|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде сега да обясниш - как тези неща могат да заменят пълноценно един скоп. Щото едното е само цифров анализатор, а другото има такива параметри на такава цена, че по-добре човек да работи с догатки.
|
| Пет Юни 02, 2006 3:31 pm |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Ами не виждам какво има да обяснявам. За ембедед работа са повече от достатъчни и с параметри, които само лаик може да пренебрегне. Срещу повече пари можеш да получиш и много добър "аналогов" USB скоп.
Знам че е малко кофти да си признае човек като е сбъркал, но ти поне си интелигентен човек и нека да не влизаме в спорове сега. Ако си чул правилото 90-10 значи ще разбереш какво имам предвид с тези предложения. Виж списъка на клиентите на тези фирми и ще ти стане ясно че тази технология има своето място под слънцето...
|
| Пет Юни 02, 2006 3:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Само неразбрах за кое трябва да съжалявам, че съм сбъркал.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
тоя bitscope е интересен като идея, ама много аматьорска изработка ми изглежда. Не можах да намеря спецификация за точност. Ще мисля.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:44 pm |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Димитър, тезата ти, че всичко което не е ТЕК (и особено USB & PC вариантите) не струва е грешна. Не е трудно да намериш достатъчно класни разработки които го доказват.
Лог. Анализатор е само един пример, защото допуснах че питащия се интересува от нещо подобно и както разбирам това наистина е така. За ембедед света (пък и не само за него) подобна технология е повече от удачна дори бих казал наложителна. Още повече, че никой не твърди, че скъпоструващ, многоканален осцилоскоп ще бъде заместен от подобен род устройства във всички приложения, но тези устройства имат различно предназначение, област на приложение, цена и т.н.
Твоят цифров осцилоскоп може да се окаже далеч недостатъчен за проект в който въпросният 34 канален анализатор би се справил с лекота и то при цена от $400 или $500. Кое в такъв случай е по-доброто решение? И не забравяй че пълният му bandwidth е 500 МHz на всеки канал при вътрешен клок!!! Твоят скоп (или 99% от наличните) дали биха се похвалили с нещо подобно. Това е само пример, който илюстрира различното предназначение на устройствата.
Та идеята ми е да се съсредоточим повече върху това, което се пита и да избегнем един или друг род внушения към автора.
|
| Пет Юни 02, 2006 5:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
 Re: USB осцилоскоп за PC
На мен това ми прилича като питане за осцилоскоп, а не за логически анализатор. Следващия питащ също има осцилоскоп предвид:
Може пък аз нещо да не съм разбрал както трябва.
Но, щом съм се прекарал - ок, няма да разпространявам грешния си опит  .
|
| Пет Юни 02, 2006 5:34 pm |
|
 |
|
SurchO
Ранг: Минаващ
|
попринцип е възможно но като сложат доставката и ДДС ще падне едно смятанеее...........  пък само да не се заядът на митницата ......
|
| Пет Юни 02, 2006 6:32 pm |
|
 |
|
SurchO
Ранг: Минаващ
|
Абе хора стига се карайте. Осцилоскопи, анализатори .......... ако някой знае в БГ. каоя фирма предлага някакви устройства от този тип за наблюдаване на сигнали и запис да каже. Независимо дали са за аналогови сигнали, цифрови, 2 канала, 10 канала .......... всеки да си прецени за какво ще го използва и дали ще му свърши работа, и накрая цената дали го устройва. То е ясно че за едно кошле пари човек може да си купи хубава техника която сигурно ще е по-добра от тези но за сажаление не са много тези.
|
| Пет Юни 02, 2006 6:43 pm |
|
|