Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
светодиодно табло за инфо и реклама :) 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение светодиодно табло за инфо и реклама :)
здравейте , качвам снимки от таблото с новото пик процесорно управление, което произведохме в мойта фирма. таблото е ремонтирано и пуснато в употреба с цел да бъде произвеждано за клиенти и колеги, има ново схемно решение на контролера за управление, нов софтуер за процесора и нова програма за компютър /win7/ с която клиентите да си показват своите реклами съобщения и други текстови и графични информации :)

Прикачени файлове:
DSCF2530.JPG
DSCF2530.JPG [ 271.73 KiB | Прегледано 4237 пъти ]
DSCF2532.JPG
DSCF2532.JPG [ 221.62 KiB | Прегледано 4237 пъти ]
DSCF2529.JPG
DSCF2529.JPG [ 180.59 KiB | Прегледано 4237 пъти ]

Чет Ное 19, 2015 8:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: светодиодно табло за инфо и реклама :)
https://www.youtube.com/watch?v=lh06-vq7r5c тука е линка към клипа, да гледате да учите как са правят работите :)
ако има въпроси www.karadev.net

Чет Ное 19, 2015 8:11 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Ай стига бе! 8O Никога не съм предполагал, че тук може да се направи подобно нещо. Винаги съм си мислел, че тия табла се правят само в щатите и са внос. Евала.

Чет Ное 19, 2015 9:34 pm
Профил
Аватар

Брей, тц, тц... То тва голяма работа викаш, не е за всеки...
Голямо заваряване на ледове (пардон, ламБи) е паднало :)

Последна промяна Н'бабане Гт'муан'га на Чет Ное 19, 2015 9:55 pm, променена общо 1 път

Чет Ное 19, 2015 9:52 pm
Профил

Стига спамихте на човеко темата ...шшшт че много писане ще падне.

Чет Ное 19, 2015 9:54 pm
Профил

За вас не знам, аз отивам да сея картофи ...

Чет Ное 19, 2015 10:23 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мен ме интересува ще имате ли модел който ще може да се свърже по кабел (Ethernet или някакъв RS) с нещо друго което с прости съобщения да му подава текста за изобразяване? Например по RS-а му пускам текста "Автобуса за Каспичан ще тръгне в 13:30" и то започва да го изобразява (скролва ако не се събира) и т.н.

Чет Ное 19, 2015 10:34 pm
Профил

Преди повече от 10 години правих контролер за табло. Имаше някакво производство, обаче след 2007 година цените на китайските (дори и цветни) е абсурд да се докара. Едва ли може да не се направи от съотношение 2 към едно на цена. А за външния вид просто да не говорим всичко при китаеца си е изпипано, пластмасови детайли, работи дори на открито и то години наред....... слънце, дъжд и т.н.
Та като цяло не виждам смисъла от такъв контролер освен за учебна цел. Но и фри проекти в нета по въпроса колкото искаш...

Пет Ное 20, 2015 5:31 am
Профил WWW

Не виждам коректна субпикселна обработка.
И празното пространство пред малкото "х" е дразнещо.

Пет Ное 20, 2015 9:08 am
Профил
Аватар

Мнение ще има много функции :)
здр, отговарям на всички по отделно за да няма после сърдити и неразбрали, и разни караници и кавги както до сега :)

таблото е китайски полуфабрикат, донесено от някакъв двор с боклуци в гемания, как е стигнало там ,никой не знае. сменил съм всички 20-24 смд транзистори /2P канални MOSFET в един корпус/ да може да светне изобщо. след това направихме ново управление с процесор, щото старото имаше 3бр. 8-битови процесора, както и две програмируеми матрици по 100 крака с външна рам, аве някаква пълна китайска шитня. голяма борба беше със смяната на транзисторите, пътечките са остаряли, късат се от платките, ужас някакъв. както и да е. запалихме го, тръгна. китайците сложили някакви транзистори дето ги няма никъде, явно само в китай, намерих в комета, смених ги, паснаха по параметри идеално. ТОВА Е САМО ОБЯСНЕНИЕ КАК ПРОТЕЧЕ ПРОЦЕСА ПО РЕМОНТА НА ХАРДУЕРА, надявам се че няма да има заяждания за всяка дума поотделно :). ако искате ше ви снимам старото управление и ще ви покажа какви са ги начаткали китайските глупаци :)

така, сега отговарям на всички конкретно на въпросите и коментарите им.

