Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Нов комп с майка Asus M4A785TD-V EVO 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Нов комп с майка Asus M4A785TD-V EVO
Правя един специален комп с горепосочената motherboard. Адски мноого внимавах при монтажа, докато настроя BIOS мина някой час, че имах и друга работа. И като тръгнах да слагам SATA-та в RAID1 блокира, после даже и "бип" не прави и нищо не помага.
Някой сблъскал ли се е с нещо подобно? Щото аз се бях зарекъл да не ползвам НИКОГА ПОВЕЧЕ ASUS: супер хардуер обаче програмирането е писано от махмурлия пакистанец в понеделник сутрин, а после съпорта е нулев.

Аз утре ще вдигна скандал в магазина, обаче държа тази MB да заработи щото е най-оптималното което намерих.

Пон Юни 28, 2010 2:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ааа, открих нещо търсейки из нета.
То захранването е OCZ, в ръководството му изрично пише, че трябва да чааакаш доооста да се саморазблокира. Това обаче не обяснява защо е блокирало - 500Вт е а системата и с 300Вт ще върви.

Едит: пак стигнах до там и пак блокира, м*ка му!!!

Пон Юни 28, 2010 3:43 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Бях див фен на асус, от 4 години обаче минах тотално на гигабайт ... Асус отдавна не са това, което бяха ...
Иначе по темата - провери си захранването, имам чувството, че то има проблеми ...

Пон Юни 28, 2010 8:21 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
И аз така. Напоследък дъната асус работят по-зле от всичко, което съм виждал. Много се изложиха. Гигабайт от друга страна намалиха дефектите и сега са си супер.

goose написа:
Бях див фен на асус, от 4 години обаче минах тотално на гигабайт ... Асус отдавна не са това, което бяха ...
Иначе по темата - провери си захранването, имам чувството, че то има проблеми ...

Вто Юни 29, 2010 4:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ама това чудо ме съсипа от проблеми!
Забелязах няк'ва несъвместимост с паметта, ъпдейта на BIOS пооблекчи нещата ама не съвсем.
А тази "несъвместимост" се проявява в изключване на 10 амперовия бушон на таблото, за щастие от бързите.
После забелязах, че като падне бушона си забравя CMOS настройките (аз иначе ги нулирах за по-сигурно) и му смених батерията, не че старата изглеждаше зле.
Засега работи без хардуерни проблеми, ама аз се питам как може калпав софтуер да смъкне 10А бушон...

Ся се белосвам как да монтирам WinXP върху SATA RAID 1 щото иначе идеята си губи смисъла. Умниците от Asus ми дават решение за Vista което не се възприема от оригиналното WinXP SP2 с което трябва да започна.

Лошото е, че компа е нужен а аз почти нямам време да се занимавам с глупости.

НИКОГА ПОВЕЧЕ Asus!!!

Сря Юни 30, 2010 1:06 am
Профил

Мнение 
Наблюденията ви са правилни.
Едно време Гига-дръв бяха много зле. Като им видиш некадърно опроводената платка, сядаш и почваш да ревеш.
Преди 3-4 години Азис и Гигабайт обявиха, че ще правят нова компания ГигаАнус. Сделката пропадна, но неизвесно как инженерите на Асус се оказаха собственост на Гигабайт, а инженерите на Гигабайт почнаха да проектират за Асус. От тогава насам дъната на Асус за нищо не стават, а тези на Гигабайт колкото и да ми е неприятно да си го призная в момента са най-добрите на пазара.

Сря Юни 30, 2010 8:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Като им видиш некадърно опроводената платка, сядаш и почваш да ревеш.

Това беше голям виц - много се смях, мерси :D .

Сря Юни 30, 2010 2:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пък да не говорим кви ДЪРФЕТА са дъната на Dell (примерно). Ма нидейти си купува таквиз щот (жълтия) Asus е Тхе Бест.

Ма голям лаф каза с тва. Не се чуди после що се третира като виц.

Сря Юни 30, 2010 6:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
bongo_x2 написа:
НИКОГА ПОВЕЧЕ Asus!!!

На крива ракета космоса и пречи :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Юли 01, 2010 3:09 am
Профил
Аватар

Мнение НИКОГА ПОВЕЧЕ Asus!!!
Малко по малко постигам напредък :D Проточи се щото нямам много време ама всяка вечер с това се занимавам. Щото за толкова ровичкане в интернет по-бързо щях да прочета "Война и мир".

За да ръгнеш XP на RAID ти трябва флопи, обаче на майката няма букса за такова. Търчи да търсиш USB!

Не знам к'во чете BIOS обаче дори след ъпдейтването му с 10-на версии напред пак шляпнал 1066МХц и 1.5В на 1333МХц и 1.8В DDR3. А колко други недекларирани настройки изкопах...

Да не говорим, че времето на стартиране на BIOS е над 25 сек.

Май открих проблема с паметта, цяла нощ ще го оставя на Memtest за да съм сигурен.
Обаче: 2-а макстора по 320ГБ (щото имат 1М часа гаранция) съм ги направил на RAID-1 и се виждат и от BIOS и от WinXP като 320ГБ. Аз ли съм лудият?!

Съб Юли 03, 2010 12:12 am
Профил

Мнение 
Определено :-) Raid-1 е mirror, съвсем нормално е да виждаш толкова ... за да получиш 640 като обем ти трябва Raid-0 :-)

Съб Юли 03, 2010 9:00 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
"да ръгнеш XP на RAID" става и със оригиналния диск на XP + драйверите от производителя + nlite. Важи и за други SATA контролери, за които XP няма драйвери в инсталацията. Образа се "пече" и се връчва на собственика на компютъра, защото не се знае кой друг ще се наложи да го преинсталира:)

Съб Юли 03, 2010 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
goose написа:
Определено :-) Raid-1 е mirror, съвсем нормално е да виждаш толкова ... за да получиш 640 като обем ти трябва Raid-0 :-)

:oops: :oops: :oops:
То ме побърка това чудо! За щастие тръгна (май), ама ще видим като почна ъпдейтванетата и инсталациите.
Иначе това с nLite го знам, ама много играчка пък компа като тръгне няма никога повече да се преинсталира.

Съб Юли 03, 2010 2:45 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
пък компа като тръгне няма никога повече да се преинсталира.

Оптимист :weedman:

Съб Юли 03, 2010 3:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ааа, той компа е за специални цели, работи с една главна програма и няколко стандартни помощни и без интернет :) Старият изкара над 5 години само с профилактика отвреме на време и още щеше да е добре ако във фирмата "която работи качествено макар и по-скъпо" не бяха икономисали болтчетата в края на дънната и то точно под най-тежката платка.

Тъкмо за бъзик инсталирах Win7 Pro 64 - да я оставя ли ако тръгне програмата или да не си вземам беля на главата?

Едит: ама аз съвсем се ошашарих. Тя програмата работи с джелязо, то тогава Vista нямаше пък аз се надявам за драйвъри на седмицата :cry: От XP по-добро нема, а от Витоша по-....

Съб Юли 03, 2010 6:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща