Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся да закупя АРМ9 и АРМ11 развойни платки 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся да закупя АРМ9 и АРМ11 развойни платки
нужни са ми по един брой развойни платки с АРМ9 и АРМ11 ядра

ако някой има непотребни такива, моля, пишете на 'лични'

Съб Дек 03, 2011 12:42 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Търся да закупя АРМ9 и АРМ11 развойни платки
Има такива (ARM9) в Olimex :)

Съб Дек 03, 2011 7:18 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

... а в eBay има още повече ;)
Специално за арм9 и арм11 доста на сметка са разните варианти на FrinedlyARM - т.е. S3C2440 и S3C6410

Съб Дек 03, 2011 7:55 pm
Профил

благодаря за информацията, платките на олимекс биха ми свършили работа; проблемът ми е, че точно сега нямам възможност да отделя необходимите средства

тези платки не са ми нужни спешно, живот и здраве - ще ми трябват през април месец; нужно ми е само ядрата на процесорите да работят, и да работи jtag връзката към процесора; всичко друго може да е изгоряло; надявам се, ако някой има такива платки, да ги откупя на справедлива цена

алтернативно:
нямам опит с пазаруване от ebay; намирам се в софия; ако някой може да ми съдейства за закупуване на две платки - както вече писах, едната с АРМ9 ядро, другата с АРМ11 ядро, от ebay, с обща цена до 300 лева, мога да му се отблагодаря за труда с 80 лева; толкова имам и мога да си позволя; молбата ми е платките да работят и да мога да ги получа в софия

благодаря

Нед Дек 04, 2011 2:14 am
Профил

loser написа:
благодаря за информацията, платките на олимекс биха ми свършили работа; проблемът ми е, че точно сега нямам възможност да отделя необходимите средства

тези платки не са ми нужни спешно, живот и здраве - ще ми трябват през април месец; нужно ми е само ядрата на процесорите да работят, и да работи jtag връзката към процесора; всичко друго може да е изгоряло; надявам се, ако някой има такива платки, да ги откупя на справедлива цена

алтернативно:
нямам опит с пазаруване от ebay; намирам се в софия; ако някой може да ми съдейства за закупуване на две платки - както вече писах, едната с АРМ9 ядро, другата с АРМ11 ядро, от ebay, с обща цена до 300 лева, мога да му се отблагодаря за труда с 80 лева; толкова имам и мога да си позволя; молбата ми е платките да работят и да мога да ги получа в софия

благодаря

Пич, направи си един акаунт в paypal и после един в ebay - единственото което ти трябва е банкова сметка ... после си пазари като бял човек. 300 лв ще ти стигнат че и ще остане да се почерпиш :)

http://www.ebay.com/itm/S3C6410-OK6410- ... 4aacad1726
http://www.ebay.com/itm/Samsung-S3C2440 ... 19c0c18b82

http://www.ebay.com/itm/Samsung-S3C2440 ... 19bf137e92

Нед Дек 04, 2011 4:05 am
Профил

заинтересувах се и си направих регистрация в paypal, доколкото разбирам, ще трябва да си направя и кредитна карта, която по някакъв начин да свържа с банковата си сметка, правилно ли съм разбрал?

а иначе, има ли нещо важно, за което трябва да внимавам при разплащанията в paypal? ясно ми е, че трябва да седна и да прочета, а не да ви губя времето, но сега съм доста на зор и всякаква помощ ми е добре дошла...

Вто Дек 06, 2011 9:49 pm
Профил

Ще е добре да прочетеш това преди да продължиш с въпросите.
Прочети всяка тема по 2 пъти.
PayPal - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/78944-PayPal
Dealextreme - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0%B3%D0%B8
ebay - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ght=paypal
банкова-сметка - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ght=paypal
Изкарай си карта виза електрон от ЦКБ, ако ще получаваш пари от paypal си извади карта виза електрон в ПИБ.

