Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Nokia At command и по специално ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Nokia At command и по специално ...
някой играл ли си е повече с нокии, и да зане дали има команда която казва на телефона да изкопира паметта с телефоните в сим картата ... днес си счупих екрана, тва само по себе си не е проблем щото телефони бол, ама на сляпо едва ли ще успея да копирам, а всички телефони са в меморито на апарата. През USB ги свалих всичките, ама не вярвам да се импортант без грижи на ериксон примерно, а все такива имам под ръка .. варианта е да купувам нокия, не че не ги харесвам, ама мислех да счупя първо тия дето имам, та ако някой знае подобна команда ....

Нед Ное 15, 2009 5:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
по старите нокии можеше да се ходи по менютата с цифрите - така съм сменял език почти на сляпо - от скандинавски на английски ... ама като знам новата как е. И все пак може и на сляпо да се направи - меню - 2 - нагоре - меню - меню. Поне на 6300 е така :)

Нед Ное 15, 2009 6:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
Страница 35 долу. Дано телефона ти има модем.

Прикачени файлове:
ATNOKIA[1].pdf [870 KiB]
158 пъти

Нед Ное 15, 2009 10:48 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Намери нокия работеща като твойта и от idle режим на едната ходиш по менютата, а на другата повтаряш. Би трябвало да стане, може да не е от първия път, ама ще стане :)

Нед Ное 15, 2009 10:52 pm
Профил

Мнение 
Мда .. пробвах аз на сляпо, ама мануала е отвратен отвсякъде, по кофти не може да е, едно врмее знам це бяха номерирани, вече никъде не дават структура, поне не в мануал акойто намерих.

Нед Ное 15, 2009 11:43 pm
Профил

Мнение 
Инсталирай Nokia PC Suite, през него можеш да пратиш всички контакти като business card през MMS директно на другия телефон.
В "контакти": edit >select all, после file > send > business card
Ама си признавам, че това специално не съм го пробвал.

Последна промяна 741 на Пон Ное 16, 2009 2:04 pm, променена общо 1 път

Пон Ное 16, 2009 8:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Точно с Nokia PC Suite можеш да си изкопираш директориите в компа и после да ги прехвърлиш на картата. В картата се записва обаче само един номер на абонат! За това си ги дръж на компа и ако си вземеш пак Нокия, направо ще ги прелееш в него.

Пон Ное 16, 2009 9:02 am
Профил WWW

Мнение 
При мен сим картата въобще не се вижда от PC Suite, без значение какво съм задал от настройките на телефона. Ама може и да съм изтървал да сложа чавка в някое меню.

Пон Ное 16, 2009 9:24 am
Профил

Мнение 
Аз ги изкопирах на РС, не знам дали обаче ще паснат на ериксон ... също и като визитка, със сигурност визитки пращани от ериксон не ги получавам, предполагам и наобратно има същата несъвместимост .. ще го измисля ... ша взема нокиа .. ама днес изкарах без дисплей, като гледма и утре ша е така че ще пътувам ... накрая може да реша че е подобре така, мога да звъня само на номерата които помня на изуст, аи вече вдигам на всички, щото не знам кой е ;)

Пон Ное 16, 2009 8:43 pm
Профил

Мнение 
Аз като потребител на Линукс ползвам за работа с Нокията една програмка gammu (+графичен интерфейс wammu). Могат всички телефони, и на картата и от телефона, да се запишат във файл със съвсем прост ASCII формат, даже няколко вида, включително LDIF. После с известо количество awk/sed/perl може да се трансформира до някакъв вид, така че да го разбере Сони-то, разбира се ако знаеш какъв е де.

Като най-нискотехнологичен вариант, може да се разпечатат всички телефони на 1-2 листа A4 и да дадеш някъде да ти ги подвържат :).

Вто Ное 17, 2009 7:57 pm
Профил

Мнение 
radolin написа:
Аз като потребител на Линукс ползвам за работа с Нокията една програмка gammu (+графичен интерфейс wammu). Могат всички телефони, и на картата и от телефона, да се запишат във файл със съвсем прост ASCII формат, даже няколко вида, включително LDIF. После с известо количество awk/sed/perl може да се трансформира до някакъв вид, така че да го разбере Сони-то, разбира се ако знаеш какъв е де.

Като най-нискотехнологичен вариант, може да се разпечатат всички телефони на 1-2 листа A4 и да дадеш някъде да ти ги подвържат :).

Е на, за подвързване не се бях сетил, то не са много 300 телефона само ... добра идея ;)

Вто Ное 17, 2009 10:44 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
MobilEdit е програмка за браузване на съдържанието на телефони. Работи с различни марки и модели и мисля, че ще ти свърши работа за прехвърляне на контактите ти на какъвто и да е друг телефон. Предварително си провери дали твоя модел се поддържа от нея и дали другият телефон също се поддържа. Все пак, поне за мен има надежда, тъй като работи с голям брой марки и модели. Пробвай я!

Сря Ное 18, 2009 10:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]