Значи много си зависи за какво ти трябва.
1. За прототипстване, аз ползвам тинол с много флюс. Под много разбирам наистина много - над 2%. Това естествено значи по мръсни платки, но пък ми гарантира качествени спойки, особенно на съвременни "очеизвадни" корпуси. Много по лесно се работи, спойките се разливат, нямат бодли или пък да остават матови. И никога безоловни. Никога.
2. За пройзводствени нужди с по-малко флюс, като е добре да е водно измиваем. Тук естесвено вече се появава и омразните безоловни боклуци...
Общо взето не е проблем да се намерят от втория тип - в Комет има. Когато обаче стане въпрос за първия тип - мъка. Народа е решил че флюса е излишен явно. В Комет имаше, но вече няма, няма и да внасят. Аз лично имах две макари от преди години (63/37/2.2), едната свърши, сега карам на втората и.... лошо.
Последно мернах в MT1 че има нещо на което пишеше 2.2%... Но дали е вярно. Те общо взето продавачите идея си нямат какво продават. Мисля да взема и да пробвам, ама незнам кога ще имам път натам.
Та тинол с много флюс само залежал по рафтовете... или отвън, ама там вече цените са други.