| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Адапторна касетка
Купих си въпросния агрегат, с цел да слушам музика, възпроизведена от PDA в колата си. Пъха се един жак в изхода за слушалките, и самата касетка се бута в касетофона и почва да свири.  Обаче звука не ме кефи - не е чист и заглъхнал някак си. Схемата на това нещо е повече от ясна, обаче се чудя дали може да се подобри положението по някакъв начин. Приемам всякакви варианти, вкл. активна схема с усилватели (ако ще подобри нещо).
|
| Нед Ное 27, 2005 11:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Да се подобри не може, там основния проблем е положението на излъчващата глава спрямо главата на касетофона. Аз реших подобен проблем със станиол от дъвки, подлоагах докато дойде на нивото на другата, което е доста ....... нетрайна операция но ми реи проблема, а и нямах друго под ръка, може и винтче с което да може да регулираш височината така че да имаш дбра връзка и да не ти с егуи никой от каналите.
|
| Нед Ное 27, 2005 11:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
На времето и аз имах подобен проблем. Реших го радикално, отворих касетофона и изкарах жици направо към крайното стъпало.
Сега вече като пазарувам музика за колата, гледам да има входове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 28, 2005 12:50 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Хм, излъчващата глава е на пружина, и би следвало да осъществява пълен механичен контакт с главата на касетофона.
|
| Пон Ное 28, 2005 10:30 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Аз си мислех за този вариант.  Обаче самото махане на касетофона е огромен главобол. Трябва да си разглобя половината табло.  Иначе, качеството би трябвало да е максималното възможно.
|
| Пон Ное 28, 2005 10:32 am |
|
 |
|
velio
|
Вероятно не става въпрос за допиране на главите една в друга, ами за точното им позициониране една спрямо друга. По всяка вероятност за това е служил станиола  .
|
| Пон Ное 28, 2005 11:23 am |
|
|