Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Запитване за Ис с PFC 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Запитване за Ис с PFC
Здравейте,
бих помолил на някой от Вас с по-големи знания за начина на работа на този контролер в режим на "фиксирано време" на изключено състояние. По точно Принципа на работа на вътрешно схемните блокове в времето и обратните връзки.

ето и pdf файла.
http://www.supertex.com/pdf/app_notes/AN-H52.pdf

Ако някой има повече информация за такъв тип контролери и начина им на работа бих се радвал.

Предварително благодаря.

Прикачени файлове:
AN-H52.pdf [861.72 KiB]
140 пъти
Пон Авг 30, 2010 8:38 pm
Профил

Мнение 
Съжалявам за недооточнението. Промених пост-а си.

Вто Авг 31, 2010 10:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
колега, тук не е училище/университет - уточни какво точно не ти е ясно, та не можеш да си го навържеш в главата, щото никой няма да вземе да те пита въпросчета за всеки елемент/блок дали му разбираш значението. А ако не си слушал в час по токозахранващи устройства надали точно сега ще научиш всичко :wink: и темата ти май е за Академията, не за тук :idea:

Сря Сеп 01, 2010 11:18 pm
Профил WWW

Мнение 
По конкретния ми въпрос е, че при условия че има две обратни връзки по ток, и първата е за да ми изключи транзистора е да го остави за определено програмирано време Тофф. С две думи тока през L1 достига пикова стойност. и чрез обратната връзка ресетва тригера и осцилатора програмиран за константа на Тофф. Втората обратна връзка според мен е за изходната стабилизация на тока. Но не забравяме че входното взено работи в режим на непрекъснат ток. Като този ток L1 от нула достига пикова стойност и транзистора се изключва в моментите за да следи входната синосоида на тока. За да се получи така желания power factor control. Втората обратна връзка до каква степен променя работата на входното звено?
Изображение

Чет Сеп 02, 2010 7:11 pm
Профил

Мнение 
С други думи, ако имам peak current control при който да имам корекция на фактора на мощност, при една и съща стойност на тока ли се реализира превключването, или при различна. при така изведена формулата за I pk1 изглежда че е при една и съща стойност но в такъв случай как се следи еталонната синосоида?

Съб Сеп 04, 2010 11:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]