|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:59 pm
Търся програмист на микроконтролери за различни проекти
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Търся програмист на микроконтролери за различни проекти
Гледам тук някакви яки бакалски сметки правите без кръчмаря - я кажете къде са тия проекти и фирми, които ще плащат цяла година по 50 евро на час на фриленсър, вместо да си наемат програмист за една година на заплата, дето е ще е половината на тая сума  . $130к няма такава заплата, за някой дето ще пише за микроконтролери даже и тук. Това по-скоро е заплата на мидъл мениджмънт позиция, а тези дето пишат кода ще го правят за половината на тия пари. Това че някой някога някъде е работил за такава сума на час нищо не значи. Такива пари обикновено се дават на контрактори за определени проекти, но пък въпросните контрактори вероятността да са заети 2000 часа на година по такива проекти е минимална. Поне на мен тия цифри ми се виждат ненормални, особено за някой, дето ще работи от БГ. Съвсем не казвам че няма хора в БГ, дето правят такива пари - даже лично познавам няколко, дето правят доста повече, ама това са единици хора и със сигурност не си намират работа по интернет, още по-малко пък по форумите  .
|
| Чет Сеп 20, 2012 3:43 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Скоро гледах една обява за тук (Белгия) - ембедед програмист, 450 евро на ден. По принцип тарифите са между 400 и 600 евро на ден според програмиста и проекта. Говорим за по проекти от по 3-4 месеца до година. Търси се предимно embedded linux във всичките му варианти и особенно android. Кво да се прави - мода. За .NET и Java програмисти тарифите могат да стигнат и до 800 евро на ден. Но там не го познавам пазара - 10 години копах .нет в България и не прокопсах, сега ми е добре с първата любов - ембедед програмирането. Най високата тарифа която чух за тук беше 1500 евро дневно за sharepoint. Доколкото знам тавана се държи от SAP консултантите - там понякога се говори за хиляди на час. (на който му се виждат много да се замисли ако не работи системата на НЕК или Нефтохим, те колко биха платили на някой за да им я оправи).
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Сеп 20, 2012 12:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4588 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Гледам тук някакви яки бакалски сметки правите без кръчмаря - я кажете къде са тия проекти и фирми, които ще плащат цяла година по 50 евро на час на фриленсър, вместо да си наемат програмист за една година на заплата, дето е ще е половината на тая сума  . $130к няма такава заплата, за някой дето ще пише за микроконтролери даже и тук. Това по-скоро е заплата на мидъл мениджмънт позиция, а тези дето пишат кода ще го правят за половината на тия пари. Това че някой някога някъде е работил за такава сума на час нищо не значи. Такива пари обикновено се дават на контрактори за определени проекти, но пък въпросните контрактори вероятността да са заети 2000 часа на година по такива проекти е минимална. Поне на мен тия цифри ми се виждат ненормални, особено за някой, дето ще работи от БГ. Съвсем не казвам че няма хора в БГ, дето правят такива пари - даже лично познавам няколко, дето правят доста повече, ама това са единици хора и със сигурност не си намират работа по интернет, още по-малко пък по форумите  . |  |  |  |  |
Фирмата в която работя в момента е търсила човек за тази позиция 2-3 години. И от немай къде са плащали точно такива цифри (че и по големи) за консултанти за да си разработват проекта. Обаче бакалската сметка е малко крива. Наистина няма гаранция че ще си зает 2000 часа годишно. По скоро наполовина. А и като платиш 50% и нагоре процента данъци и чистото което остава е още наполовина. Не че е зле, ама е доста под нивото в щатите. Та часовата ставка може и да е висока, но реалния доход е доста по ниско.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Сеп 20, 2012 12:10 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Да, спор няма, че се намират такива тарифи, но рядко. И аз съм виждал, но не и за каквото пита човека тук. Пък и се съмнявам, че ще тръгне да наема човек от Белгия. По-вероятно е обратното. Така, че поддържам си мнението - хвалбите от сорта на кой колко високо бил платен и как няма да се мръдне за <ХХ в съответна валута, не правят на никого услуга, по-скоро обратното
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Сеп 20, 2012 12:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ще взема да поискам от Рек модераторски права за тоя раздел и жална ви майка тогава.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 20, 2012 1:47 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
поискай модераторски права за всички раздели, моля те 
_________________ Хайде де!
|
| Чет Сеп 20, 2012 1:52 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Стига сте се модерирали бе, това на Цецо да говори за модериране му е най-вече начин да каже "айде стига бе", и е разбира се прав за темите в тоя раздел, стриктно погледнато. Но приказки като тия сега не са непременно против интереса на постналия темата, всички разбират кога става дума за пари и кога за чудене/пазарлъци/търсене, както е в случая. Рядко някой ще се обади по подобен начин в тема от типа "продавам еди какво си", просто като не е конкретна обявата, както в случая, хората очевидно я тълкуват като покана за разговор от който може пък и да излезе нещо. Цецовият one-liner беше много добър (пак!), ако умре професията ни да пише диалози за Холивуд ще го вземат, помнете ми думата  . (за БГ филмите който и от нас да пропише диалози ще го прави по-добре от сегашните им писачи  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Сеп 20, 2012 2:19 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
|
| Чет Сеп 20, 2012 2:37 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Чет Сеп 20, 2012 2:51 pm |
|
 |
|
relsys
|
Що бе Цецо, темата е полезна за всички ни. Ето пример: ако ти примерно напишеш, че работиш за Х пари на час, аз примерно никога няма да дам оферта на някой по-ниска, дори е много вероятно да е по-висока, не защото съм по - добър или там тра-ла-ла глупости, ами просто щото цените не трябва да се подбиват. И всъщност, трябва ние да определяме на какви цени да работим, а не някой си HR бастун там.....
|
| Чет Сеп 20, 2012 3:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами отвори си тема в говорилнята и си определяйте там заплатата. Защо в темата на човека? Кво го боли него или заинтересованите по неговите теми, колко взимал някой си в Белгия?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 20, 2012 8:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
OK, Цецо е прав, нямах намерение да спамя темата на човека а просто да уточни какво иска и какви са му идеите, но покрай последвалите постове и аз се отплеснах. Не е върпоса в дискусията а в това че не му е тук мястото.
|
| Чет Сеп 20, 2012 11:49 pm |
|
|