Отговори на тема  [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Следваща
Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо...
Kолко голяма ти беше платката и за колко време и пари?

Пон Авг 21, 2017 5:47 pm
Профил
Аватар

Акумулатор си трябва, и то на 6V, от Трабанче - няма да гърми, само свети и пуши.
Може и някое по-яко захранване. Недей с тия високи напрежения - ще вземе да стане някоя беля.

В София, в България - вярно ли няма свястна платкаджийница, че дори и рутер за услуги 12/24ч?

Единствената фирма която оцеля тук е такава - преди даваш прототипа преди 10 сутринта, взимаш си го след 18 вечерта.
Сега са го направили до 14 даваш файловете, на другия ден вечерта е готова. Двуслойки, с маска или без маска.
0.2/0.2 май, с виаси мин.0.3

Цени на за 2-3 малки платки - 160/200лв. без маска
Цени за 10-20 малки платки с маска - 600лв....
и така. Но все пак ги има.

Пон Авг 21, 2017 6:32 pm
Профил
Аватар

Е то това си е ултра експресно... Аз Вече писах за учудващо качествените платки от Селектра - ама май не са могли да ги направят в срок и са ги пуснали на някой колега да помага. Пък ако са подобрили технологията - какво по-хубаво от това.

Чет Авг 24, 2017 7:41 pm
Профил ICQ

Някой не спомена ли че вече ползвали китайски услуги? Ама дали е било гадаене незнам. Малко вероятно е да са подобрили технологията - едно че пари доста, друго че щяха да гърмят по сайта си да се хвалят, а и сигурно бойко щеше да мине да резне една лентичка.
Та сигурно препредават навън - ако не е конфиденциално можеш ли да пуснеш снимки - ако ще да е на малко парче от платката да не видим как излита совалката :D

Пет Авг 25, 2017 8:27 am
Профил
Аватар

Да бе - совалка :) Тука с един приятел се опитваме да правим конкуренция на китайците - демек да е супер ефтино и за да има смисъл от операцията - с екшън фантастика софтуер (доколкото може) и гаранционна поддръжка и консултации по телефона когато на когото му скимне. В момента обаче съм си в къщи и не мога да снимам - още не съм почнал да си ги нося в къщи слава богу - жената със сигурност ще ме изгони. Като се завъртя в офиса ще щракна една стара калаена, една стара златна и новите калаени - за сравнение... Ама ще ги пусна в темата за платкаджийниците, че не му е тука мястото.

Пет Авг 25, 2017 8:14 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Габиели, ала www.uktobg.com. Пратка от Германия - кашонът е разлепен от единия край, взети дребни неща и после залепен. Поради пълната незаинтересованост от тяхна страна, ги споменавам тук.

Вто Авг 29, 2017 7:29 pm
Профил
Аватар

не че съм недоволен от Digikey, просто всяко нещо което декларира че има литиева батерия в него,
вече не го пращат. последно с Thingy:52, на склад го има - Digikey и Mouser отказват да го пращат
да махат батерията ...

https://www.digikey.com/en/product-high ... sensor-kit

Вто Окт 17, 2017 8:02 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Grubi написа:
не че съм недоволен от Digikey, просто всяко нещо което декларира че има литиева батерия в него,
вече не го пращат. последно с Thingy:52, на склад го има - Digikey и Mouser отказват да го пращат
да махат батерията ...

https://www.digikey.com/en/product-high ... sensor-kit

ами аз моето си го взех от фарнела/елемент14 преди три месеца... нямаше такива проблеми

Сря Окт 18, 2017 3:27 am
Профил
Аватар

Всички каталожни доставчици са така. Фарнела също отказват, просто някой е проспал да го сложи това при опасните стоки.

На мен последно ми отказаха паричка от най-малките да изпратят да го еба. Незнам колко трябва да поръчам, че да застраша самолет, ама нещат и това е. Бюрокрация...

Принципно ако се свържеш директно с доставчика по телефона, можеш да спазариш "специален" транспорт. Така преди време купих от Фарнел около 5-6 кг ли-ион батерии, ама пътуваха две седмици и платих още 100 тина евра...

Майтапа става още по-голям като трябва да изпратиш ти батерии или устройство с батерии... Fedex, UPS минават с една декларация и етикети ако са в някакви разумно количество, обаче DHL искат да се регистрираш при тях като износител на опасни товари, даже и за малки батерийки... Български пощи пък тотално отказват да пипнат нещо в което има батерия, каквато и да е.

