Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
източник на 110V@60Hz 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение източник на 110V@60Hz
Става въпрос за захранване на детско влакче което си иска 60Hz и обикновен траф от 220->110V го побърква.

Дайте идея от къде може да се купи инверторен адаптер който освен напрежението да сменя и честотата или другия вариант е да намеря инвертор от 12V DC към 110AV/ 60Hz

Сря Май 28, 2008 4:57 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: източник на 110V@60Hz
miro_atc написа:
Става въпрос за захранване на детско влакче което си иска 60Hz и обикновен траф от 220->110V го побърква.

Дайте идея от къде може да се купи инверторен адаптер който освен напрежението да сменя и честотата или другия вариант е да намеря инвертор от 12V DC към 110AV/ 60Hz

Към $20 струва инвертор от 12V към 110V/60Hz, 100-200W

Сря Май 28, 2008 5:06 pm
Профил WWW

Мнение 
въпроса е дали тук се продава нещо подобно... Там при вас вероятно е ясно че ги има масово, но тук звъня по фирмите и ме гледат станно по телефона ;-)
И все се опитват да ми пробутат траф за 110V, какъвто вече имам.

Сря Май 28, 2008 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
... и ме гледат станно по телефона ;-) ...

напиши им мейл. БАВНО, щото четат трудно :P

иначе тука трудно ще намериш 60 Hz... какъв е ефекта върху влакчето?

Сря Май 28, 2008 5:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
въпроса е дали тук се продава нещо подобно... Там при вас вероятно е ясно че ги има масово, но тук звъня по фирмите и ме гледат станно по телефона ;-)
И все се опитват да ми пробутат траф за 110V, какъвто вече имам.

Колко си на зор ?

Сря Май 28, 2008 6:00 pm
Профил WWW

Мнение Re: източник на 110V@60Hz
miro_atc написа:

И защо не обясниш какво прави така нареченото побъркано влакче ?
Защото така както е тръгнал въпроса трудно ще стигнеш до някакво решение което едва ли си заслужава харченето на пари :D
Защо не му погледнеш захранване ли е какво е , да не би да ползва тия 60Хз за някаква синхронизация или нещо такова, по добре му намисли тия 60 херца с някакъв генератор, също така му оправи захранването да си е като трябва, изглежда че не му достига и напрежение също ?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Май 28, 2008 6:14 pm
Профил

Мнение 
Просто влакчето има пулт с една ръчка и три бутона. Ръчката е за регулиране на напрежението и от там колко бързо да се движи, има бутон за свирка, бутон за камбана и т.н.
Проблемът е че релсите са две, демек по две жици върви едновременно захранване и управление. Локомотивът естествено не го бърка честотата и си бачка добре - деижи си се напред/назад. Побърква се вагончето с музиките. Вдига врява постоянно и на случаен принцип. Просто не разбира командите на пулта, което и аз го виждам с оцилоскопа - натискането на бутоните няма ефект на сигнала. Но не е от бутоните - на празен ход има някаква малка но видима промяна. Нормално не излиза синусоида а нещо отрязано в двата края. Като натискането на единия бутон удължава положителната полувълна, дргия бутон отрицателната.
Вероятно ако бяха 60Hz и двата бутона са натисните ще си излиза чиста синусоида, като отпускането на някой от тях води до "рязане" на съответната синосоида. Малко инверсна логика, но предполагам това е и защита в случай че някой реши да го захрани с постоянно напрежение.
Явно си имат някаква детекция кога входното напр. минава през нулата и след определен таймоут (който зависи от това дали е натиснат съответния бутон) изключва изхода...

Малее... колко думи за да обясня нещо толкоз просто, може би затова не ме бе разбират хората ;-)

както и да е. Очевидно таймоутите са константа и при разлика в честотата става издънка. За съжаление пулта е с някакви болтчета и трябва триъгълна отверка, абе зор с разглобяването. Пък и не ми се занимава да търся RC-вериги. Пък и нищо чудно да не е аналогова констата - вагончето с музиките май е с пикльо...

Сря Май 28, 2008 7:26 pm
Профил

Мнение 
¶ написа:
Колко си на зор ?

Не съм на зор, просто приятел, който си го е взел за сина си и си помислил че при транспорта нещо се е повредило и ми го донесе да го ремонтирам ;-)
Иначе ако не намерим тук 60Хц той си има хора у вашенско и ще му пратят, а междувремнно ще търпи пищялките...

Сря Май 28, 2008 7:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]