Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
трябва ми такова дистанционно 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: трябва ми такова дистанционно
А коя е фирмата? Как да се свърже човек с вас за нещо друго ако му потрябва?

Вто Окт 18, 2016 10:19 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

@Даниеле - драсни му на @Eldesign едно ПМ

Модулите и елементите които продават ХобиКинг - има и добри неща, има и откровенни боклуци. Но това са хоби проекти...има и евтини, има и скъпи.
Извинявам се ако съм развалил потенциален проект.

За манталитета - дълга тема... И преди съм казвал, че отдела за обявите може да се направи еднопосочен (ако обяваващия иска, да може да го промени в диалог). Така няма да си губим времето в безкрайни спорове, кой крив, кой прав, на кой му е скъпо или евтино.

Черни и бели списъци си имаме, ако нещо ни харесва или не.

Вто Окт 18, 2016 11:38 am
Профил

Това е смешно и несериозно. За 300 лева Едизайн да се прави на ощипана мома. При все, че клиента не знае какво точно му трябва. Поне към момента.
Като имаш сериозна оферта - пращаш снимка, схема, чертеж и цена на лична. Ако те е срам колегите да ти видят продукта. Казваш - моя продукт прави това и това. Срещу толкова пари допълнително ще ти направя това и това. Параметрите ми са такива - такава честота, такава мощност, такова разстояние, такива смущения. Надеждноста ми е защитена с това и това. Просто е. Иначе колко му е всеки да скалъпи нещо с 2 пика и 2 РФ модула от комет на 430 примерно и 100 лева части - 200 лева печалба за писане на код 1 ден. Май е добре.

Хобикинг продават точно хоби устройства. Нямат електромагнитна съвместимост, не са устойчиви на смущения или претоварване. Горят, чупят се. Но работят. Те са за хобисти които си правят играчки. Човека си прави танкче с хидравлика. Ако иска да прави бетон-помпа или кран - там нещата стават други. Там си трябва много сериозно изделие и се скача на няколко К лева. Най-малко заради надеждноста на канала и гаранираната безопасо-отказност. Трябва винаги да отказва безопасно. Нещо което го няма в хобикинг или офертата на Едизайн.

Вто Окт 18, 2016 1:08 pm
Профил

Pif както ти правиш заядлива оценка за продукт правен от мен визирайки това-->

-----------Трябва винаги да отказва безопасно. Нещо което го няма в хобикинг или офертата на Едизайн-----------

То ще направя заядлива оценка за теб--> Да материалите може и да са около 100лв. А ако ти оценяваш за по-малко от 200 лв труда:
- проектираш 2 платки на приемник и предавател;
- да говориш поне 10 пъти с клиента и да си загубиш доста време за да му изясниш какво точно иска защото сам каза че и той не знае;
- да напишеш софтуера и тъй като моя не е мизерен както ти вече си решил, няма да стане за ден.
- да изработиш платките (само стандартна платкаджийница с куриера ще ти вземе шапка пари)
- да налепиш мострата и да я демонстрираш на клиента

то явно стандарта ти на живот е доста съмнителен :D
А и не знам откъде накъде ти хрумна че трябва на лични да му пращам офертата. Форума за какво е? За да се изядем едни други :evil: Не разбирам защо си решил че трябва да се крием.
Ако човека е готов да плати няколко платки по 10 евра от хибикинга то явно това е таргета му. Така че мисля че за 300 лв щеше да получи значително по-добро и завършено изделие сравнено с голи платки, без релета, клеми и т.н.

Хайде със здраве от тук започва плюенето повече няма да отварям да чета тази тема...

Вто Окт 18, 2016 1:39 pm
Профил WWW

Няма смисъл да проектирам нещо което клиента може да си купи за 10, 100 или 1000 лв. И то за единична бройка. Аз си ценя труда. Има ли го в магазина - има го. Отиваш и го купуваш. Ако го няма в магазина - може ли нещо от магазина да се преработи. Не може. Добре - тогава цената е такава. В миналото го имаше това - в магазина струва 1000 лв. Ти можеш ли да ми го направиш за 500 - мога. Правиш схема, платка, пишеш код и ти излиза 300 лева. Дават ти 500 и си на печалба.
Наскоро клиент ми поиска прототип на ароматизатор за голяма вентилационна система. Направих проучване, намерих хора и му предложих скромните 3000 лв за прототип. Клиента се изсмя и каза, че китайските са по 300 долара. Даже ми даде един домашен за 100 долара. Това беше от грешните инвестиции. Инвестирах си 2 дни в проучване за проект който не стана.
За тези 2 дни можеш да налепя на хвърчащ монтаж дистанционното и да го дам на клиента. 200 лв е по-добре от 0. Ако си малък гаражен техник си е чиста далавера 200 лева.

Модификация на готов продукт - да. Правене от нулата - не си струва за 1 бройка.

Ако ти ми предложиш надеждна Fail-Safe комуникация за 300 лева на модул - ще ти намеря клиенти за хиляди бройки на месец.

