Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Качествена помпичка за разпояване? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Качествена помпичка за разпояване?
Доста често я ползвам, за ремонт на платки със стандартни компоненти. Съответно бързо се скапват, отначало човките (тях ги сменям, ползвам и едни силиконови "капути") после и гумичките на буталото и в коша.
Днес се разрових за някоя по-качествена, попаднах на тази - http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll ... 0319203457 .
Ако някой е пазарил скоро и има вчепетления за добра помпичка да сподели нещичко please :wink:

Пет Мар 18, 2011 11:21 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Това което си дал линк към него не виждам какво е по-различно от обикновена помпичка от 5-6 лв? :wink: 17$ за нещо на което опаковката му е на китайски не бих дал. :D

Пет Мар 18, 2011 3:36 pm
Профил

Мнение 
Идеята е да не се налага през месец-два да търсиш друга, отделно ядовете че се запушва, че не смучи вече, чисти, смазвай гумичките.
А, и не пише на китайски а на японски доколкото виждам.
Абе колеги, никой ли не ползва подобни помпички че да сподели?

Пет Мар 18, 2011 11:51 pm
Профил

Мнение 
Цитат:

Ползвам :) .. такава от 5-6лв... чистя си я редовно и не се е налагало да я смазвам.
Аз не виждам как, ще намериш помпичка от тоя тип, дето да не се запушва, та ако ще златна да е.

Съб Мар 19, 2011 12:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Нали и аз се занимавах преди години с ремонти да те светна как става най добре.
Ползват се големи помпи. Има едни една педя дълги само помпата отделно буталото.
Вземаш си и вазелинов спей и отвреме навреме пръскаш през човката и и разкараваш няколко пъти с буталото. След всяко чистене пак пръскаш.
От конрад най читави съм взимал. В сервизни условия на много бачкане държат месец два. Смучат много яко. С такава се отпоява спокойно true-hole чип от двуслойна платка.
Въроса е веднъж да си изградиш навик да работиш с голяма,после е песен. Тук из Зарата хем им обяснявах тогава с какво работя така и не поемаха колегите. Много трудно се натискала. Голяма била.
Като е голяма помпата и трудно се задръства. Изкарва 5-6 пъти повече време между чистенията от средния размер. Тая дето си я харесал като гледам снимката май е от средния размер. А и смуче поне 2 пъти повече от нея голямата.
За ония най малките въобще не говорим.

Съб Мар 19, 2011 12:08 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
milenjs написа:
Идеята е да не се налага през месец-два да търсиш друга, отделно ядовете че се запушва, че не смучи вече, чисти, смазвай гумичките.
А, и не пише на китайски а на японски доколкото виждам.

Пише че търговеца е от Тайван,а то е все едно от Китай. В сервиза ползваме такива и са сравнително добри, макар че също се скапват. Обаче са син цвят и не струват 25 долара с доставката, а около 10 лв. от Бг.

Съб Мар 19, 2011 12:23 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Точно такава(същият цвят) и то оригинална(японско производство) ни беше доставена в един куфар сервизен комплект(инструменти) и то в далечните времена когато съществуваше желязната завеса. Мога да потвърдя, че е най - добрата помпа, която някога е попадала в ръцете ми. А и самият факт че този артикул е оцелял в производство повече от 30 години, говори достатъчно за качеството и. По - късно съм си купувал (не помня от къде) синя и макар че конструкцията изглежда същата, не е със същото качество, може би материалите.

Съб Мар 19, 2011 12:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]