъв евтин крепеж които да ползвам в комбинация с рейки евентуално

Я провери тук.

Ако си харесаш нещо ще ти помогна с доставката. :wink: Внасяме доста често части от там.

Чет Окт 12, 2006 11:05 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Никола що не постнеш сникма да се ориентират хората да не пишат глупости

Чет Окт 12, 2006 1:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако знаеш как се снима нещо дето не е направено :)

Тишо тия имат един готин куплунг за целта. Такъв съм ползвал в предишен проект. Ама пак идва скъпичък.

Мразя да правя битова електроника. Ако беше за промишлена електроника нямаше да ми е проблем изобщо цената на конектора. :evil:

Ей тук се разрових днес по чекмеджетата и открих едни много свястни крепежи. Точно като за целта съвсем прости пластмаси с зъбче от горна страна да защипят платката която се боде а от долна страна се хващат с малка рапидка за дънната платка. Ама даже нямам спомен отде са дошли при мен :). Съвсем просто нещо а спестява ползване на скъп куплунг. Но не намирам никъде предлагане на такива.

Чет Окт 12, 2006 1:42 pm
Профил

Мнение 
Никола, с малко закъснение, но ако е за производство по добре да е стандартно а не някаква история с крепежи и куплунзи дето не им е това работата.
Моя съвет, www.molex.com, http://www.tycoelectronics.com , www.amp.com (тия вее с с tyco), http://www.cvilux.com.tw.
Значи първо виж в cvilux, комет ги внасят, доставката е 4-5 седмици, цената е по приемлива от AMP и Molex. След това ако ги караме по-цени Molex, аз не разбрах това какви сигнали ще предава, ако няма да е силов куплунг samtec може би също имат подходящо решение. Там цените са малко по високи.

Пет Окт 13, 2006 8:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знам до колко ще ти свьршат работа, преди малко се загледах по тяхна реклама в едно списание, разполагат с голямо разнообразие конектори (или поне така пишат). На страницата им видях, че имат представител вьв Варна.

Пон Окт 16, 2006 5:56 pm
Профил WWW

Мнение 
Адаш, като каза дъно... Що не погледнеш за конекторите за IDE устройство или за floppy на дънните платки... На дъната е мъжката част а на кабела женската. Двуредови са както знаеш разстоянието между редовете е 2.54.... стъпката на пиновете и тя е толкова..... Мисля че трябва да лесно да ги намериш и да са на приемлливи цени.... та на женската част спокойно можеш да запоиш платката между редовете....и така да си решиш проблема...

Пон Окт 16, 2006 6:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2