Вто Дек 06, 2011 10:18 pm
Профил

Мисля че всяка банка прави дебитни карти като имаш сметка в нея. Ако ще получаваш пари най добре си направи истинска Visa, с другите доскоро не ставаше. Ако само ще купуваш може и Mastercard. А Маестро и Виза Електрон не се приемат в PayPal пък и не само там така че за момента не ги ползвай. Т.е. с тях може и да става, но като се опиташ да добавиш нова карта не ги дава като вариант. Имай в предвид че процеса ще отнеме седмица две - първо докато ти издадат кредитна карта (по точно докато я получиш), след това като я регистрираш в PayPal се прави едно пробно теглене на няколко долара/евро и ти трябва да въведеш един номер който е написан в основанието за теглене (не се шашкай ако парите се изтеглят а в основанието няма нищо, банките се мотат ден два докато 'обработят' информацията). Т.е. направи си и електронно банкиране. Аз ползвам ДСК и съм доволен - издават и Visa и Mastercard (имам ги и двете), електронното банкиране е безплатно, а месечната такса е лев и нещо. Би трябвало в която и да си банка да нямаш (големи) проблеми, така че действай смело - това се прави един път, после само се ползва.

Сря Дек 07, 2011 11:06 am
Профил

palavrov, нещо ти е грешна информацията.
Използвам Виза Електрон (ДСК) от сумати и време (години) и не съм имал проблем с нея.
Регистрацията ми в пейпал е направена с нея, и не съм изпитвал каквито и да е затруднения да плащам с нея.
Получавал съм не веднъж и пари.

Сря Дек 07, 2011 12:44 pm
Профил

Може, може - както казах в списъка с карти в PayPal има само Visa и MasterCard, явно става и с Visa Electron - между другото говорих с един приятел от една банка за разликите между Visa/Visa Electron и MasterCard/Maestro и ми обясни че Visa Electron и Maestro се обработват по различно в самата банка и дават по добра сигурност срещу измами, но не са навлезли и в много сайтове все още не се приемат. С Mastercard не можеш да прехвърляш пари от сметката в PayPal към банковата си сметка, става само с Visa (затова се наложи да правя Visa та сега ги имам и двете), не знам дали това става с Visa Electron, принципно няма проблем да получиш пари в PayPal, проблема е после да си ги прехвърлиш в банката, та затова съвета ми е loser (пич, смени си ника) ако не си е изкарал карта да си направи направо Visa.

Сря Дек 07, 2011 1:20 pm
Профил
Аватар

Във виртуалния свят Visa Electron се приема като нормална Visa карта. Аз имам такава от поне 5 години и навсякъде дето им иска Visa, му пробутвам електрона и досега никъде не се е оплакало. Просто му казвам, че е Visa и толкова. В това число paypal, както и директно пазаруване от сайтове на търговеца в САЩ, Канада и Европа.

Сря Дек 07, 2011 5:30 pm
Профил ICQ

Цитат:
Мисля че всяка банка прави дебитни карти като имаш сметка в нея.

Грешно.
Цитат:
Ако ще получаваш пари най добре си направи истинска Visa, с другите доскоро не ставаше.

С не истинска Виза електрон пак става.
Цитат:
Ако само ще купуваш може и Mastercard.

А може и Виза.
Цитат:
А Маестро и Виза Електрон не се приемат в PayPal пък и не само там така че за момента не ги ползвай.

Маестро е измислица на Борика и важи само за българия, това е от времето, когато Виза и Мастеркард не искаше да рискуват с българия. Виза Електрон се приема в ПейПал.
Цитат:
Т.е. с тях може и да става, но като се опиташ да добавиш нова карта не ги дава като вариант.

palavrov това изречение прочете ли го, след като го написа?
Цитат:
Имай в предвид че процеса ще отнеме седмица две - първо докато ти издадат кредитна карта (по точно докато я получиш), след това като я регистрираш в PayPal се прави едно пробно теглене на няколко долара/евро и ти трябва да въведеш един номер който е написан в основанието за теглене (не се шашкай ако парите се изтеглят а в основанието няма нищо, банките се мотат ден два докато 'обработят' информацията).

