Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Пазаруване с кредитна карта. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ето и нещо за интернет сигурността:

http://news.ibox.bg/news/id_1996460344

:)

Пет Мар 30, 2007 2:04 pm
Профил

Мнение 
radoslav написа:
Що не ги пратиш в един тхт файл архивиран с rar а по телефона да му кажеш паролата. Или в отделен майл и готово. :D

И аз това щях да предложа. Една паролка като тази "http://www.google.com/1234567890!!!" се диктува лесно по телефона ;)

@ДедоБоре сигурен ли си че е "хак това"
Темата кадето бяха пуснати снимките се обади един и каза че той от банката ги е поставял тези устройства за
защита. Вгледай се внимателно. Няма нищо електронно. Има прорез точно от дясната страна където е магнитната летна. Ако там имаше устройство за прочитане щеше дясната страна да е дебела а прореза да е от лявата страна.
Слагали са ги някой "умник" да не си сложи негово.

Нед Апр 01, 2007 1:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
е, то там много неща се изговориха :wink:
включително един сисадмин обясняваше как нямал проблем да намери за минута-две всеки един пин код

истината е, че на банките у нас не им пука. няма как да ги задължиш да ти върнат парите. помирителна комисия - дрън-дрън.
пък и, както някой отбеляза, не крадат техни пари, а твои.

работят с допотопни технологии (магнитна лента). мрънкат, че било скъпо да се модернизират.
картите във франция от 98-ма са с чип, а кредитните в португалия от същата година са дори със снимка на гърба.
технически погледнато, един четец за чип-катри е много по-евтин от четец за магнитни. за записващо устройство да не говорим.
е, картите са по-скъпи, ама ние като клиенти им плащаме достатъчно за издаване/подновяване на карта, че да се покрие разликата.

и на депутатите не им пука. ако приемат някое членче в някое законче, че банката ти възстановява откраднати пари, да видиш как бързо ще се задействат. но това е от обществен интерсес, а не от лобитски (разбирай: няма келипир)

относно устройствата
мислите ли, че банката ще прави толкова любителско устройство и ще ги залепя с двоен скоч?
не че имам високо мнение за техническите лица в банките, ама това ще е прекалено.
трика е да направиш двете устройства да изглеждат абсолютно еднакво. дори банката да си гравира надпис "това е поставено от бакната", и хака ще го има от следващия ден. на клиента е оставена възможността да се чуди и мае дали да си пъхне картата или не. или да си носи отвертка и да пробва как е захванато :P

Нед Апр 01, 2007 11:33 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Относно темата за връщането на парите. Явно може.

http://banks.dir.bg/2007/03/30/news1522915.html

Цитат:
Суми, откраднати от карти, да се връщат
30 Март 2007, 09:21
Източник: News.dir.bg

Банките трябва да връщат източени от карти суми
Bulphoto
Банките често отказват да възстановят източени суми от дебитни карти на техните клиенти. Те обаче са длъжни да върнат всеки откраднат лев над 300 лв., стига гражданинът да е спазил правилата за съхранение и използване на картата, заяви пред в."Сега" председателят на Помирителната комисия за платежни спорове Димитър Ананиев. Рязко са се увеличили оплакванията пред комисията заради изпразнени картови сметки от началото на годината.
Когато има съмнения за източени суми, гражданинът трябва да се обърне към банката, издала картата. Тя трябва да провери в случая чрез своята база данни направените транзакции, записите от камерите и т.н. Ако се окаже, че вина за загубата нямат нито банката, нито клиентът, максимум до 300 лв. от откраднатото са за сметка на гражданина, а останалите трябва да бъдат възстановени от банката, обясни Ананиев. Това следва от чл. 33 на Закона за паричните преводи. Ако трезорът откаже да върне парите, клиентът може да подаде възражение пред Помирителната комисия. В повечето случаи след нейната намеса банките изплащат сумата. "Наскоро имахме случай на източени 1230 лв., от които банката трябва да плати 930 лв., но още нямаме отговор от нея", каза Ананиев. Увеличават се жалбите в комисията и заради непристигнали парични преводи в чужбина по системите Мoneygram и Western Union. Оказало се, че българските посредници на компаниите - банки и финансова къща - са направили превода, но въпреки това в чуждата държава парите не са изплатени на получателя. Една от фирмите в общите си условия е записала, че не носи отговорност за суми над 500 долара, а българинът е превел около 3000 евро, за да купи кола в Германия. По българския закон компанията носи отговорност, когато щетата е умишлена или поради груба небрежност, но в друга страна може да не е така, обясни Ананиев. "За съжаление в такива случаи не можем да направим почти нищо, не можем да съдействаме в спор с юридическо лице със седалище в чужбина", допълни той.

Нед Апр 01, 2007 12:31 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
това с кражбите го има по цял свят :!:
просто в другите страни банките си мълчат и тихомълком възстановяват на ощетените сумите дето са им ги откраднали.... щото ако има шум около банката ,акционерите не са доволни, падат акциите, и банката зарази един такъв проблем може да загуби повече отколкото са ти откраднали на теб.
е друго си е например ДСК :)
нали преди една година поради грешка на служителка в банката(сметай дебела леля много далеч от компютрите или пъпчива 19-годишна кака и тя далеч от компютрите) бяха превели на неква женица голяма сума пари... и после искаха да я съдят ?!? 8O :? защото изтеглила некви 20-тина лева...все едно трябва да искаш разрешение едва ли не от ДСК-то за всичко дето искаш да правиш с парите от твоята си сметка...

Цецо, иначе по темата ако имаш доверие на хората...нали каза, че си работил с тях...не виждам проблем да си направиш покупката...прати си им по майла номера на картата и по телефона си кажи expire date :idea: .... така ограничаваш хората дето могат да се възползват от твойте пари до тези от които искаш да купиш стоката и им имаш поне малко доверие , тези които ти следят пощата 8O :D и тези дето ти подслушват телефона... 8O :D :?

Нед Апр 01, 2007 12:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А, аз вече пуснах поръчката, чакам си нещата. По телефона всички данни. Мен притеснението ми беше, че името си ми е малко особенно, а в такива случаи винаги се спелва. Английския ми не кембриджки, ама явно на италианци (по скоро италианки) пасва, та разбрахме се с мацката отраз.

То аз това съм го забелязал и преди де, с европейци (но не англичани) сравнително лесно си говоря английски, ама с американци (да не говорим за англичани) ми е голям проблем. Имам чувството че всички американци говорят негърски (рапарски) диалект, а всички англичани се мислят за филолози. Ама това е спам по темата....

Нед Апр 01, 2007 4:05 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2