|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:12 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Търся два броя JM12864A
Търся два броя JM12864A, зелен, може и без подсветка.
Това са дисплеи 128x64 (KS107) които преди време продаваха в electroninvest. Трябват ми два за сервиз, а естествено в магазина няма. Абе хубаво се зарекох аз от там никога да не пазарувам ама....
Най тъпото е че тъпия китайски конструктор се е направил на интересен и конектора на тия не съвпада с негласния стандарт при този размер дисплеи. И ако взема нещо от друг пройзводител, трябва да мотая жица, а не ми се иска. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 06, 2009 2:21 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Цецо, аз имам някакви китайици 128Х64, но незнам дали са от тоя тип.
Може да поразровя и да видя какви са точно.
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Вто Окт 06, 2009 3:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами трябват ми точно тия, за да не барам куплунга... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 06, 2009 4:21 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Цецо, не съм адвокат на Електронинвест (с друго си изкарвам хляба там), но няма как да знаеш какво точно ще пристигне от Братската страна зад Стената и до кога ще пристига. EOL notification е неизвестно понятие. Да не задълбавам ...
Специално с LCD-та съм имал проблем с несъответстващ пинаут и аз. Трябваше да извикам Шефа, за да види с очите си, че +5V и масата са разменени, а останалите изводи ги анализирах един по-един. И кво - Нищо! Китаеца дори не си направи труда да отговори. Къстъм версия, вероятно, която трябва да продаде някъде.
Слагай жици и се радвай да съвпадат размерите и другите параметри.
|
| Вто Окт 06, 2009 8:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе братче какво да ти кажа. Знам че не си адвокат на тая фирма, ама винаги когато се сблъскам с тях излизам от нерви.
Днес беше следното:
Отварям аз сайта гледам вътре пише един дисплей. Хубаво. Викам ще ида да го взема. Ама знаейки как си водят склада, викам чакай да звънна. "Националния телефон за поръчки" ми отговори "Временно няма достъп до тоя номер". Издирих аз по тефтерите директния на магазина и ми вдига една от любимите ми каки. Няма "Добър ден", няма "Електрон инвест". Кратко и ясно със отегчен тон - "Ало". Така и така викам, купувал съм от вас това и това, при което следва кратко мълчание и още по отегчено: "Говорете по силно че нищо не чувам". Аре пак викайки обяснявам какво търся. Следва проверка в компютъра "Има един брой". Викам от "коя точно модификация". "Е как коя от същата". "Ама те са с светлина, без светлина, сини, зелени, тоя дето е останал от кои е". "Е нали ви казвам ... и ми изрежда пак абривиетурата". "Викам хубаво аре, ще го взема, днес ще дойда". "Добре". При което аха да ми затвори и на мен ми светва - "А имате ли го наистина или само на страницата?". "Ами незнам трябва да проверя, обадете се по късно". Обаждам се аз след половин час - "Аз съм еди кой си, говорих преди малко с човек от вашия магазин...". "Говорете по силно че ни ви чувам". Аре пак викане, обясняване.... прекъсват ме на средата - "Няма". Викам "какво няма". "Дисплея го няма". "Аха и кога ще има?". "Незнам". При което на мен вече не ми издържаха нервите и треснах телефона.
Та ето за това не я понасям тая фирма. Щото лелките зад телефона винаги успяват да ме втрещят с отношението си и незаинтересоваността си.
Иначе още съм на изчакване. Все някой ги купуваше освен мен тия тъпи дисплеи. Може да е останал по кашоните някой.... Е ако не се намери, ще взимам от Фарнел и ще мотам жици, кво да правиш....
|
| Вто Окт 06, 2009 9:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
No comment ...
Има по 1 бр. от две разновидности на JM12864B, с минимална разлика в цената.
|
| Сря Окт 07, 2009 10:22 am |
|
 |
|
Цецо
|
Търся буква А. Буква B е съвсем различен контролер и управление.
|
| Сря Окт 07, 2009 11:07 am |
|
 |
|
xor
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 9:30 am Мнения: 142 Местоположение: София
|
Имам един брой JM12864A със светодиодна подсветка.
Купуван е от електронинвест преди години.
Никога не съм го ползвал и би трябвал да си работи (не е запояван)
Ако ти върши работа..
|
| Сря Окт 07, 2009 11:50 am |
|
 |
|
Цецо
|
Взимам го.  Ще ти пиша на лично.
|
| Сря Окт 07, 2009 1:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|