|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Ами така пише в сайта на производителя. Не, че е съвсем без контролер, но е някаква комбинация между два контролера. То откъде да намеря инфо та да разбера какво е?
IGBT, а бе ти още ли не си го продал този дисплей? Работи ли?
Ако е за такъв, може да се намери стар лаптоп, но на мен ми трабва нещо серийно
|
| Съб Фев 11, 2006 1:56 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Абе Лъве  Дисплея е разграфен на квадрати от по 64/64 точки (един контролер облсужва един такъв квадрат) за това са 'комбинация'
А ти ги включваш с нещо като чип-селект в зависимост от това с кой контролер ти се работи (шината за данни е обща)
Например ако е 128/128 ще са 4 контролера.
Примерно точка 65/1 е точка 1/1 от втория контролер ,чат?
|
| Съб Фев 11, 2006 2:06 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 |  |  |  | Syrius-B написа: На пазара наистина няма удобни за разработчика LCD - графични дисплей. Всичко, което е достъпно, или е много скъпо, или няма читаво управление, или не е сигурна доставката, а най-често и трите. Който се хване да произведе читав модул, с управлението, ще направи пари. Нужните параметри според мен са: със сериен (и/или паралелен) интерфейс, с ниска консумация, размер, нпр 320х240, с вграден знакогенератор, (репрогамируем), автоматичен скрол, и т. н. |  |  |  |  |
Ами давай да правим пари тогава.
Използвам PG 320240-H от POWERTIP в комбинация със SED1335 имам и сорсове за работа с него.
|
| Съб Фев 11, 2006 3:41 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
@Zdrav тоя го гледам ,че е 320/240 точки - колко лева,откъде?
|
| Съб Фев 11, 2006 4:01 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
ЕЛАТЕК - БГ, цената мисля че беше около 50 лв.
На този дисплей му куца температурната компенсация на контраста. Оправя се като смениш един резистор в обратната връзка на DC/DC преобразувателя за поляризиращото напрежение.
|
| Съб Фев 11, 2006 5:04 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Прегледах набързо описанието на SED1335.
Припомних си доброто старо време, когато процесора си беше само процесор,
и всякаква периферия се окачваше на системната шина.
Май се разглезихме с флаш контролерите
Този, SED1335 има ли си доставчик в BG 
|
| Съб Фев 11, 2006 5:16 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Алтроникс или Пасат внасят SED1335. Всъщност чипа вече се води като S1D13305F00A.
|
| Съб Фев 11, 2006 6:15 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Което би трябвало да значи, че някой вече произвежда нещо (Дисплеи?) с него.
Може би Америка вече е открита?
|
| Съб Фев 11, 2006 6:49 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Вечер не мога да спа заради тоя
Трябва ми нещо до 30-40лв, графично, да го има на магазина, контролера е последната ми грижа, реверсвал съм управление от няколко Siemens телефони, все ще го измисля. Тия SED1335 откъде, как изглежда, доста такива мернах из нета, но виждам, че са 1000 различни модела
|
| Съб Фев 11, 2006 10:19 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Чипчето изглежда много прилично.
Доста ток харчи, но пък всичко сам си прави.
Предполагам, че е обвързан с посочената серия дисплей PG (320240)
много приятно впечатление ми направи разнообразието от размери
Видях че ги има и с touchscreen=
Бих се учудил, ако не се предлагат готови управляващи модули.
Някой знае ли нещо?
|
| Пон Фев 13, 2006 2:04 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Ако говориш за SED1335. Не, не е обвързан с PG na POWERTIP. Има го монтиран и по други дисплеи. Относно консумацията не съм я мерил точно. В документацията му я дават при захранване 5 V. А при мен работи и на 3.3 V (от батерии) при което би трябвало да е по-ниска. Има и sleep режим ...
Засега проблемите ми са основно от неясноти по документацията му.
|
| Пон Фев 13, 2006 1:47 pm |
|
 |
|
spotlite
Ранг: Минаващ
|
 320x240
О 1 година имам 320х240 Touch - screen display.
С подсветка. Дисплея е голям- осветлението му е флуорисцентно, абе тотална газария.
Даже и поръчах от MAXIM семпъл - за четене на тач скрина.
Просто не ми остава време да седна да му напиша Routines.
Само тъч скрина му чета, а един приятел го подкара като го върза към LPT-то на PC-to
Дисплея е скъп - обаче гъзарията си заслужава.
Ако някой е работил по софт-а за управление, моля да сподели.
Chipset-a e SED1335.
|
| Пон Май 01, 2006 11:25 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
E на мен идеята ми е да го закача към USB на PC и да си го клатя оттам (за начало), по интерено ми е как функционира заедно с Touch-screen, мисля че няма да ме затрудни, ама цената е невероятна
|
| Вто Май 02, 2006 2:18 am |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
 Re: 320x240
 |  |  |  | spotlite написа: О 1 година имам 320х240 Touch - screen display. С подсветка. Дисплея е голям- осветлението му е флуорисцентно, абе тотална газария. Даже и поръчах от MAXIM семпъл - за четене на тач скрина. Просто не ми остава време да седна да му напиша Routines. Само тъч скрина му чета, а един приятел го подкара като го върза към LPT-то на PC-to  Дисплея е скъп - обаче гъзарията си заслужава. Ако някой е работил по софт-а за управление, моля да сподели. Chipset-a e SED1335. |  |  |  |  |
взех си същия, озори ме един ден докато го подкарам, за начало на ЛПТто го пуснах, има един тънък момент че като сменяш различните режими за работа на комтролера и някой път изображението не се вижда докато не му установиш правилно напрежението от тримера, то всъщност само това ме забави докато му схвана игрите. при мен нямам контролер на тъчскрийна, и за момента го ползвам без него докато му спретна няккакъв.
без да искам му направих и ел.тест, пуснах му 10-12 волта нефилтрирано напрежение, изображението се размаза тотално щото чиповете прегряха, но след като изстина всичко си беше пак ОК.
относно софта, ползвах документацията на комтролера СЕД1335 или както е по новото му име, и поне до момента всичко си е както трябва.
Кефи че печата символ за под 1uS, и го ползвам и за дебъгване в реално време.
Предаторе, не е много по-различен от обикновените 1-2-4 редови ЛЦД дисплеи, така че спокойно може да се закачи където си поискаш.
Като единствен недостатък е голямата консумация на флуоресцентната подсветка, при 5 волта минава 0.3А и с тоя допълнителен преобразувател дразни, иначе като осветление е добра.
|
| Чет Май 04, 2006 2:27 am |
|
|