|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:11 am
Умря ми мрежовият адаптер на лаптопа - накъде с гаранцията?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Наскоро си купих една такава играчка: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6834220505 . В упътването ASUS изрично пишат, че било нормално мрежовия адаптер и отдолу под процесора пластмасата да е гореща, даже предупреждават да не се изгори човек. Мрежовия адаптер е 12V/3A, пече като за световно, размерите му са колкото на зарядно за GSM, самия лаптоп не пече толкоз, но пластмасата се нагрява до към 45°, представям се вътре какво е. А същевременно сензора на процесора показва 28°  .
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 23, 2009 4:26 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Процесора може да се охлажда с Пелтие елемент.Има такива неща и за десктоп PC-та.Купих преди година такава екзотика ама не съм я сложил още.
|
| Чет Апр 23, 2009 5:23 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Няма как да е с Пелтие елемент, защото Пелтието ще хапне батерията за не повече от час, а нетбука работи около 9 часа на батерия, колкото казва и производителя. Има само една малка особеност, че й трябват няколко пълни цикъла разряд/заряд, за да достигне 9.5 часа. Интересно ми стана друго, имам външна USB безжична мишка, включвам плъха и Power Manager-а ми показва веднага с 1 час по-малко ако продължа на батерия, изключвам плъха +1 час.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 23, 2009 5:35 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами оказа се, че гръмналият мрежов (в смисъл LAN) адаптер не грее особено,
не се усеща през кутията (само като си навра малкия пръст в RJ-45-а).
Днес, след като е стоял изключен цяла нощ, след рестарт взе, че го намери
контролера; пак не работи, не си вижда кабела, ама вчера не го и намираше
откъм прцесора.
Имам нос за тия работи, явно това 10/100/1000 е някакъв нов и още калпав
силиций, и нещо в него си е умряло тихо и кротко. Дано новото дъно (чака се да пристигне)
дойде с по-нова ревизия на мрежовия чип, че да не рецидивира гадостта...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Апр 23, 2009 5:50 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пирев,
на атомния процесор не му трябва перка. съвсем нормално се охлажда със среден радиоатор.
това, което пече е чипсетя. дано скоро интел издялка и атомен северен мост.
тъй че, може наистина да е по-ниска температурата на процесора.
|
| Чет Апр 23, 2009 11:36 pm |
|
|