Сря Окт 18, 2017 8:30 am
Профил ICQ
Аватар

Да се оплача от screen.bg
Много рядко купувам нещо от български сайтове, но досега никога не е имало проблеми и хората са били учтиви и са опитвали да помогнат при проблем.
Поръчах си от горния сат зарядно за лаптоп, дойде някакво напълно несъвместимо с модела лаптоп въпреки, че лаптопа е описан в страницата на адаптера, опитах да го върна, някакво наперено хлапе ми каза че трбвало да се върне в кутия (а зарядното пристигна без такава).
Като му казах че зарядното е дошло без кутия ме нарече "смешник" по телефона и заяви че ако им го изпратя обратно ще откаже пратката.
И цялата тази драма за 40 лв.
Аз изпаднах в потрес че такива хора въобще успяват да съществуват след такова отношение към клиентите.
Надявам се този постинг да се индексира в гугъл и някой ако реши да потърси мнение за фирма screen.bg да може да прочете това :D

Съб Дек 30, 2017 7:51 pm
Профил

Аз точно от тия май купих една клавиатура за лаптоп, за това за което я купих ми върши работа, но например фолиото отзад беше започнало да се отлепя. Докато бях там имаше клиент на който са му сменили батерия но новата не работеше, та му дадоха "оригинална" която проработи, т.е. не само продават ментета, ами и на ментетата ментета ... но имаше една симпатична девойка ако това ще те успокои :D

Съб Дек 30, 2017 10:44 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

за литиевите батерии няма проблем да се пращат с въздушна поща, но задължително трябва да са вътре в устройството което ги ползва

https://www.royalmail.com/sites/default ... npublished

На предната работа шипвахме хиляди сензори на месец по цял свят, повечето със една АА на Сафт и нямаше проблеми. Слага се лентичка която се издърпва за да тръгне устройствоно. Имаше и доста сензори ултразвъково заварени и там посмъртно няма как физичести да разкачиш батерията и си пътуват напълно работещи с мигащ светодиод и т.н.

Нед Дек 31, 2017 2:05 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Аз точно от тия май купих една клавиатура за лаптоп, за това за което я купих ми върши работа, но например фолиото отзад беше започнало да се отлепя. Докато бях там имаше клиент на който са му сменили батерия но новата не работеше, та му дадоха "оригинална" която проработи, т.е. не само продават ментета, ами и на ментетата ментета ... но имаше една симпатична девойка ако това ще те успокои :D

Аз се надявам, че просто самият пазар ще изчисти такива недоразумения.

В една платформа за продажби в които има feedback, като ebay например такова поведение не се толерира и там съм виждал българи които работят наистина професионално и имат 99-100% положителен feedback, защото там такива ганьовски номера не минават и остават само читавите търговци, но когато пазаруваш от сайт директно винаги има риск.

Вто Яну 02, 2018 9:26 am
Профил

3aek написа:
Да се оплача от screen.bg
Много рядко купувам нещо от български сайтове, но досега никога не е имало проблеми и хората са били учтиви и са опитвали да помогнат при проблем.
Поръчах си от горния сат зарядно за лаптоп, дойде някакво напълно несъвместимо с модела лаптоп въпреки, че лаптопа е описан в страницата на адаптера, опитах да го върна, някакво наперено хлапе ми каза че трбвало да се върне в кутия (а зарядното пристигна без такава).
Като му казах че зарядното е дошло без кутия ме нарече "смешник" по телефона и заяви че ако им го изпратя обратно ще откаже пратката.

Обади се тук https://www.kzp.bg/ и ги помоли да ти помогнат с връщането на зарядното, сигурен съм че ще се радват да ти помогнат.

Вто Яну 02, 2018 2:30 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Обади се тук https://www.kzp.bg/ и ги помоли да ти помогнат с връщането на зарядното, сигурен съм че ще се радват да ти помогнат.

като направих поръчката поисках фактура за фирмата защото лаптопа е служебен
когато се обадих по телефона, напереното хлапе бе много в час с тези казуси (явно не за пръв път се занимава с недоволни клиенти) и ми каза, че може да се оплаквам в КЗП само ако съм частно лице, а понеже съм бил поискал фактура за фирма това били междуфирмени търговски отношения и защита като потребител съм нямал, и да съм ги съдил за 40 лв :D
въобще няма да се занимавам с глупости, просто всеки да има едно на ум ако реши да пазарува от мошенниците от screen.bg

Сря Яну 03, 2018 10:35 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Следваща