Който му се чете, да чете ......
От известно време знаех, че ми се е повредил SeeProg-a. И съответно не го ползвах.
Как съм разбрал ли?
( Ами спомням си , че не искаше да програмира
(за служебния комп става въпрос) никакви памети....ей тъй изведнъж) В същото време закачам на LPT-to добре познатия Willem и.... цепи мрака)
Сега обаче ми се наложи да го използвам и реших да си го поправя.
Та..... днес изгубих 3-4 часа (премерих почти всичко дет се вика) докато разбера най накрая , че нищо му няма.
Как се усетих ли?
(Ами замислих се, че сменихме служебният комп от преди година. Долу горе от тогава не ми работи и SeeProg-a . Днес се мъчих да го "поправя" на лаптопа ми, който има реален LPT1 порт. По едно време се замислих, че никога не съм го пускал и на лаптопа

. Сетих се обаче, че на компа в къщи си бачкаше. Закачам кабелите на домашния и ....изненада.......работи си перфектно. Викам си с извинение бах мааааммму)
Веднага погледнах в Device menager-a прекъсването (0378-037F). - това на домашния. Като пусна Elnec Pg4uw / Find Programmer сам си намира проиграматора, като SeeProg и LPT1 (0378).
Закачам на лаптопа. Там единствената разлика, която виждам е че прекъсването на LPT1 e 3BC. Съответно Elnec Pg4uw / Find Programmer си го намира така. Обаче там не работи. Закачам на лаптопа Willem-a и си бачка....!!!!!
Някой има ли идея? Пробвах да му сменя още от Биоса прекъсването, като на домашния (0378), но пак не става.
Нещо обаче много ме изненада, а то е че като забраня LPT1- от БИОСА след като зареди XP-то пак си го има порта и на всичкото отгорe Willema пак си работи, а SeeProga-a не. Същото е положението и с COM1. Ако го забраня в БИОСА, Pony-to пак си бачка.
След като се забранят портовете в биоса, не се ли забраняват хардуерно и съответно не би ли трябвало да не се виждат от XP-to?
И какъв е проблема според Вас , че не ми работи SeeProga-a на служебният и на лаптопа?
p.s Тъкмо пробвах да забраня портовете от Биоса на домашния комп и след като се зареди XP-to портове нямам !!!!
Какъв е тоя Биос на лаптопа....измислен ??????
Edit: Ехааааа. Успях да го подкарам на лаптопа ! В биоса има опции на LPT1
1. Output only
2. Bi-directional
3. EPP
4. ECP
По дефолт беше на Bi-directional. След като пробвах с EPP и тръгна, като се има в предвид че съм забранил и COM1 и LPT1.
После пробвах и без да ги забранявам ...пак си работи. Проблема е бил в това "EPP". Явно и на служебния ще е нещо такова.
Остава само загадката: защо след като ги забраня в Биоса, пак си ги има портовете, че и работят ?!?!??!