Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Обява за работа... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Обява за работа...
https://m.jobs.bg/f3359950

Пет Юли 29, 2016 12:17 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Обява за работа...
трябваше да добавиш и умения за социализация - пиене на бира, разпалване на дървени въглища е плюс, обръщане на пържоли и кебапчета, да може да разкаже поне 10 вица един след друг.
наднорменото тегло обаче ограничава, може някой да се почувства ре/де-пресиран.
онова с 'ръчни електрически инструменти' май изключва боравенето с чук? лошо... това е стандартен инженерен подход.
и ако търсиш наистина инженери, разчитането на чертежи бо трябвало да е подразбиращо се. ама като знам каква е новата реколта, хубаво си го написал.
ако ще правиш височиини тестове, и ако има каки кандидатки да ги качиш на стълба, може ли да участвам в комисията? винаги ми е бил интересен феномена жена-инженер.

Пет Юли 29, 2016 1:08 pm
Профил
Аватар

ToHu, ти ли пускаш обявата? Сериозна се замислям дали да не кандидатствам. Това с животоподдържащите системи само ме смущава...До сега в тази сфера съм се занимавал с животоунищожаващи системи... На другото отговарям включително катерене на високо и теглото. :)

Едит: Мога и с чук, че и с тесла.

Пет Юли 29, 2016 1:41 pm
Профил

Аз я пускам да, ами така се водят, става въпрос за аварийни вентилации, пожарогасене, димоотвеждане и такива, няма нищо сложно и страшно, не е медицинска апаратура. Без да пренебрегвам самата работа, но не изисква кой зане колко умения, особенно за човек като теб предполагам ще е играчка. От тази гледна точка не знам до колко ще ти е интересно, но разбира се ако имаш интерес без никакъв проблем.
Пътува се доста, в смисъл всеки си има някакъв брой обекти които си надзирава и всеки има такива и извън София. Конкретният човек който напуска освен София, покрива Пазарджик, Ботевград и Пловдив, той пък реши да става програмист.
Ако искаш другата седмица се връщам в БГ, може да се видим, не знам ти в момента в София ли си или другаде. Със сигурност търся човек който е читав и разбира с малко приказки, ако смяташ че няма да ти е скучно ... аз трудно бих могъл да го работя, твърде .... спокойно е за мен, въпреки че според колегите било доста динамично, разни разбирания :)

п.с. Дедо .. абе това с 10-те вица направо .. да взема да се уволнявам и така, аз и 3 не мога да разкажа един след друг, светофара помни повече от мене :)

Пет Юли 29, 2016 6:21 pm
Профил
Аватар

Следващите 3 седмици съм в отпуск но село, като се върна, ако мястото все още е вакантно, може да поговорим. :wink:

Пет Юли 29, 2016 6:35 pm
Профил
Аватар

Аз пък няма да кандидатствам докато ТоНи не приеме поправката на Дедо!!!

Пет Юли 29, 2016 8:57 pm
Профил

Определено много добре издържана обява за работа. Личи си че не е измисляна от кифла на предприятие която знае само адреса му. Това с височината е абсолютно точно, много хора не могат да работят на височина. Един се качи на стълбата на второто стъпало и не можа да слезе сам. Колкото и странно да е и смешно, двама колеги го хванахме за мишниците и го смъкнахме от там. А ако е кифте няма как да се катери. Евала ТоНи за обявата, лично на мен ми хареса. Само дето не разбрах защо ти трябва инженер ама карай. На мен среднистите са ми вършили много повече работа.

П.П. Един приятел, синът му завърши скоро и вече е ел. инж. повярвайте ми абсолютен неграмотник е на скайпа. Не знам как завършват вече.

Пет Юли 29, 2016 9:24 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Desert Leo написа:
Сериозна се замислям дали да не кандидатствам.

От постовете ти съм останал с впечатлението че се занимаваш с HW и FW развой, и определено се изненадвам, че проявяваш интерес към работа (в случая няма значение каква) с възнаграждение 1000-2000, освен ако не е на шега. Според мен човек в развоя, със стаж, трябва да взима минимум 2.5к+. Говоря за човек който знае за какво иде реч в работата естествено, не някой търтей или академичен философ, чието мото е "сери бавно, службата тече"... Най малкото в Вистеон(Джонсън контролс) дават по 3к на куцо и сакато, поне така съм чувал)... Та ако наистина взимаш по малко от 2к, според мен след месец търсене ще намериш нещо адекватно, или ако си ценен за фирмата и ѝ изкарваш пари, шефа ти би ти вдигнал заплатата толкова че да не те изгуби, щом разбере че някой е наддал за теб.