ToHu > мерси за разбирането, че ми писна от безсмислени караници и само глупости, искам да бачкаме и да правим качествена електроника и продукти за колеги и клиенти , и за обучение и за който за каквото има задача и/или удоволствие. мерси още веднъж, радвам се че имаме разбиране със всички :)

palavrov >>> това за картофите е само шега, не се заяждам, ама викам чек да пусна некой майтап, иначе ако ме питаш мене, имам приятел който доста добре печели от картофите, вече гледа 20-тина декара , и пчелички завъди , не е зле да ти кажа, нито той нито семейството му. общ лаф стана това след като бойко ни прати всички ИТ спецове да сеем картофи :)

DanielDimov >>> ще може по мрежата /LAN/, сега е вързано през RS-232, има вариант за разстояния над 100 метра, да бъде RS-485, ама ше видим. Ще има много допълнителни ефекти в програмата за управление, предвидил съм и още по голяма памет и по-корав процесор че да има място за всички ефекти, реклами, текстове и други , аве кот са сетиш да може да прави.

Edesign >>> уредил съм транспорта от китайски завод за лед матрици. фирмата във варна може да достави какъвто искаш товар от където и закъдето и да е, мога да ви дам координати, преди 3-4 дена се видях със тях. свързах се със завода в китай, казаха че могат да направят матрица по наша схема със същата конструкция и/или евентуално изцяло нашо решение на външния и вътрешния изглед и чертеж на матрицата. завода предлагат много и различни матрици като варианти и параметри, така че едва ли ще ги изненадаме с нещо ново. в комет тази матрица 8х8 леда RG, струва 15 кинта. много висока цена. ше видим производителя ко ше каже :)

stefan63 >>> таблото е върнато към живот направо от бунището. неговото управление е просто да се покаже че можем да го правим, има още много да се надгради софтуера и хардуера, за това в този начален вариант даже е цяла магия че запали изобщо. когато сменим управлението с по-корав процесор ще има много добро качество на показване и обработка на текстовите съобщения. нямам против критиката и/или коментарите, искам само да покажа че в българия може да се прави качествена електроника, макар и в доста начален вариант. следващите варианти на контролера и софтуера ще искат и доста сериозен финансое ресурс, който в момента сме го предвидили за други продукти, ако се появат кинти с удоволствие ще изработим и програмираме нов много по корав контролер и функции за управление на таблото :)

ако някой иска да ми намери клиент за такъв естествено много по добър продукт, е добре дошъл и получава процент от сделката ;)

Пет Ное 20, 2015 10:48 am
Профил WWW

Ако си прочетеш първия пост и последния, ще разбереш ,защо те бъзикаме.
Тук много хора са дялкали някога по такъв проект .
Иначе с тия светодиоди....един телевизор с една малинка дали няма да е по-евтино?

Това за субпикселната обработка беше бъзик...ама се замислих ,че може и да е приложимо,
ама спирам да мисля ,щото нямам достатъчно теория в главата си.

Пет Ное 20, 2015 12:07 pm
Профил
Аватар

Да, ама баничарницата отсреща има такова табло...
Т.е. за такава простотия клиентът няма да го интересува технологията, а цената и леснотията. То оставаше и програмист да си наема :)

Не говоря за таблата тип голям телевизор.

Пет Ное 20, 2015 10:09 pm
Профил

Ей, Бонго,
ти живееш до полицията нейде.

Авторът на горното табло дали ще слезе под 300 лева?
24 инча втора ръка с малинка ще слезе. Е, без програмиста - може би.

Пет Ное 20, 2015 10:24 pm
Профил

една камара рекламни агенции в софия продават добре известните китайски табла
например цена за монохромно с 1024 леда (64х16) и физически размер 72х24см е на цена около 300лв.
Досега не съм видял табло налепено с матрици - всичко са дискретни ледове (а и те изглеждат странно, не съм свалял за да видя точно какви са). Това с матриците си е аматьорско и е за дребен тираж и няма как да е евтино.
Представи си взел си ледове на едро по 0,01 цент и имаш машина за насищане хиляди ледове на час....., а за да направиш матрицата пак ти трябват ледовете, машината за насищане, кутийка, смола за заливане и ще е поне 10тина пъти по скъпо дори и за милионен тираж.

Съб Ное 21, 2015 4:12 pm
Профил WWW

Ами навремето произвеждахме такива с хиляди, да не кажа десетки хиляди, всички с матрици, не беше на сметка да поим диоди. Като казвам навремето разбирай 2000-2005 после взе да им минава модата в нашия бизнес. В един момент и мегатех ни правеха някакви защото не можеше да се насмогне, но по спомен и там използваха матрици.
Според мен ако не произвеждаш стотици хиляди и милиони ледовете не са оправдани, но скоро не съм правил калкулации. Преди 10-на годин проектирах LED стена, там вече си трябват единични светодиоди, проекта още ми се мота някъде по файловете, най-големият зор бяха отливките за панелите.

Съб Ное 21, 2015 5:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща