Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Магнитни глави за ПВЦ карти 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Магнитни глави за ПВЦ карти
Търсих търсих оказа се, че в България никой не внася. Има един завод за магнитни глави в Разлог, свързах се с тях обаче техните магнитни глави не ми вършат работа защото по размери са ОГРОМНИ. Питането ми е някой аджеба знае ли друго място от където могат да се купят?

Другия вариант е че в интернет намерих една фирма със точно това, което ми трябва. Обаче за да ми пратят sample искат по $10 за глава (мин. 10 глави) + $50 за куриера. $150 са ми много. След преговори ги спазарих да направят минимума за мен 5 глави, обаче това пак прави $100. Ако на някой му трябват да каже, ще поръчам и ще ги платим на партия. На мен ми трябват 2 бройки само

Вто Сеп 19, 2006 12:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Магнитни глави за ПВЦ карти
buxus написа:
Търсих търсих оказа се, че в България никой не внася. Има един завод за магнитни глави в Разлог, свързах се с тях обаче техните магнитни глави не ми вършат работа защото по размери са ОГРОМНИ. Питането ми е някой аджеба знае ли друго място от където могат да се купят?

Другия вариант е че в интернет намерих една фирма със точно това, което ми трябва. Обаче за да ми пратят sample искат по $10 за глава (мин. 10 глави) + $50 за куриера. $150 са ми много. След преговори ги спазарих да направят минимума за мен 5 глави, обаче това пак прави $100. Ако на някой му трябват да каже, ще поръчам и ще ги платим на партия. На мен ми трябват 2 бройки само

За какво точно става на въпрос ?
Дай малко повече инфо ?

Вто Сеп 19, 2006 12:59 pm
Профил

Мнение 
ако питаш за самите глави - това са глави за четене на т.нар. магнитни карти. пример за магнитна карта ти е най-обикновена кредитна или дебитна карта. имат и други най-различни приложения - примерно аз планирам да си направя нещо като имобилайзер.
малко хора тук са се сблъсквали с тези карти, четци и глави тъй, че едва ли някой ще ми помогне, ама аз все пак да опитам :roll:

Вто Сеп 19, 2006 1:15 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Пробвай в някой сервиз за пос терминали или банкомати. Аз си мисля че глава от кастфон-мастфон :) може да свърши работа ако си супер ентусуаст. Дай саита на фирмата за четци която си намерил да разгледаме джаджите.

Вто Сеп 19, 2006 1:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
С глави от стар харддиск не става ли? Само предлагам... :D

Вто Сеп 19, 2006 1:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
buxus, просто си мазохист или какво? :)
При такова разнообразие от чип карти ще си правиш имобилайзер с магнитна карта. Нещо не го разбирам това

Вто Сеп 19, 2006 1:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
buxus, просто си мазохист или какво? :)
При такова разнообразие от чип карти ще си правиш имобилайзер с магнитна карта. Нещо не го разбирам това

И аз това си мислех. :? Освен всичко, магнитните са леко нетрайни и се износват, ако се ползват често.

Вто Сеп 19, 2006 2:02 pm
Профил

Мнение Mda
buxus написа:
ако питаш за самите глави - това са глави за четене на т.нар. магнитни карти. пример за магнитна карта ти е най-обикновена кредитна или дебитна карта. имат и други най-различни приложения - примерно аз планирам да си направя нещо като имобилайзер.
малко хора тук са се сблъсквали с тези карти, четци и глави тъй, че едва ли някой ще ми помогне, ама аз все пак да опитам :roll:

Ясно разбрах те , но ти си се захванал с нещо което както казаха колегите не е много удачен вариант за имобилайзер .
Не е ли по добре да вземеш една 64BIT карта RFID за 2 лв от комет , мисля че ги има и в вариант за ключодържател ,правиш си един четец и върши нещо при верен код ,имаше вече така дискутирана тема :)

Вто Сеп 19, 2006 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
но ти си се захванал с нещо което както казаха колегите не е много удачен вариант за имобилайзер

Много знаете, с какво се е захванал :cry: :? :) . Макар, че пък ако е това дето си мисля 100$ не би трябвало да са проблем. Май наистина прави имобилайзер момчето - я сложи наистина едно RFID, още повече, че го има във вид на ключодържатели.

Вто Сеп 19, 2006 3:22 pm
Профил

Мнение 
еми мислех че с магнитна карта ще стане по-лесно и че няма да имам такъв проблем да намеря глава. лошото е че РФИД дори не знам какво е, ама щом казвате че ще стане по-лесно значи сигурно е така.
Dimitar абе 100$ са си проблем за бедния студент като мен

Вто Сеп 19, 2006 4:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами познай от три пъти защо е трудно да се намери такава глава - особено ако искаш за 3-те писти на картата. RFID е едно малко чипче с антенка. Вътре в това чипче има записан уникален сериен номер (нещо като електронен ключ). Струва в зависимост от вида 2-3 лв. на дребно. Правиш си един четец, които е голям чип с антена 8) и когато малкото чипче го доближиш на 5-10 см. от приемника, то си "изплюва" кода на примника и ако е правилния - процесора прави там каквото ще прави. U2270B е такъв чип/приемник.

Вто Сеп 19, 2006 6:01 pm
Профил

Мнение 
данке шойн много :)

Вто Сеп 19, 2006 6:09 pm
Профил

Мнение 
Колкото искаш ги има, има готови четци, тези които ги проддават трябва д аимат и глави. Да не говорим че напремето съм ползвал обикновенна моно глава от уокмен, такива горе долу ползват всики четци, зависи колко писти искаш да чете разбира се наведнъж. Има и много у-ва които ги позлват. Но по добро решение е RFID, няма нужда да мъкнеш цяла карта, има ги в различни форми и размери удобни за ключодържатели. Недостатъл лесно се изчитат дистанционно. Чип картите са дърце порди размера, ако ще е контактно Dalas I buton има чипове които са в TO-92 корпус, има директно с форма на ключ с дв аконтакта примерно .. варианти много, по малко по удобно не се чете дистанционно

Вто Сеп 19, 2006 7:50 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Става въпрос за магнитни карти ли?
Преди 2-3 години се занимавах и намерих една китайска фирма, дето ги произвежда и ми пратиха sample по DHL. Безплатно.
Ако те устройва може да се поразровя да намеря коя е фирмата. Само че семплите, които пращат са само LOCO, но произвеждат всякакви.

Сря Сеп 20, 2006 9:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]