| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Откъде да купя нискочестотен насочен отклонител
Ама са 75ома, т.е. ще има разсъгласуване.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Авг 26, 2011 11:13 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Щото те са 75омни, а на мен ми трябват 50 омни. Разбира се, вариант е да пренавия един, но пак ще трябва да се науча да ги изчислявам преди това. пп. сега видях, че syscop е отговорил малко преди мен.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Авг 26, 2011 11:35 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Така е, но ще имаш база за експерименти. Ако искаш, пиши на лични да ти дам телефона си и да се разберем кога можеш да дойдеш до офиса. Ще ти насипя една торба, останали от кабелната мрежа. Ще имаш платки и ферити поне бол за проби/грешки. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Авг 26, 2011 11:55 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Да подгрявам ли вече апаратурата ? 
|
| Съб Окт 01, 2011 10:22 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
На мен ми беше малко неудобно да ти пиша  Иначе ето малко резултати от направеното до тук: /всичко е Фърчащ монтаж, като времезадаващата линия за момента съм я заменил с кондензатор, затова импулса ми е с толкова замазани фронтове)
|
| Съб Окт 01, 2011 7:44 pm |
|
 |
|
dan
|
Най-голям проблем в момента е това раззвъняване в свързаното рамо(най-ясно си личи на последната осцилограма). То омазва и останалите резултати.
Иначе за измерването ще ти пиша на лични.
|
| Съб Окт 01, 2011 7:53 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Като измерваш с насочения отклонител, натоварваш ли всички неизползвани изходи с 50 ома? А края на кабела с какъв точно това е? Това "звънене" може да е от ненатоварен вход/изход или от това, че товарът не е чисто активен. Като стана дума за товари- вземи ги и тях да ги измерим, че не се знае.....
|
| Нед Окт 02, 2011 11:53 am |
|
 |
|
Ицо
|
Като измерваш с насочения отклонител, натоварваш ли всички неизползвани изходи с 50 ома? А края на кабела с какъв точно това е? Това "звънене" може да е от ненатоварен вход/изход или от това, че товарът не е чисто активен. Като стана дума за товари- вземи ги и тях да ги измерим, че не се знае.....[/quote]
Поправка: А края на кабела с какъв точно товаР е?
|
| Нед Окт 02, 2011 11:54 am |
|
 |
|
dan
|
дада, всички изходи на отклонителя са свързани с 50 омен товар (даже три 150 омови резистора в паралел, за да минимизирам паразитната индуктивност). Същото е и на края на кабела- три 150 омови резистора в паралел.
|
| Пон Окт 03, 2011 9:28 am |
|
 |
|
Ицо
|
Като гледам графиките...май ще трябва да донесеш и генератора - да видим и той какво дава 
|
| Сря Окт 05, 2011 12:31 pm |
|
|