Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Търся фирма за опаковки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся фирма за опаковки
Абе .. не са лоши, но тия в София са за убиване. Първо мислех да позлвам стандартна кутия, отидох, гаресах, имаха в наличност но не приемаха карти, отидох до най-близкия банкома, което си беше поне 30 минути дирене, връщам се с пари .. ами кутиите продадени, е как продадени нали фактура ми написахте .... ами ... дошъл клиент ... чудех се дали да им пусна фактура за това че ми изгубиха 1 час или да звъня до Луковит и да ги направ на маймуни, но е ясно че до де стигна до офиса вече не ми беше до това и го отебах. Бях решил да не се занимавам с тях, но преди да отида до офиса в София бях пуснал запитване по пощата, та някой взе че ми отговори и тъй като вече си бях разработил кутийчето реших да им го пусна за оферта, и о чудо, първо че реагираха бързо и ми дадоха добра оферта. След тов аи мострата я изработиха бързо заедно с тулинга без дори да поискат стотинка, та ще ги бъде, чакам да ми пуснат фактура сега за 300 бр.
Кутийчето не стана лошо, верно материала не е върхът, не знам от къде го вземат, но за моите цели върши добра работа, това все пак е ОЕМ опаковка.
Ето и малко снимки :
https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharing

Сега ако не им бях дал разгъвки не знам дали и колко време щеше да им отнеме да направят каквото ми трябва само по описание, но в крайна сметка за мен лично така дори е по-добре, щото като им го описвам едва ли щях да опиша точно това което с еполучи докато го проектирах.

Съб Фев 28, 2015 6:24 pm
Профил
Аватар

Тони, за коя фирма става дума, че изпускам нишката в темата?
Понеже и аз опрях до кутии, и то в не големи бройки.

Съб Фев 28, 2015 7:46 pm
Профил

Витавел, ето тук, http://www.vitavel.bg/ , но не си губи времето с офиса им в София, пиши директно на майла за поръчки. Не знам дали имат някакъв специализиран софтуер, но нищо коеот мога да им експортна не имвършеше работа, взеха ги в pdf и eps, т.е. нито корел, нито аутокад, за солид да не говорим :). Аз мойта я направих във солида, пробвах разгъвката дали се сглобява ОК и им я пратих, акзах им само да си коригират за дебелина на метриала, не знам дали са го направили, аз оставих достатъчно толеранси така че може и да не са бутали нищо.
Ако имаш идея какво искаш и не си на ти с нещо което може да ти направи разгъвките свиркай, ще ударим едно рамо. Да разчиташ на тях да направят кутията .. сигурно може но ми се струва ще отнеме повече време и ще паднат обяснения.

Съб Фев 28, 2015 8:37 pm
Профил
Аватар

Имам идея какво искам, но не бих седнал да разучавам CAD-ове. Нищо сложно няма - просто ми трябват определени кутии, с определена здравина. Едни конкретни вътрешни размери, а външните - колкото дойдат според материала. И искам да видя избора от материали, за да избера.
Освен да мина все пак през тукашния им офис, да видя поне мостри на материалите и въобще какъв спектър предлагат. А ако решиш да помагаш с чертането, ще трябва да калкулираш цена в .. абе сещаш се коя валута. :D

Предполагам и те трябва да се справят с проектирането - доста минимални са ми изискванията откъм разгъвката. Трябва ми да е здраво, и да се наемат на по-малки серии - под 1000 бройки.

Щанцата, или каквото изработват там, пази ли се та след време да могат да пуснат нова партида? Или не се изработва нищо физическо, а само подготовка на машини има?
Питам начални неща, че съм доста далече от тези работи.

Съб Фев 28, 2015 8:59 pm
Профил

Да щанците ги пазят, не знам колко, ако съдя по други фабрики поне 2-3 години.
За бройките, при тези минималната серия е 300.
За качеството ... ами от снинката виждаш, не знам дали имат нещо много по-добро. Според мен нямат много качествени материали, то при тях цената е доста ниска, та сигурно и от към материал се отразява. Ако искаш много плътенматериал, или нещо по специфично сигурно ще им е зор. Мога да питам в Дуропак как е, но там проблема е с количеството, аз и затова не съм вземал моите от там, иначе те май са най-добрите, имат качествени материали и добър печат, обаче там машините са огромни и за малки серии просто не знам дали се хващат, според мен 1000 ще е малко за тях.

Съб Фев 28, 2015 11:07 pm
Профил
Аватар

300 като минимум ме урежда за едната кутия. Мастърбокса на такава бройка ще ми е повече, ама това е бял кахър. :)

За материалите по-добре да ги видя на място. Че е и тежичко това вътре, не е просто опаковка.

Доста полезна тема. :) Все отнякъде да почна.

Съб Фев 28, 2015 11:24 pm
Профил

Ако това вътре е тежко трбява нещо по сериозничко да го крепи. А за мастърбокса, ако е за няколко бройки имам едни много хубави кашони, с размера на европале, от две части, дъно и капак, 5 пластово велпапе. Като го затвориш може да стъпваш отгоре му.

Нед Мар 01, 2015 12:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2