Това е абсолютно вярно, тук нямам забележки.
Цитат:
Т.е. направи си и електронно банкиране. Аз ползвам ДСК и съм доволен - издават и Visa и Mastercard (имам ги и двете), електронното банкиране е безплатно, а месечната такса е лев и нещо.

Електроното банкиране не е безплатно вкючено е в цената на месечната такса.
В ЦКБ няма месечна такса, в ПИБ има месечна такса 0,30лв беше, като проверявах последния път и вкючва read only електроно банкиране, да гледаш кой ти бара по картата.
Цитат:
Би трябвало в която и да си банка да нямаш (големи) проблеми, така че действай смело - това се прави един път, после само се ползва.

Съгласен съм, с леката забележка, че като изтече годността на картата, след 2-3 години пак трябва да се верифицира новата, която ще ти издадът от банката.
Цитат:
между другото говорих с един приятел от една банка за разликите между Visa/Visa Electron и MasterCard/Maestro и ми обясни че Visa Electron и Maestro се обработват по различно в самата банка и дават по добра сигурност срещу измами, но не са навлезли и в много сайтове все още не се приемат.

Не може ейтака в едно изречение да слагаш MasterCard и Maestro. Приликата между двете, е като компот и компютър.
Не че съм най-пазаруващия човек в интернет, но до сега винаги с удоволствие са ми прибирали парите от Виза Електрон. Сигурността идва от това, че могат да ти източат парите дето ги имаш на сметка, а с кредитна карта - колкото й е лимита и после върви обяснявай, че нямаш сестра.
Цитат:
става само с Visa (затова се наложи да правя Visa та сега ги имам и двете), не знам дали това става с Visa Electron,

Става да получаваш пари с Виза Електрон. Ако си в ПИБ я няма таксата от 10лв/Евро за входящи пари от чужбина.
Закрйси едната карта. Няма, защо да плащаш месечните такси на две карти, закрий си едната.

palavrov мениджър ли си? Говориш много убедително ... глупости.

Сря Дек 07, 2011 5:51 pm
Профил

ike написа:
Маестро е измислица на Борика и важи само за българия, това е от времето, когато Виза и Мастеркард не искаше да рискуват с българия.

Маестро е продукт на Мастеркард. И за плащане на ПОС терминал или за теглене от банкомат си работи без проблем извън БГ - освен ако банката ти не го е ограничила изрично.

Сря Дек 07, 2011 6:18 pm
Профил
Аватар

Mastercard и Visa са кредитни карти, Maestro и Visa Electron са дебитни. В единия случай работиш с пари на банката, в зависимост от кредитния лимит, и трябва да ги възстановиш при условията от договора. В другия случай работиш с каквото си си внесъл в сметката. Дали една карта върви или не зависи от авторитета на банката.

Сря Дек 07, 2011 6:34 pm
Профил

ike написа:
Цитат:
Мисля че всяка банка прави дебитни карти като имаш сметка в нея.

Грешно.
Цитат:
Ако ще получаваш пари най добре си направи истинска Visa, с другите доскоро не ставаше.

С не истинска Виза електрон пак става.
Цитат:
Ако само ще купуваш може и Mastercard.

А може и Виза.
Цитат:
А Маестро и Виза Електрон не се приемат в PayPal пък и не само там така че за момента не ги ползвай.

