Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Търся Правец 8 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся Правец 8
Търся Правец 8 и всичко свързано с него - всякаква периферия, дискети, книги, контролери и др. За контакти - на лично съобщение, или freefly@abv.bg

Нед Окт 26, 2014 9:45 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Търся Правец 8
Примерно това :

http://www.ebay.co.uk/itm/291275523378? ... 1555.l2649

Нед Окт 26, 2014 9:49 pm
Профил ICQ

Това не е оригинално, не ме впечатлява с нищо.

Нед Окт 26, 2014 10:10 pm
Профил
Аватар

freefly написа:
Това не е оригинално, не ме впечатлява с нищо.

Това си е оригинално отвсякъде :) / не е китайско копие / и си върши добре работата , но предполагам търсиш неща приозведени през 80-те и 90-те години.

Само българска периферия или всичко свързано с Apple II серията търсиш ?

Може да питаш и тук макар че като гледам навсякъде си поразпитал вече :)

https://www.facebook.com/groups/572248212880534/

Може и тук също : http://www.sandacite.com/forum/

Нед Окт 26, 2014 10:19 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Пламене, не му се връзвай на този. Подозирам, че е един младеж васил (нарочно така го пиша), който с безброй акаунти и няколко гсм-а изкупува и препродава в ибея алчно и прескъпо например това е той http://www.ebay.com/usr/k-systems-store. Може и да са група цигани, които са отбор. Беше в продавалника kespanok, после май сега е pupenka и т.н. Лошото е, че и преобладаващо ценни редки неща за правец заминават към ибея. Не разбира много от компютрите и послъгва.

Нед Окт 26, 2014 10:44 pm
Профил
Аватар

dlpdlp написа:
Пламене, не му се връзвай на този. Подозирам, че е един младеж васил (нарочно така го пиша), който с безброй акаунти и няколко гсм-а изкупува и препродава в ибея алчно и прескъпо например това е той http://www.ebay.com/usr/k-systems-store. Може и да са група цигани, които са отбор. Беше в продавалника kespanok, после май сега е pupenka и т.н. Лошото е, че и преобладаващо ценни редки неща за правец заминават към ибея. Не разбира много от компютрите и послъгва.

Е то е ясно че търси неща за препродаване , ние също не пасем трева :) .

Последна промяна TheHungry на Пон Окт 27, 2014 12:33 am, променена общо 1 път

Нед Окт 26, 2014 11:18 pm
Профил ICQ

dlpdlp написа:

dlpdlp - сега прочетох какво си писал по други обяви, много си нагъл и само разваляш обявите на колегите по форумите, нещо което се подарява и е написано че се е намерил кой да го вземе, ти предлагаш с ирония че може да го купиш. С право други колеги са те нарекли селски идиот. За твоето състояние има диагноза - шизофрения.

Пон Окт 27, 2014 12:29 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Долно племе са тея прекупвачи. По нищо не се различават от мангалите дето си берът желязо. Тарикати на дребно. Ама ако мине номера. Като са некадърни и неспособни да свършат нищо с ръцете или главата си - играят го тарикати.
Всеки тарикат рано или късно си намира майстора.

Пон Окт 27, 2014 1:10 am
Профил

Правците са започнали да свършват и те се нервират ;) Няма стока - няма кинти ;) Малко са в БГ производителите, много са търговци, счетоводители, банкери и куп паразитни некомпетентни дори в своята паразитна и измислена област каунтъри на пари. Клонът се чупи в момента.

Пон Окт 27, 2014 11:44 am
Профил
Аватар

dlpdlp написа:
Правците са започнали да свършват...

Ми аз преки няколко месеца като предлагах да се спретне един отворен проект за производството на още, никoй не се обади :D
Нямам предвид правци като оня смешник дето щял да възражда марката като 64-битов линукс, а истински 8 (или най-много 16) битови машини дето след 20 години да са колекционерска ценност

Пон Окт 27, 2014 11:51 am
Профил
Аватар

dlpdlp написа:
Правците са започнали да свършват и те се нервират ;) ....

Аз си имам няколко, ама няма да им дам нищо, да се нервират още повече ... :D :D :D

Пон Окт 27, 2014 12:18 pm
Профил ICQ WWW

Н'бабане Гт'муан'га написа:
dlpdlp написа:
Правците са започнали да свършват...

Ми аз преки няколко месеца като предлагах да се спретне един отворен проект за производството на още, никoй не се обади :D
Нямам предвид правци като оня смешник дето щял да възражда марката като 64-битов линукс, а истински 8 (или най-много 16) битови машини дето след 20 години да са колекционерска ценност

Не им интересен твоя проект - не могат да вадят лесни пари с него ... дручко си е да продадеш например тези неща на тази цена:
http://www.ebay.com/itm/ELKA-6521-THE-F ... 27e67b5985
http://www.ebay.com/itm/IZOT-CM-1604-19 ... 2a42bd4c27
http://www.ebay.com/itm/ELKA-22M-12-NIX ... 2a3b56f204

Там е парата, в ретрото ...

Пон Окт 27, 2014 12:37 pm
Профил

Първия ми домашен компютър беше подобен на този Изот, само че модел 1031. За съжаление вече нямам софтуер за него и не се използва.

Пон Окт 27, 2014 1:05 pm
Профил

И аз си имам няколко, а и един Правец 16, заедно със всякаква периферия, но като гледам как растат цените на антиките, поради все по малкия брой които се предлагат на пазара няма да ги давам на прекупвачите а ще изчакам някоя и друга година - вероятно цените им ще станат по високи от най модерните съвременни компютри. А също така имам и колекция от процесори започвайки от първите Интелски 4 битови, които след някоя година ще бъдат безценни, тъй като златарите претопиха всичко и не остана почти нищо. Съветвам и другите колеги да си запазят антиките някоя и друга година и тогава да ги продават, освен ако не им е останало място по таваните и мазетата.

Пон Окт 27, 2014 1:19 pm
Профил

Навремето бехме взели под наем изчислителния център, бях пълен с правци 8-ци и 16-ки, плотери микроника, IBM 360 както и подобна руска машина. И двете големи машини работеха, е .. запаметяващите у-ва не бяха май от най-работещите но пък имахме колега който им беше майстор, сигурно и голяма част от правците са работели но тогава хич и не ме вълнуваха. Виж микрониките ги ползвах, къде за игра, къде за работа ...:)

Пон Окт 27, 2014 8:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща