| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Re: Система за електронно гласуване с микроконтролер ???
Това е смешно, в смисъл идиотски просто. Дори лаик като мен би го направил за 2 вечери. Може да идеш в МЕИ и да вербуваш някой студент, ще ти го направи почти без пари. Организацията на производството е по-трудната част, но имайки предвид простотата на цялото нещо, едва ли ще е някакъв много сериозен проблем.
|
| Чет Сеп 21, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Мда, просто е, всеки тук може да го направи за няколко часа играчка, обемен монтаж и готово, обаче "фирма или внос" се предполага нещо повече от изработка на студент, а то би включвало най-малко- четец + карта + контролер + платка + една шепа елементи + кутия... + проектиране на схема + проектиране на платка + проектиране на софтуер за контролера / софтуер за компютър + проектиране на кутия...+ (монтаж) + ....
|
| Чет Сеп 21, 2006 9:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ето заради такива като теб няма да остане един свястен инженер в БГ. 2000 лв. - ти имаш ли идея какво представлява това дето го искаш и колко човека за колко време могат да го направят. Това да не са домати - късай от корена и яж. Баси и смешниците дето се навъдиха.
|
| Чет Сеп 21, 2006 10:00 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Карти не съм се интересувал как се четат ( предполагам ще е нещо като I2C или SPI ), другото е лесно. Кажи за отдалечеността на пултовете един от друг, както и за отдалечеността на пултовете от компютъра. Някакви изисквания за пултовете ?
/* Да са удобни за дебели ръчички, например  */
Каква цена искаш, на проектирането на системата или на проектиране + производство + доставка и монтаж ? Сервиз ? Кой ще пуска кабелите до компютъра ? Имам и други такива въпроси, прати едно лично съобщение, ако решиш че можеш да ми дадеш отговорите им. /* Не съм фирма */
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 21, 2006 10:15 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Митко, не е заради такива като него. Лудия не е този дето изяжда зелника, а този дето е готов за държавна(общинска - какво значение) поръчка да слиза под "санитарния" минимум за цена. И то само защото не му е необходимо да плаща наеми за помещения, заплати на работници и/или осигуровки. В този смисъл съм твърдо "ЗА" този закон за софтуера, по смисъла си е точно както трябва да бъде. Но не и в БГ. Много ми е гот като гледам тука кмета как отнема общински поръчки само заради липса на мерки за безопасност или добри условия на труд на работниците! Само мога да съжалявам, че в БГ не е така.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Сеп 21, 2006 10:37 pm |
|
 |
|
¶
|
В моята нива ли сееш или така ми се стори 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 21, 2006 10:53 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Негонен ли бягаш, или така ми се стори? 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:04 pm |
|
 |
|
gsimsim2
Ранг: Минаващ
|
evc i dimitur Ок мом4ета маи не сте наясно като ви казах 2000 лева го казах по цена на вносителя за ЕДИН пулт с 4-ри бутона. Ами карт четеца струва 100-150 лева бутоните по 5 лева
Следи си риториката, иначе ще се наложи да затварям темата
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:15 pm |
|
 |
|
¶
|
Негонен не бягам, пък и да ме гонят, пак не бягам, щото имам щанга.
Близко до ума са мислите от сорта на: "Виж го тоя, няма фирма, сигурно и данъци не плаща, и вече се натиска да прави електронна система за гласуване".
2000лв си е резачка за бройка. За тия пари може да се монтира по един ПК с 15 инчов LCD монитор, мрежова карта, без флопи, без CD и без USB на всяко работно място, ще се напише софтче за Linux в конзолен режим, всеки ще си въвежда паролата преди всяко гласуване, след гласуването автоматически logout, върху 3-4 бутона ще залепя лепенки със съответните надписи и ще стане супер системка за гласуване.
Последна промяна ¶ на Чет Сеп 21, 2006 11:28 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:19 pm |
|
 |
|
sthx
|
Ми щом пишем глупости, що се занимаваш с нас. Поне запетейките в изреченията си слагаме както трябва.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
@gsimsim2 - знаеш ли, аз съм почти убеден, че ще намериш някой, който да ти го събере това в 2000 лв. Обаче после неискам да съм на твоето място като почнат грижите. А това кое е по-добре - да пишеш по цял ден или да работиш за жълти стотинки - нека хората да си решават сами.
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:25 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Луд ли си бе батка, толкова пари струва едно прилично LCD телевизорче. 2000 са неприлично много за такова нещо.
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:27 pm |
|
 |
|
gsimsim2
Ранг: Минаващ
|
Е димитър значи си успял да излъжеш някои да ти плати дваисеторно за нешто което не струва и 100 лева. Добре де пазарна икономика. Аз търся хора да помогнат. Мое право е ! А това че някои от вас се заяждат -:( ми ваше право е тогава няма да обръщам внимание на тинейджърски глупости.
А относно правописа може би като съм го учил няои е бил под масата. Но не винаги зависи всичко от запетайките а от това да общуваш с колеги.
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Искам да го видя това, как ти като лаик ще направиш система за гласуване с 15 пулта, с платките, кутийте, мрежа с RS-485 или друга подобна, софта за пултовете, софта за концентратора/те, софта за РС-то и там още каквото има. Ако успееш да го направиш така както казваш - всички са ми свидетели тук - аз ще ти платя тия 2000 лв. и ще подаря системата на човека да си я сложи, където иска.
@gsimsim2 мисля одавна да съм излезнал от тинейджърската възраст и да знам много добре какво може да се направи с 2000 лв.
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:36 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Чакай, тук стана дума за цена на 1 устройство, доколкото разбирам, не за цена на проекта.
|
| Чет Сеп 21, 2006 11:40 pm |
|
|