Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ПОДАРЯВАМ 21" CRT монитори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ПОДАРЯВАМ 21" CRT монитори
ДедоБоре написа:
...
явно не си забелязал купчинката в ляво. или не я разпознаваш :P

Какво има в купчинката, ако не е секретно де :)

Чет Юни 08, 2017 7:43 am
Профил
Аватар

Това как би паснало в класната стая на жената - за филмчетата, вижда се отвсякъде. Ама докато дойдат до наше село ще станат колкото 32 инчов телевизор :(

Съб Юни 10, 2017 10:13 am
Профил
Аватар

Тони - дай някаква спецификация на джелезото, ама не мога да те отърва на веднъж от него. А и ние повече ползваме неръждаема. Иначе логистиката на ламарината не е най-лесното нещо - не става да я пуснеш по Еконт с наложен платеж :)

Съб Юни 10, 2017 12:07 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Тони - дай някаква спецификация на джелезото, ама не мога да те отърва на веднъж от него. А и ние повече ползваме неръждаема. Иначе логистиката на ламарината не е най-лесното нещо - не става да я пуснеш по Еконт с наложен платеж :)

Ами най общо метални кутии, горе долу 650х650х1200. Но не са само празни кутии, вътре има еидн куп материали подлежащи на рециклиране, CRT монитори, кабели , пластмаса .... Скоро не съм ги виждал, не малка част от тях имаха едни бронзови декорации, може би най-скъпата част, не знам дали вече не са свалени и утилизирани. Един кабинет е около 60-70 кг, но със всичко вътре отива към 100. Повечето са с 19" CRT-та, имаш около 2 кг кабели, но това с изолацията, т.е. около 200-300 г мед. Има около 2-3 кг пластмаса. Вътре има и друга железария, част от нея поцинкована друга боядисана. Има захранващи блокове .. друго не знам какво им е останало. Това ако трябва да го транспортираш ненарязано в 20 футов контейнер ще събереш може би 40 с много натъпкване 60 и то ако редиш. А сега се сещам, сигурно има и стъкло но е с печат. Може би има и по 2-3 кг неръждавейка, не помня вече панелите дали бяха неръждаеми или хромирани, по скоро е хромирано. Има сигурно поне 500 г хром, може и повече, но не знам как можеш да го утилизираш, не се сещам за ефективен начин.
Преди година и нещо мислехме да ги предаваме за скрап, но желязото много евтино. Иначе на място имаме 5-6 човека, може да им се възложи да започнат поетапно разкостване но си е дърво. Сега като се змаисля, повечето май са разглобаеми, т.е. тая голямата коруба е от части и може да се разглоби, но не съм смятал дали е по ефективно да я нарежат с плазмата или да я разглобяват чисто механично. Също така ако ги разкостим ще ми се появи купчина електронен отпадък който не знам и как ще го складираме щото ни да го редиш, ни да го трупаш, може би ако се рентне някой шредер или преса .... общо взето се чудим как най-безнболезнено да се оттървем от стока която само преди 10 години струваше 20 млн :)

Съб Юни 10, 2017 12:39 pm
Профил
Аватар

Като каза Sheet си помислих че имаш листов материал като изходна суровина. Консумираме между 1 и 5 тона неръждаема месечно и 20-30% от това черна.

Рязане с плазмата за скрап обикновено не е много ефективно - много ток и консуматив се харчи. С оксижен е по-евтино.

Съб Юни 10, 2017 8:50 pm
Профил ICQ

Да и с оксижен може ... не листово ако беше щеше да се изпозлва, всичко е за скрап, за друго не става.

Съб Юни 10, 2017 10:30 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

здравейте, проявявам интерес към зеления монохромен, CGA или Hercules.
Писах на ПМ

Пон Юни 12, 2017 8:39 pm
Профил
Аватар

Мнение За тук се сетих да оспамя
Бах маа им съвременни цветни електронни часовници!
Значи: към края на миналия век си взех един телевизор 14 инча Сони (правен в Полша). После го дадох на село на дядо който поне 10 г. почти не го е изключвал. От няколко години го ползваме под навеса навън.
Имаше характерни цветни "опашки" в изображението като от заминаващ кинескоп, но благодарение на автокорекцията ( Сони! ) балансът на бялото беше добър.
Днес идвам и го пущам: пИрфектна картина! Дори намалих контраста, че малко дразни в здрача. Мии чисто нов ТВ!
Имам теории защо и как, но важното е друго: след 20-на години тежка служба добичето се вижда по-добре от съвременно ТФТ.

Чет Юни 22, 2017 11:55 pm
Профил
Аватар

За разлика от 29" Сони HighBlack Trinitron модел последен преди да спрат CRT телевизорите - на 10-тата година кинескопа толкова износен, че не може да вдигне емисии за да включи картина. Един телевизионен техник ми даде един акъл с леко вдигане на напрежението на подгряването та видях и някаква картина... За кратко ... минута две и после пак умря. Тоя телевизор ми изпадна аванта като бях в Лясковец ама се наложи да го хвърля после. Само дето трима човека едвам го вдигат и хвърлях разглобен на съставните му части.

Пет Юни 23, 2017 9:09 am
Профил ICQ

Кво стана с 21' монитори заминаха ли. Че моя Compaq P1220 леко загуби фокус в долния десен ъгъл, много станна повреда, правих кво ли не даже в сервизното меню бъзиках е там не иска да фокусира.

Чет Юли 13, 2017 3:06 am
Профил
Аватар

заминаха някъде в района на търново. мога да проверя дали ги ползват, ако ти е наблизо.

Чет Юли 13, 2017 10:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2