|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Благодаря. Не мога да разбера защо в БГ е толкова страшно да обявиш цени. Защо трябва да звъниш, да питаш и.т.н. Не е ли по-просто да си напишеш цената, ако на човека попаднал на теб му хареса купува и готово.
На мен лично такава политика на необявяване на цени от търговци ми се струва леко притиснителна (искат да те прекарат). Не визирам никого, просто впечатление от повечето он-лайн представители на стоки в БГ...
|
| Вто Май 20, 2008 7:33 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Аз пък от такива, дето не си казват цените, просто не купувам.
Търся нещо, намирам в мрежата, гледам дали ми върши работа, гледам за цената, и ако няма публикувана цена, просто го игнорирам и търся другаде.
Един почтен търговец, ще ти каже без да питаш цената, макар и с уговорката, че е приблизителна, и ориентировачна.
|
| Вто Май 20, 2008 8:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Syrius-B написа: Аз пък от такива, дето не си казват цените, просто не купувам. Търся нещо, намирам в мрежата, гледам дали ми върши работа, гледам за цената, и ако няма публикувана цена, просто го игнорирам и търся другаде. Един почтен търговец, ще ти каже без да питаш цената, макар и с уговорката, че е приблизителна, и ориентировачна. |  |  |  |  |
Е да ама сме Бъгария, и някои неща ги има само при търговци които не обевяват цени, и по телефона даже не казват, ми на място си ги измислят на ум, сигурно според фазата на луната и това клко балък изглеждаш ... аз явно имам балъшки вид, случвало ми се е да ходи някой познат да провери, да отида след това и да ми кажат по-висока цена, все едно ходя с табелка балък плаща всичко ....
|
| Вто Май 20, 2008 11:35 pm |
|
 |
|
spotlite
Ранг: Минаващ
|
 CNC чудесии
Гледам че тая тема доста се разгорещи!
Значи ще Ви кажа, че в момента конструирам 2 машини.
Едната е CNC 3 осна за машинна обработка на метали. За основа ползвам българска координатна маса от ерозийна машина.
Другата е CNC ROUTER за фрезоване на МДФ, плексиглас и други материали с работна площ 3000х2000мм.
Искам да кажа на всички надъхани манияци, че за да станат нещата както трябва, няма начин да се мине ефтино!
Ако някой иска да си сглоби такава машина набързо, за без пари, и за вчера и в името на спорта- то може, но резултата ще е трагичен!
Няма да изпадам в подробностти, само ще Ви кажа някои препоръки:
1) Използвайте СЕРВО мотори (а не стъпкови)
2) По възможност ползвйте танкетки+направляващи (вместо оси и линейни лагери) .... (Ако се ползва втория вариант, осите да се монтират на надлъжни "лястовичи опашки", а не да висят в въздуха, защото провисват).
3) За задвижване е най- добре СВД (Съчмено-винтова двойка), за по- дълги оси може рейки с зъбни колела... (Трапецовиден винт +гайка не е лош вариант, но не е подходящ за високи линейни скорости на задвижване).
4) Купете си професионални шпиндели с ISO25 или ISO30 държач за инструмента с цанги. (Обикновенни моторчета от обер фрези менте могат да Ви изкарат цяла седмица най-много в работен режим...
И все пак дори да успеете да го сглобите това животно, ориентирайте се към изучаване на софтуера за програмиране.
CAD -> CAM -> G-CODE
Аз препоръчвам следния вариант:
SolidWorks -> PowerMill -> G-CODE
Успех 
|
| Сря Юни 04, 2008 11:43 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Катастрофа, прътите от голфхидросистем не стават за паралели, покритието е меко и линейните лагери оставят следи, малки ама следи  Явно основата е мека (50) и хромовото покритие (70) не върши работа. Ще ги използвам докато изчистя самата конструкция и след това заменя с истински, калени. В ебей намерих закалени (индукционно на 1.5мм) на супер цена 15 лири метъра но транспорта...някой да се прибира по коледа в БГ от там с автомобила си???
|
| Чет Дек 18, 2008 10:39 am |
|
 |
|
spotlite
|
Спокойно, обади се на фирма ХУБАТА на тел . 032/ 454006 и си вземи от там.
Има и са хубави, на готини цени.
_________________SKYPE: simeon-k E-Mail: spotlite@abv.bgwww.mtech-bg.com
|
| Пет Дек 19, 2008 10:21 am |
|
 |
|
milenjs
|
@spotlite, от къде си батка за да почерпя
Имат хората, изненадаха ме и с цената, супер направо. С60 като твърдост как е?
|
| Пон Дек 22, 2008 10:43 am |
|
 |
|
spotlite
|
Радвам се че уцели бингото от първия път.
Ето какво правя аз от тея паралели:
http://www.mtech-bg.com
Поздрави и успех!
|
| Пон Дек 22, 2008 11:49 am |
|
 |
|
dkiliev
|
Здравейте
Събирам информация за лазерно рязане на балсови пластини и шперплат с моделарски цели. Интересува ме цена, или място където да я проверя, цената де, на лазер който може да се справи.
Благодаря.
_________________SAЧ team member
ФОТОГАЛЕРИЯ
|
| Сря Окт 28, 2009 8:19 am |
|
 |
|
spotlite
|
 ШПЕРПЛАТ
Ни режем Шперплат с CNC Рутер.
Пратете чертежите за да ви дадем цена.
ЕМАИЛ: spotlite@abv.bg
Симеон- тел. 0888600595
|
| Сря Окт 28, 2009 4:32 pm |
|
 |
|
xor
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 9:30 am Мнения: 142 Местоположение: София
|
Не съм сигурен, че рязането на дърво с лазер е добра идея.
Дървото има склонност към запалване в процеса на рязане.
Най-малкото ръбовете ще бъдат обгорени.
Виж колегата с рутера.
|
| Чет Окт 29, 2009 12:17 pm |
|
 |
|
emilvv
|
 Виж за много CNC компоненти - www.realcnc.com
Виж за много CNC компоненти - www.realcnc.com