|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:01 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
 Термопроводящо лепило
Искам да си отлепя радиатора на видеокартата, за да си го сменя с друг. Някой знаели някакъв лесен начин, защото до сега с напъване неоспях. Дали продават някъде такова лепило (за обратната операция  ).
|
| Пон Май 30, 2005 5:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами те се продават цели китове - радиатор, вентилатор и силиконова паста.
|
| Вто Май 31, 2005 9:12 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
От едно такова сваляне на радиатор с вентилатор на GeForce2 се наложи да си купя картата...неработеща. Незнам защо така се получи, просто имаше два болта и аз ги развих...Сега е момента да попитам има ли някакъв специален метод за сваляне?
|
| Вто Май 31, 2005 10:35 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Ами въпроса е как да махна стария радиатор, който е здраво залепен с лепило към чипа. Като го напъвам имам чуството, че ще счупя платката или ще отлепя самия чип от нея, но самия радиатор въобще немърда. Дали има някаква химия с която това да става лесно?
|
| Вто Май 31, 2005 2:36 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
А, някой ако може да ни светне как става отлепянето - мен също много ме интересува.
|
| Вто Май 31, 2005 2:42 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
В случая не става дума за лепило, а за здраво спечена силиконова паста. От опит знам, че е практически неразтворима с общодостъпните разтворители. Единственото спасение е внимателно пъхване на тънко острие (примерно скалпел или резец) между чипа и радиатора и с леки движения да се наруши сцеплението. При това обаче има опасност да се нарани чипа и .... амин! За това опитвай на свой риск и отговорност!
|
| Вто Май 31, 2005 2:57 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|