П.С. Нямам нищо против обявата, за работата която се изисква и съответно квалификацията, възнаграждението изглежда адекватно. Тая работа предполагам би я свършил всеки, завършил електро техникум, който е със всичкия си, след месец-два обучение/практика.

Пет Юли 29, 2016 10:13 pm
Профил

Тази работа може да се върши от всеки но няма вече грамотни хора. Освен тов позицията се казва инженер защото в цял свят се казва така, но почти никъде това не е свързано с наличието на висше образование.
По принцип то в бг други освен висшисти не останаха, освен бармани, сервитьори и склададжии, естествено и строителни работници.
Принципно може да я върши всеки с малко акъл, само дето трябва да може да си състави прост алгоритъм, а няма да е лошо да може и да понаписва малко скрипт, та пак не е за всеки, ама хайде скрипта е екстра, то и сега аз го пиша че на никой не му се мисли.

Съб Юли 30, 2016 3:12 am
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:
Desert Leo написа:
Сериозна се замислям дали да не кандидатствам.

От постовете ти съм останал с впечатлението че се занимаваш с HW и FW развой, и определено се изненадвам, че проявяваш интерес към работа (в случая няма значение каква) с възнаграждение 1000-2000, освен ако не е на шега. Според мен човек в развоя, със стаж, трябва да взима минимум 2.5к+. Говоря за човек който знае за какво иде реч в работата естествено, не някой търтей или академичен философ, чието мото е "сери бавно, службата тече"... Най малкото в Вистеон(Джонсън контролс) дават по 3к на куцо и сакато, поне така съм чувал)... Та ако наистина взимаш по малко от 2к, според мен след месец търсене ще намериш нещо адекватно, или ако си ценен за фирмата и ѝ изкарваш пари, шефа ти би ти вдигнал заплатата толкова че да не те изгуби, щом разбере че някой е наддал за теб.

П.С. Нямам нищо против обявата, за работата която се изисква и съответно квалификацията, възнаграждението изглежда адекватно. Тая работа предполагам би я свършил всеки, завършил електро техникум, който е със всичкия си, след месец-два обучение/практика.

Впечатлението ти е вярно... Но (поне според мен) е неправилно да свеждаш всичко само до размера на заплащането.
Нямам работа в Джонсън, аз работя по проекти от А до Я.
Нещо съм се вкиснал в последно време, защото виждам едни негативни тенденции, които водях фирмата към фалит, дано съм лош пророк. Розработвом проекти, които очевадно няма да имат комерсиален успех, а се отбутват проекти, чиито клиенти чакат...

Съб Юли 30, 2016 10:26 am
Профил

Ех ако знаеш колко рядко се срещат хора които да казват точно това ... всеки измерва всичко със заплащането. Не съм сигурен, че конкретно тов акеото предлагам ще ти е интересно, но винаги съм готов да се срещнем, пиши като си по София ако още имаш такива мисли.
За развоя на HW/ FW точно в момента май не търсим хора, ще проверя, там наиситна може да си много по-полезен.

Съб Юли 30, 2016 10:40 am
Профил
Аватар

Аз превърнах хобито си в занаят и може би затова, парите не са всичко. А и съм от старомодното поколение, което все още вярва, че заплатата трябва да се заработи. :)

Съб Юли 30, 2016 10:56 am
Профил

И това малко хора го споделят, аз с тази фирма се занимавам основно заради работата, харесват ми отчайващите проекти. В момента започвам нов такъв, малък и доста сложен, как да свършиш нещо което отнема 1 месец за 6 дни, и да можеш след това и да го обслужваш без да спираш машинарията.

Съб Юли 30, 2016 2:36 pm
Профил

Desert Leo написа:
... а се отбутват проекти, чиито клиенти чакат...

Прати един мейл на клиентите, че един твой "приятел" Пустинния Лъв, може да им свърши бързо работата в срок и ще им излезне само малко по-скъпо от колкото сега плащат.

Съб Юли 30, 2016 3:05 pm
Профил
Аватар

45% от фирмите у нас няма нито един нает служител.
40% са фирмите с до 4 наети служителя
8% са фирмите с повече от 10 служителя, в тях работят 70% от наетите

средна класа, а?

Съб Юли 30, 2016 3:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща