|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
произвеждам многоканални контролери за rgb ленти
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: произвеждам многоканални контролери за rgb ленти
И аз като Дедо мисля, че при Пантелеев преподаването ще е със съмнителен ефект. Щото то не е чиста наука, бая магия има в цялата работа.... Аз познавам едни пичове в областта (тяхни устройства минават по няколко годишно, при това сериозни устройства). И най-често като ме посъветват нещо, то е на 90% занаятчийски принцип - "правиш го така щото така знам, че става" 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 05, 2015 3:43 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Съгласен съм, но рано или късно всеки колега се сблъсква с него по една или друга причина. И естествено много нерви и труд отиват на вятъра. Да не говорим, че след известно време, той ще е пенсионер и нещата ще поемат Меджидиева и колегата и. Иначе, имаше едно време една книга... Казваше се "Dark magic" ...Тя е в два тома и е специално за аналогови дизайнери. Не си спомням издателство и т.н., но помня че я има  . Та хубаво ще бъде да се дискутират тия неща, защото са важни. Пускаш си диодна матрица динамично да ти свети и се чува по мрежата. (просто примерче, но това при условие че не са взети мерки за предпазване) 
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Сря Авг 05, 2015 3:51 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Още едно по-просто примерче - 2 транзистора вързани пуш-пул и един говорител... Е това направо ме побърка докато се усетя, че се самовъзбужда и прави ебаси мазалото...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Авг 05, 2015 4:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако Борислава ще е новата панталейка... ще трябва да си търсим друг лаб. докато бях в такай звъннах на една лаборатория, ей така за спорта, да видя къде сме ние. хората ми пратиха примерни протоколи от измервания на английски. съвсем истински изглеждаха, цялата гама 61000. питам ги как се праща устройство за сертификация? викат - ако имате хубави снимки отвсякъде, пратете ги, ние ще си ги сложим в протоколите. искаха нещо около $450, при това в юани. разбира се, СЕ декларацията се подписва от МОЛ на производителя и теоретично той носи някаква отговорност при несъответствие. но не съм чул някой да са го проверявали, камо ли закопчали. убеден съм, че 85% от "вносните" уреди по магазините няма да минат поне на един тест. дето каза колегата, те четвърт северна България нахраниха с кебапчета с доказан антракс и никой не е виновен.
|
| Сря Авг 05, 2015 5:36 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Dedo, oт поста ти лъха излишен песимизъм и ...оптимизъм. Какво стана с оня процесор?
|
| Сря Авг 05, 2015 7:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Сря Авг 05, 2015 8:00 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
И аз така си помислих. Поздрави го, ако го засечеш.  И му пожелай скорошна следваща титла.
|
| Чет Авг 06, 2015 11:53 am |
|
 |
|
dvrachkov
|
Ще го поздравя. Голяма работа е.
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Чет Авг 06, 2015 4:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
може би имаш предвид High Speed Digital Design: A Handbook of Black Magic http://www.amazon.com/dp/0133957241/?ta ... verfl08-20High Speed Signal Propagation: Advanced Black Magic http://www.amazon.com/dp/013084408X/?ta ... verfl08-20а може и тази в добавка http://www.amazon.com/Troubleshooting-A ... 0750694998то тя темата си е за библиотека
|
| Пет Авг 07, 2015 1:58 pm |
|
 |
|
dvrachkov
|
Ейййй точно тази първата е... Уникално четиво е. Наистина нашата наука си е малко "черна магия" хихихих  Някой ако я докопа в pdf ще е много полезно Поздрави ! Врачков
|
| Пет Авг 07, 2015 4:39 pm |
|
|