Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Система за електронно гласуване с микроконтролер ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Система за електронно гласуване с микроконтролер ???
gsimsim2 написа:
Някой да е чувал фирма в българия или внос да може да изработи система - пултове за гласуване с идентификация - карт четец "пластмасова карта само за четене на идентификация" с пет бутона - "ЗА", "Против", "Въздаржал се" и "Присъства", като пултовете да имат връзка с PC може и по RS232 макар че е трудно да вкарам 15 четеца на карти в компютъра, ако някои има идеи моля да помогне !

Това е смешно, в смисъл идиотски просто. Дори лаик като мен би го направил за 2 вечери. Може да идеш в МЕИ и да вербуваш някой студент, ще ти го направи почти без пари. Организацията на производството е по-трудната част, но имайки предвид простотата на цялото нещо, едва ли ще е някакъв много сериозен проблем.

Чет Сеп 21, 2006 9:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мда, просто е, всеки тук може да го направи за няколко часа играчка, обемен монтаж и готово, обаче "фирма или внос" се предполага нещо повече от изработка на студент, а то би включвало най-малко- четец + карта + контролер + платка + една шепа елементи + кутия... + проектиране на схема + проектиране на платка + проектиране на софтуер за контролера / софтуер за компютър + проектиране на кутия...+ (монтаж) + ....

Чет Сеп 21, 2006 9:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
gsimsim2 написа:
В итерес на истината нешто в този форум куца. Това форум за хардуер ли е или седянка ?
Ако има някои да каже нещо свястно да каже, Но от рода на това че съм фирмата подържаща парламента Е НЕСЕРИОЗНО.
Де да бях. Говоря ви за нешто съвсем по малко. И никои никого не иска да използва така че ако някои има идеи ок е, а особенно ако има някъде такива готови устроиства , ми даите цена по дяволите не да се навивате един друг за някакви си 2 милиона :(

Ето заради такива като теб няма да остане един свястен инженер в БГ. 2000 лв. - ти имаш ли идея какво представлява това дето го искаш и колко човека за колко време могат да го направят. Това да не са домати - късай от корена и яж. Баси и смешниците дето се навъдиха.

Чет Сеп 21, 2006 10:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Карти не съм се интересувал как се четат ( предполагам ще е нещо като I2C или SPI ), другото е лесно. Кажи за отдалечеността на пултовете един от друг, както и за отдалечеността на пултовете от компютъра. Някакви изисквания за пултовете ?
/* Да са удобни за дебели ръчички, например :wink: */

Каква цена искаш, на проектирането на системата или на проектиране + производство + доставка и монтаж ? Сервиз ? Кой ще пуска кабелите до компютъра ? Имам и други такива въпроси, прати едно лично съобщение, ако решиш че можеш да ми дадеш отговорите им. /* Не съм фирма */

Чет Сеп 21, 2006 10:15 pm
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Ето заради такива като теб няма да остане един свястен инженер в БГ. 2000 лв. - ти имаш ли идея какво представлява това дето го искаш и колко човека за колко време могат да го направят. Това да не са домати - късай от корена и яж. Баси и смешниците дето се навъдиха.

Митко, не е заради такива като него. Лудия не е този дето изяжда зелника, а този дето е готов за държавна(общинска - какво значение) поръчка да слиза под "санитарния" минимум за цена. И то само защото не му е необходимо да плаща наеми за помещения, заплати на работници и/или осигуровки. В този смисъл съм твърдо "ЗА" този закон за софтуера, по смисъла си е точно както трябва да бъде. Но не и в БГ. Много ми е гот като гледам тука кмета как отнема общински поръчки само заради липса на мерки за безопасност или добри условия на труд на работниците! Само мога да съжалявам, че в БГ не е така.

Чет Сеп 21, 2006 10:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
evc написа:
... И то само защото не му е необходимо да плаща наеми за помещения, заплати на работници и/или осигуровки...