Вто Окт 18, 2016 2:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Хора голям майтап тая тема, най-смешно е където Едизайна прави обзор на ситуацията с хипотетичните варианти... :D , направо ужас :D :D :D . Едизайн, не се сърди, нали знаеш че по форумите са само приказки, макар че аз си мислех работа да свършим. Та относно маята задача, много се изкефих на офертата на Едизайн, в същото време исках да проверя и другата възможност, струва ми се удачно да се работи с готови компоненти. Пък и след като остана само китайския вариант /Едизайн си оттегли офертата и низвергна темата/ да кажа пак какво ми трябва:
Искам да имам дистанционно с 16 бутона, когато ги натисна машинката работи, пусна ли машинката спира или, ако прекъсне сигнала по други причини, тя пак спира, така че, безопасността я осигурихме. От 16-те бутона ще натискам най-много пет едновременно. Примерно съм натиснал 1,2,3,4,5-ти и следва да натисна 10-ти, ще пусна 2 и 3-ти.
На година биха могли да ми потрябват пет или двадесет такива дистанционни, не знам от сега, танкчено е разработка.
Ако някой може да ми обясни с прости български думи, на кирилица, как се ползва тази платка на "Хобикинг".
Сега докато си пишех се сетих защо има и специализирани форуми - за да може хората да си се псуват на предварително определена тема :D , абе клуб за псуване по интереси.

Вто Окт 18, 2016 7:37 pm
Профил

забравих да кажа, че съм железар
само да не компрометирам форума с тоя занаят

Вто Окт 18, 2016 7:41 pm
Профил
Аватар

Аз ти писах на скайпа, но се разминахме. Да, това е адаптер към стандартно дистанционно за модели - нали имат разни други неща освен оснояните функции. Ако имаш някой познат от близкия моделен клуб, или във форума Моделистика. Но както виждаш каналите са два пъти по-малко.
Успех!

Вто Окт 18, 2016 10:20 pm
Профил

Абе дали може да стане за 300 лв, сигурно може, производствена цена без желязо и бутони. Дали някой може да ти го предложи, ако има разработка сигурно може, обаче някой да го разработи от 0, или трябва да е за спорта или да е доста закъсал. Задачата както си я задал не е много сложна, с готови радио модули е нещо доста тривиално, дори с радио на чип да минеш, т.е. малко повече заигравка пак не е кой знае какво, при условие че предаваш само он/оф нещата са още по прости, 2 байта данни, със цялото сейфти както и да ги овърхеднеш да станат 10. Ако искаш конкретен фейл сейф при загуба на сигнал и това не е трудно, ако вече говорим за иситнско фейл сейф става по сложно но ти не искаш това така че нещата са прости.
Сега въпросът е има ли някой който му се занимава или му се играе, ако колегата edesign има нещо може би ще е най-лесно.

Вто Окт 18, 2016 10:24 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Аз виждам два варианта:

Вариант 1:
1. embedded engineer;
2. 16 релейни изхода ->
вариант 1: 2х https://erelement.com/power-supplies/8c ... 147b6hef00 ( 2х29.00 лв)
вариант 2: http://www.elimex.bg/product/101757/kit ... rs485.html (2х 39.90 лв.)
3. Infra Red ->
вариант 1: https://erelement.com/wireless/tsop4838 ... 147b6hef00
вариант 2: https://store.comet.bg/Catalogue/Product/18343/#
4. MCU ->
вариант 1: Arduino;
вариант 2: Нещо което конкретният човек работи (PIC, AVR...)

Вариант 2:
Ако искате готово решение, може да се използват 4 устройства от тези:
http://www.elimex.bg/product/81447/modu ... lenie.html (4х59.90 = 239.60)
Недостатък тук е, че няма да можете да се заигравате с времена и т.н.

Бележка: Обърнете внимание на крайни изключватели и управлението на процесите. Понякога не е достатъчно само вкл./изкл. на релета (респективно мотори, клапани или каквото там управлявате).

Дано съм бил полезен!
Врачков

Сря Окт 19, 2016 11:39 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
xlr88,
само танкчето да не е за миниране/разминиране - щото тогава много голяма шумоустойчивост и failsafe ти трябва на канала и на управлението и на самото танкче.
това дето го искаш наистина ли е за хоби, или пробваш концепция за по-сериозно приложение?

В същност като се замисля, като з ахоби+ пневматика + танкче = пейнтбол машинария?

Сря Окт 19, 2016 11:45 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Може и да греша но проекта не е никак хоби
Танка не е точно танк общото с танка са веригите

За база на ходовата чест и хидравлика нещо готово ли ползваш като това :

Изображение

Другата електроника камери и други щуротии .....?

Сря Окт 19, 2016 11:55 am
Профил

Има такива но електрически, хората ги изпозлват вместо колички по обектите, примерно плочкаджиите да си разнасят плочките и др. подобни.

Сря Окт 19, 2016 2:52 pm
Профил

Да да не е само хоби, просто на мене това са ми играчките. Начинанието хем е със стопанска цел хем си чеша крастата. Аз съм бачкер и искам като работя поне да е интересно, да правя едни работи дето мърдат :) . Пък после да ги продам де, :D само ги правя, не съм колекционер.

Сря Окт 19, 2016 11:54 pm
Профил

За 300 лв няма кой да ти гарантира, че при прекъсната връзка ще изключи и няма да има фалшиви сработвания. Я от смущения я от повреда. Като се замисля и в 3к диапазона пак ще е проблем. Ако е детска играчка 2-3 килограма иде дойде. Ама това ако убие човек ?

Чет Окт 20, 2016 11:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща