Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Схема за платка 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Схема за платка
Здравеите искам да питам има ли начин да си напраея някоя платка която да ми делои сигнала от булстакома така че да мога на 2 телевизора да гледам различни канали?

Сря Май 20, 2009 11:31 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
има - срещу 5,8 лв на месец :):)

Сря Май 20, 2009 11:48 pm
Профил

Мнение 
:D :D аз искам без да давам 5,80 да си направя някоя схема и да стане

Сря Май 20, 2009 11:50 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ако ще се гледа едно и също на двата телевизора нямаш проблеми.
Ама ако ще трябва да е различно сще стане срещу 600 лева(гаранционен срок 2 години).

Чет Май 21, 2009 12:44 pm
Профил

Мнение 
ike написа:
Ако ще се гледа едно и също на двата телевизора нямаш проблеми.
Ама ако ще трябва да е различно сще стане срещу 600 лева(гаранционен срок 2 години).

И ще гарантираш за 2 години че няма да сменят Ирдето картата му с Булкрипт + техния приемник? 8O

Чет Май 21, 2009 1:16 pm
Профил

Мнение 
няма нужда от 600 лв, имам 11 броя приемници за продан, всеки от тях може да клонира картата до други, единствено трябва да имаш връзка м-у двата приемника, примерно някой UТP върш работа.
Само да кажа че приемниците не са HD, иначе имам и някакви HD, но те не могат да клонират, но имат опция да се връзват през интернет и да си вземат кода сами, т.е. не ти трябва и карта даже, но цената им е доста по-дебела.
п.с. с монтаж и антени не се занимавам, останаха ми от клиент който първо искаше после се отказа, та просто ми седят и са за продан, мога да ти намеря кой да ги монтира и настрои обаче.

Чет Май 21, 2009 6:43 pm
Профил

Мнение 
Здравей, ToHu
Много ме интересуват тези приемници за булсат ли са и на ква цена ги даваш
само с кабел ли се връзват без комп.
Щото имам един с антена от тях обаче искам още 3 дали ще стане

Чет Май 21, 2009 11:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ирдетото не се очертава да го сменят щото го продават с 1а година предплата. Ама заради 6 лева "да си напраея някоя платка която да ми делои сигнала от булстакома" - ей, голееемо говедо е българина!

Пет Май 22, 2009 10:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Тия дни ми предлагаха тоя цифров модулатор, пък аз малко преди това се снабдих с телевизори с цифрови тунери за всяка стая. Като си помисля само, че можеше да се размина само с $11 ако бях изчакал :cry:

Прикачени файлове:
Razkl_za_digital_receiver.pdf [212.95 KiB]
284 пъти

Пет Май 22, 2009 11:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Интересното в тоя модулатор е входното съпротивление на аудиовхода - 13+3K ohm. В 90% от продаваните сателитни приемници модулатора го има.А иначе въпроса за ползуване на една карта от няколко сателитни приемника се решава по разни начини - по форумите за сателитна телевизия има писано много.

Съб Май 23, 2009 8:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
StiV написа:
Тия дни ми предлагаха тоя цифров модулатор, пък аз малко преди това се снабдих с телевизори с цифрови тунери за всяка стая. Като си помисля само, че можеше да се размина само с $11 ако бях изчакал :cry:

Къде прочете, че това е цифров модулатор? И много ми е интересно как телевизорите ти с вграден DVB-T или DVB-C тунер, ще приемат с него сигнала от тази "играчка". Нали се сещате какво е качеството на нещо, докарано от Китай до тук и струващо смешните 11$? :D
Я разгледайте добре за какво става дума, без да се подвеждате от рекламата....

Съб Май 23, 2009 9:35 am
Профил WWW

Мнение 
Ами за цени ще ти кажа понеделник, не помня на колко съм ги купувал. Идеята на тия приемници е да имаш една антена и Н на брой приемници, вмоя случай 11 към една антена, всеки си гледа различен канал, връзката м-у тях е само кабел, едно UTP, което връзва серийните им портове. Карта се слага в единият който емастер и той я клонира към останалите по серийният канал. Имам 1 броя, имам и усилвател за сигнала от антената, но все пак трябва да се наместят нива, т.е. първо ниво наизхода на усилвателя и след това в зависимост от разстоянието до ТВ да се ползва различно затихване от сплитера. В твоят случай за 3 може би може да стане и само съссплитер, без усилвател,не знам.

