|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 2:58 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
 GPIB male connector
Някой виждал ли е GPIB male конектори на прилична цена? Като това тук http://www.l-com.com/ieee-488-gpib-ieee ... nector-kit
_________________ Хайде де!
|
| Сря Окт 11, 2017 6:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
 Re: GPIB male connector
Ако е за една-две бройки мога да ти дам кабел... Той е с двустранни конектори (мъжко от едната, женско от другата), между другото май такива са повечето евтини кабели и по-вероятно от тоя тип конектори да намериш цена (ако ти трябват бройки).
|
| Сря Окт 11, 2017 6:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
1-2 бр. и аз имам май, бях ги поръчвал зя някого, вече не помня за кого, но скоро ги гледах накъде, но ще съм в София в Понеделник.
|
| Сря Окт 11, 2017 8:57 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
20-на долара неприлична цена ли е за теб? имам в предвид за такъв конектор
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Окт 12, 2017 12:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
|
| Чет Окт 12, 2017 12:38 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
не искам да се заяждам, ама същите конектори ли са? за иее-488 си има разни изисквания, дето е хубаво да се спазват ако правиш измервателна апаратурка
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Окт 12, 2017 3:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
И аз не се заяждам, но от това което съм виждал разглобено, са сходни. С друго закрепване - с винтове вместо с клипс, както е при конекторите тип "центроникс". Не съм се зачитал и какви са изискванията към конекторите, но нямам спомен по 488 да вървят някакви импедансно съгласувани сигнали или някакви високи честоти... Тъп дърт бъз, също като LPT. Та предполагам че затова има такава разлика в цената на конекторите. Едните са "профи", а другите са "офис". Нищо че центроникса е с повече пинове и требе да е по-скъп... 
|
| Чет Окт 12, 2017 4:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, за мен бяха.
за съжаление, GPIB конектора не е бил с такава популярност и разпространеност, като другите, тип 'центроникс' - в далеч не всеки офис има волтметър, докато във всеки офис има(ше) по няколко принтера. 50-пиновия се ползва(ше) масово в телекома, докато се подкарваха все още чифтиве за телефони.
дан, този конектор, който търсиш е малко извън логиката на GPIB. не казвам, че не може да се намери, или че не може да се използва, но го разглеждай само като екзотично решение. с метална капачка е нормално да струва повече от готов кабел втора ръка.
самия стандарт специфицира механичните размери именно на мъжко-женския хибрид. по сигналите няма нищо съществено, а самите буферите са описани детайлно като изисквания. по същество това е асинхронен бъс с акнолидж, когато слушателя чуе данните. затова и се говори за максимална скорост от 1 мегабайт/s, типичната зависи от дължини на кабели, топология, и най-вече от самите уреди и рядко надвишава 100-200К(байта)
HS488 е допълнение на NI, което си е тяхна доработка и не пречи на стандартни устройства да не го ползват. с него може да се вдигнат теоретично до 6 или 8 мега-трансфера, но май е чисто теоретично. ако някой има реално желязо, което да го може, да се обади. в моята купчина нямам таквоз.
|
| Нед Окт 15, 2017 10:29 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|