|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:33 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Пиезоелектрически жироскопи
| Автор |
Съобщение |
|
max's
Ранг: Новодошъл
|
 Пиезоелектрически жироскопи
Навигация..?Значи имаме самоходна джунджриика и маяк-за определяне на посоката на движение.Мислех го с два датчика на 180* като се пресмята разликата от амплитудата на входния сигнал за посоката.Но не ми се вижда добра идея,особено ако разтоянието м/у двете е по малко от 1м.Имаше нещо с RF изпълнение като приемника е с регулиране на усилването и строго насочена антена.Това ми се вижда по практично...та някой да е пробвал нещо...?
_____________ Бележка: разделянето е мое (Реконструктор)
Последна промяна max's на Съб Юни 04, 2005 12:26 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 03, 2005 4:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Най-добре е жироскоп. Сега продават едни пиезожироскопи, големи са колкото реле и доста точни.
|
| Пет Юни 03, 2005 4:59 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Реконструкторе къде ги продават тея пиезожироскопи?
|
| Пет Юни 03, 2005 5:29 pm |
|
 |
|
max's
|
пиезожироскопи...добре е,особено ако модела лети,но мойто пълзи.Посни малко инфо...определено си заслужава да се поразучи..!
|
| Пет Юни 03, 2005 6:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Тука има малко полезна информация, плюс малко цени в края на страницата. Имайте предвид, че са еднокоординатни, т.е. за нещо, което се движи по земята, ше ви трябват 2.
|
| Пет Юни 03, 2005 11:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе има всякакви, в БГ не съм виждал. Преди година ми трябваха и насъбрах малко инфо, обач в крана сметка минах с капаитивен, който работи обаче само до определен ъгъл, но наме не ми трябваше и повече. Като се затътря до работа ще ги изровя.
p.s само дето тоя дето го е дал реконструктура е инкриментален, а не абсолютен, повечето май са такива, но има и абсолютни твърдотелни.
|
| Съб Юни 04, 2005 5:53 am |
|
 |
|
max's
|
"Пиезожироскопи"...това нещо е доста практично и удобно,....но недостатъка му е цената.Поне аз не немарих под 40$ и то без допълнителните разходи по доставка.Незнам Вие как се оправяте но, аз се отказах от няколко проекта заради крайна цена на продукта и това което може да се плати на нашия пазар,(т.е ако въобще някой на края иска да ти плати,без значение дали е поръчка или не)...абе проблем си е!По горе споменах за RF навигация,но това се оказа още по неподходящо за малки разтояния.А строго насочените антени и аз се изумих какво представляват(по долу jpg-a)...RF инфо тук:
http://www.silcom.com/~pelican2/index.html
|
| Съб Юни 04, 2005 1:57 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|