Маестро е измислица на Борика и важи само за българия, това е от времето, когато Виза и Мастеркард не искаше да рискуват с българия. Виза Електрон се приема в ПейПал.
Цитат:
Т.е. с тях може и да става, но като се опиташ да добавиш нова карта не ги дава като вариант.

palavrov това изречение прочете ли го, след като го написа?
Цитат:
Имай в предвид че процеса ще отнеме седмица две - първо докато ти издадат кредитна карта (по точно докато я получиш), след това като я регистрираш в PayPal се прави едно пробно теглене на няколко долара/евро и ти трябва да въведеш един номер който е написан в основанието за теглене (не се шашкай ако парите се изтеглят а в основанието няма нищо, банките се мотат ден два докато 'обработят' информацията).

Това е абсолютно вярно, тук нямам забележки.
Цитат:
Т.е. направи си и електронно банкиране. Аз ползвам ДСК и съм доволен - издават и Visa и Mastercard (имам ги и двете), електронното банкиране е безплатно, а месечната такса е лев и нещо.

Електроното банкиране не е безплатно вкючено е в цената на месечната такса.
В ЦКБ няма месечна такса, в ПИБ има месечна такса 0,30лв беше, като проверявах последния път и вкючва read only електроно банкиране, да гледаш кой ти бара по картата.
Цитат:
Би трябвало в която и да си банка да нямаш (големи) проблеми, така че действай смело - това се прави един път, после само се ползва.

Съгласен съм, с леката забележка, че като изтече годността на картата, след 2-3 години пак трябва да се верифицира новата, която ще ти издадът от банката.
Цитат:
между другото говорих с един приятел от една банка за разликите между Visa/Visa Electron и MasterCard/Maestro и ми обясни че Visa Electron и Maestro се обработват по различно в самата банка и дават по добра сигурност срещу измами, но не са навлезли и в много сайтове все още не се приемат.

Не може ейтака в едно изречение да слагаш MasterCard и Maestro. Приликата между двете, е като компот и компютър.
Не че съм най-пазаруващия човек в интернет, но до сега винаги с удоволствие са ми прибирали парите от Виза Електрон. Сигурността идва от това, че могат да ти източат парите дето ги имаш на сметка, а с кредитна карта - колкото й е лимита и после върви обяснявай, че нямаш сестра.
Цитат:
става само с Visa (затова се наложи да правя Visa та сега ги имам и двете), не знам дали това става с Visa Electron,

Става да получаваш пари с Виза Електрон. Ако си в ПИБ я няма таксата от 10лв/Евро за входящи пари от чужбина.
Закрйси едната карта. Няма, защо да плащаш месечните такси на две карти, закрий си едната.

palavrov мениджър ли си? Говориш много убедително ... глупости.

Няма смисъл да спорим за глупости - ако имаш да кажеш нещо за да помогнеш на loser - моля, ако смяташ че съм го излъгал за нещо - казвай, няма безгрешни хора. Всичкото което съм го написал ми е минало през главата. Дай ми скрееншот от PayPal в който да пише Visa Electron - специално го проверих преди да пиша, за да не се заяде някой за такава щуротия, а дали Visa и Visa Electron са съвместими на 100% си нямам представа, нито ме интересува, имал съм проблеми и затова от доста години си вадя само Visa и Mastercard. Мерси за съвета да си закрия едната - няма да се възползвам, нямам такса за това че имам две карти на сметката, а и да има едва ли ще е нещо страшно, освен това двете карти ми се разминават с няколко месеца така че ми е удобно защото не мога по всяко време да се прибера до българия да си взема новите карти. Това за кой вид карта е дебитна, кой кредитна е всеобщо невежество така че няма да те изкарвам че говориш глупости - дебитна или креднитна е по скоро параметър на сметката в банката, а вида на картата показва коя фирма обработва транзакциите с нея (Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ... ) - моите и двете са 'дебитни'. Това че ПИБ не глобяват по 10 евро за входящ превод не го знаех - ще го имам в предвид, там са ми фирмените сметки. И да, 'мениджър' съм ... цял живот съм се рапзправял с такива като теб - няма да ти се дам :P

Сря Дек 07, 2011 9:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща