| Автор |
Съобщение |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
 Прекарване на мрежов (ethernet) кабел
Искам да прекарам ethernet кабел от шестият тият етаж на една сграда до първият през каналите между етажите, има гофри, има и място.... Няма излаз на открито и т.н. Проблема е, че сам нямам нито кабел, нито "водачи". Търся човек или фирма, който/която да се справи възможно най-бързо. Чаках местната кабеларка (МрежаНЕТ), но само ме мотаят  , а времето си тече... Моля препоръчайте човек, за да може да стане за вчера  Едит: Забравих - говоря за София (Гео Милев), и кабела да е поне cat 5e
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Сеп 07, 2018 3:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Прекарване на мрежов (ethernet) кабел
Да ти дам контакти на един от мойте, предполагам няма да има нищо напротив да поработи извънредно, но за плащане ще трябва с него да се спазариш.
|
| Пет Сеп 07, 2018 10:11 pm |
|
 |
|
HIFI
|
Супер, засилвай на ЛС 
|
| Пет Сеп 07, 2018 10:27 pm |
|
 |
|
HIFI
|
на Тони човека липсва, предлагайте други...
|
| Нед Сеп 09, 2018 12:37 pm |
|
 |
|
HIFI
|
темата може да се затвори/изтрие. Свързах се с човека на Тони. Благодаря!
|
| Пон Сеп 10, 2018 1:09 pm |
|
 |
|
velio
|
Виждам че си си свършил вече работата. Все пак да споделя едно хитро решение което видях в ютубата. Може на някой да му свърши работа. В единия край се натъпква (хлабаво) найлон, за който има завързано въженце. В другия край се връзва прахосмукачка. За секунди въженцето се издърпва и служи като водач за кабела после.
|
| Чет Сеп 13, 2018 1:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами с прахосмукачка не знам, обикновено се издухва с въздух под налягане, а това дето се слага вътре му се казва прасе, или е тип полутвърд парашут който въздуха го разтваря и уплътнява към стената, или е пореста гума която уплътнява. Да обаче това няма да работи в неговият случай защото тръбите са прекъснати на всеки етаж. Имайки в предвид че това е вртикала, реално нищо друго не е нужно, кабела сам си слиза. Ако толкова се пъне, връзваш 2-3 гайки на една корда и първо ги пускаш тях. Ако са били на 10 ракии като са слагали тръбите, и не са тръби а са гофрета, има шанс да са с доста завои, тогава вече ти трябва макаричка с теглич, за вертикали възможно най-твърдия, но ако е с мнооого завои някой по-гъвкав.
|
| Чет Сеп 13, 2018 6:45 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Само че тези найлони и парашути имат ли добра компресия когато във цилиндъра (тръбата) има и други кабели 
|
| Чет Сеп 13, 2018 10:26 pm |
|
 |
|
HIFI
|
Не се бях замислял за такива методи (налягане или вакуум), но звучи логично, благодаря за инфото, нямаше да се сетя директно без търсене  . Проблем вероятно ще има само ако тръбите са препълнени и няма достатъчно място. Тони е прав при мен гофрираните маркучи са прекъснати на всеки етаж и съдейки по разположението на кутиите - те са много добре "вертикализирани"...
|
| Пет Сеп 14, 2018 11:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Славчо, зависи от тръбата от кабелите вътре а и от налягането. На мен ми се е налагало и с вода да пълня когато въздуха не върши работа.
|
| Пет Сеп 14, 2018 3:31 pm |
|
|