В моята нива ли сееш или така ми се стори :roll:

Чет Сеп 21, 2006 10:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
В моята нива ли сееш или така ми се стори :roll:

Негонен ли бягаш, или така ми се стори? :)

Чет Сеп 21, 2006 11:04 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
evc i dimitur Ок мом4ета маи не сте наясно като ви казах 2000 лева го казах по цена на вносителя за ЕДИН пулт с 4-ри бутона. Ами карт четеца струва 100-150 лева бутоните по 5 лева :)

Следи си риториката, иначе ще се наложи да затварям темата

Чет Сеп 21, 2006 11:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Негонен не бягам, пък и да ме гонят, пак не бягам, щото имам щанга.
Близко до ума са мислите от сорта на: "Виж го тоя, няма фирма, сигурно и данъци не плаща, и вече се натиска да прави електронна система за гласуване".

2000лв си е резачка за бройка. За тия пари може да се монтира по един ПК с 15 инчов LCD монитор, мрежова карта, без флопи, без CD и без USB на всяко работно място, ще се напише софтче за Linux в конзолен режим, всеки ще си въвежда паролата преди всяко гласуване, след гласуването автоматически logout, върху 3-4 бутона ще залепя лепенки със съответните надписи и ще стане супер системка за гласуване.

Последна промяна на Чет Сеп 21, 2006 11:28 pm, променена общо 1 път

Чет Сеп 21, 2006 11:19 pm
Профил WWW

Мнение 
gsimsim2 написа:
evc i dimitur Ок мом4ета маи не сте наясно като ви казах 2000 лева го казах по цена на вносителя за ЕДИН пулт с 4-ри бутона. Ами карт четеца струва 100-150 лева бутоните по 5 лева :) да кажем ами ако си клатите цял ден краката и пишете глупости за това че не са останали инженери в България, Ами какво да ви кажа да не сте ставали , ако сте де :))

Ми щом пишем глупости, що се занимаваш с нас. Поне запетейките в изреченията си слагаме както трябва.

Чет Сеп 21, 2006 11:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@gsimsim2 - знаеш ли, аз съм почти убеден, че ще намериш някой, който да ти го събере това в 2000 лв. Обаче после неискам да съм на твоето място като почнат грижите. А това кое е по-добре - да пишеш по цял ден или да работиш за жълти стотинки - нека хората да си решават сами.

Чет Сеп 21, 2006 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
@gsimsim2 - знаеш ли, аз съм почти убеден, че ще намериш някой, който да ти го събере това в 2000 лв. Обаче после неискам да съм на твоето място като почнат грижите. А това кое е по-добре - да пишеш по цял ден или да работиш за жълти стотинки - нека хората да си решават сами.

Луд ли си бе батка, толкова пари струва едно прилично LCD телевизорче. 2000 са неприлично много за такова нещо.

Чет Сеп 21, 2006 11:27 pm
Профил

Мнение 
Е димитър значи си успял да излъжеш някои да ти плати дваисеторно за нешто което не струва и 100 лева. Добре де пазарна икономика. Аз търся хора да помогнат. Мое право е ! А това че някои от вас се заяждат -:( ми ваше право е тогава няма да обръщам внимание на тинейджърски глупости.
А относно правописа може би като съм го учил няои е бил под масата. Но не винаги зависи всичко от запетайките а от това да общуваш с колеги.

Чет Сеп 21, 2006 11:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Луд ли си бе батка, толкова пари струва едно прилично LCD телевизорче. 2000 са неприлично много за такова нещо.

Искам да го видя това, как ти като лаик ще направиш система за гласуване с 15 пулта, с платките, кутийте, мрежа с RS-485 или друга подобна, софта за пултовете, софта за концентратора/те, софта за РС-то и там още каквото има. Ако успееш да го направиш така както казваш - всички са ми свидетели тук - аз ще ти платя тия 2000 лв. и ще подаря системата на човека да си я сложи, където иска.

@gsimsim2 мисля одавна да съм излезнал от тинейджърската възраст и да знам много добре какво може да се направи с 2000 лв.

Чет Сеп 21, 2006 11:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Чакай, тук стана дума за цена на 1 устройство, доколкото разбирам, не за цена на проекта.

Чет Сеп 21, 2006 11:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща