| Автор |
Съобщение |
|
AA
Ранг: Популярен
|
 Програмиране на DS2431
Налага ми се да прочета съдържанието на такъв епром и да го запиша върху няколко други.Моля ако някой се е занимавал с такива памети да сподели какъв хардуер и софтуер ползува по въпроса? Може и ако някой има подходящ програматор да свърши работата срещу съответното заплащане. Задачата е по-скоро инцидентна и не мисля да навлизам много навътре в 1-w паметите - по ми е важно да реша конкретния пробблем.
|
| Сря Май 20, 2009 3:39 pm |
|
 |
|
zealod
Ранг: Минаващ
|
Ми става що годе лесно четенето на 1-wire устройства.
Аз ползвам схемата с max-a и 7400 ,и ползвам една програма на MAXIM -ONE WIRE VIEWER.Има я на сайта на MAXIM би трябвало да ти свърши работа.
_________________ SERVANT IN HEAVEN,KING IN HELL
|
| Сря Май 20, 2009 8:01 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Моя компилатор има:
OREAD Pin , Mode , [ InputData ]
Receive data from a device using the Dallas Semiconductor 1-wire protocol. The 1-wire protocol ....
и
OWRITE Pin , Mode , [ OutputData ]
Send data to a device using the Dallas Semiconductor 1-wire protocol. The 1-wire protocol ....
Предполагам всички да имат нещо подобно.
|
| Чет Май 21, 2009 2:23 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ти не разбра ли че малоумници като теб които ползват протон са малко. И като имат и най малкия проблем забиват коленете. Не ти ли държи влага темата за преобразуване на типовете в която който не беше разбрал какъв малоумник си го разбра? 
|
| Чет Май 21, 2009 4:23 pm |
|
 |
|
rumen
|
Не казвам че трябва да ползва Протон.
Наивно предполагам че всеки компилатор има тещо с подобен синтаксис.
Ако твоя няма вероятно не си ги видял, просто хубаво си прегледай хелпа и ще ги откриеш.
|
| Пет Май 22, 2009 9:46 am |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
Някой хора упорито отказват, въпреки писаните преди това теми, да разберат разликата между синтаксис на езика и използваните от него библиотеки.
|
| Пет Май 22, 2009 10:56 am |
|
 |
|
rumen
|
Еми нищо, важното е да има начин с една дума човек да си прочете или запише каквото иска по 1-wire protocol без да става специалист по въпросния протокол.
Каквото всъщност е желанието на автора на темата.
Пък ако трябва ще си издърпа от някъде, някаква библиотека.
|
| Пет Май 22, 2009 12:27 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Смешник. Какво става с истинското ти призвание? Стана ли вече касапин?
Къде къде по подходящо за умствения ти багаж. За нас нещастните остави програмирането. Пък с колегите в новата професия ще можеш да общуваш доста пълноценно. Може би между тях ще минаваш за умен. Тук като изръсиш някоя своя мисъл и веднага лъсваш с простотията си.
|
| Пет Май 22, 2009 12:50 pm |
|
 |
|
rumen
|
Прав си че е простотоия ама нали се опитвам да ти угодя.
Естествено ако се затрудни човека в търсене на подходяща библиотека може да си дръпне Протон и да си свърши работата за 2 минути.
|
| Пет Май 22, 2009 2:23 pm |
|
 |
|
valioman
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Румене ама и ти си е**не яя прочети човека кво иска ...... Мисля че му трябва програматор за ПЦ а не да си пуска ПИКльо, че и на Протон код да му пише ,че и комуникация с компа да му турне за да може да налее акъла в паметта.После и програматор за пикльото ша требе ..... абе човека иска програматор с който с некоя ПЦ програмка да налее акъл на паметта.... а ти го прати да учи протон и основи на ПИКльовците.
|
| Пет Май 22, 2009 3:59 pm |
|
 |
|
rumen
|
valioman варианта за който, говориш е добре развит във втория пост.
Защо си представи комуникация пик пц.
Пика чете и слага в епрома а от епрома четеш с програматора с който си му програмирал двете команди на протон.
Зависи кой с какъв хардуер разполага.
Просто предлагам друго решение. За някой може това да е по-лесно.
П.П.
Тъпо че не се предлагат и други решения нали?
Сигурно има стотици възможни.
Последна промяна rumen на Пет Май 22, 2009 8:21 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Май 22, 2009 8:06 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Програмиране на DS2431
|
| Пет Май 22, 2009 8:17 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
Действително ми трябва това за което говори valioman - чета паметта, помня записа като файл и го пиша върху друга памет. За съжаление моя програматор не поддържа този епром.Ще опитам да се справя с ONE WIRE VIEWER но на пръв поглед не ми се видя много user friendly - а може да се окаже че и само може да чете.Проблема все още стои де но пък и аз не съм се заел по-сериозно с него а едва ли работата ще стане наготово.
|
| Съб Май 23, 2009 9:12 am |
|
 |
|
zealod
Ранг: Минаващ
|
Mога да ти предложа още една програмка в менютата и има и четене и запис на памет.
_________________ SERVANT IN HEAVEN,KING IN HELL
|
| Съб Май 23, 2009 11:37 am |
|
|