Съб Май 23, 2009 10:08 am
Профил

Мнение 
Цитат:
Идеята на тия приемници е да имаш една антена и Н на брой приемници

Това не изисква ли само съгласуване на приемниците с фидера и изолиране, така че да не си пречат(с изолатори или с циркулатори например)?
Питам от любопитство, не съм много информиран...

Съб Май 23, 2009 10:47 am
Профил

Мнение 
ОК чакам

Нед Май 24, 2009 12:47 am
Профил

Мнение 
pipilica написа:
Здравей, ToHu
Много ме интересуват тези приемници за булсат ли са и на ква цена ги даваш
само с кабел ли се връзват без комп.
Щото имам един с антена от тях обаче искам още 3 дали ще стане

По добре кажи ти с какъв приемник си (марка, модел с всички букви и цифри)
-------------------------
Съществуват два варианта за споделяне на карта:
1. Кардсплитер
2. Кардшеринг
Първият вариант представлява кутия/платка в която се слага картата и от нея се точят кабели с платки на края (исо 7816) , които се пъхат в слотовете на приемниците. Неприятното е че нивата са 5 волтови и дължината на кабелите е силно ограничена. Има вариант , който се продава и по настоящем , кабелите да са заменени с радиомодули.
Вторият вариант е масово исползвания в момента. Грубо се разделя на два подвида. Шеринг по КОМ порт и по ЛАН.
За шеринг по КОМ порт в България се исползват два вида приемници.
Първият е турски - YuMaTu с търговски марки Voltel, Globo, Truman, Opticum, ... С чипсет на ST са (микроконтролер/процесор + квадратурнофазов демудолатор в тюнера) и тактови честоти от 81 до 200 MHz. Има малки количества от същите марки , които са съвместими , но са с чипсет на ALI . С една карта работят до 9 приемника - 1 сървър с карта (приемникът трябва да е с декодер) и 8 клиента (приемниците са без декодери - FTA). Цените са от 70 до 110 лв.
Вторият е китайски с търговски марки eSpecta xx30 серия, Echosmart/Echolite. С чипсет на Conexant са (мразя я тази фирма), с тактова честота 130 MHz. Шеринга по настоящем е аналогичен с горния вид приемници. Първоначално беше с междинна кутийка (с микроконтролер) на цената на един приемник.
Практика. Жицата от сървъра до клиентите (сумарно) е максимално 15м за телефонен кабел до 25-35 м за мрежов кабел , в зависимост от категорията му. Не са само жици а се слагат и развързващи импулсни диоди (тип 1N4148) на Tx-а на всеки клиент.
И за двата вида приемници съществуват радиоустройства вместо жиците (естественно несъвместими) работещи на 433MHz. Обхвата им е в зависимост от зависи. От 20м до 200м (на село под керемидите), след което може пак да се разклони с жици. Цените на радиоустройствата са 40-60лв.
Описаното с отнася и за двата БГ оператора.
Шеринга по ЛАН пък е огромна тема. На кратко обаче че много писах - има карта примерно в Каспичан и от нея гледат примерно 50 гражданина на Обединеното Кралство (по местожителство).
Исплзват се основно Линукс базирани приемници. Най-евтиният и 200% отработен вариант е с Dreambox 500s ~ 150лв бройката. Този шеринг е или на обменни начала или платен. Този шеринг много зависи от качеството на Интернета.
Съшествуват и хибридни видове шеринг, но те са много малко застъпени и обикновенно при специални случаи.
Засега толкова.
p.s. Посочените цени са примерни. Обикновенните приемници може да са с екстри от типа на USB и HDMI изход и тогава цената съответно скача.

Нед Май 24, 2009 9:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща