| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Батерии с изводи за запояване
Здравейте,
Някой може ли да помогне с идея или съвет откъде мога да намеря зарядни батерии размер АА, NiMH, капацитет над 1200 mAh с изводи за запояване.
Не се наемам да запоявам директно към изводите на стандартните батерии защото дори и да внимавам с нагряването няма как да разбера дали не съм повредил нещо вътре в батерията. А надеждността в случая е по-важна от цената.
|
| Съб Май 07, 2005 12:16 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
В някои фирми, които продават такива батерии, правят и точкови заварки. Просто питай къде предлагат такава услуга.
|
| Съб Май 07, 2005 12:38 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Точковата заварка няма ли да създава проблеми? Чувал съм че така правени батерии при заряд загряват около изводите - признак за лош контакт.
Не съм разглеждал друг път батерии с изводи за запояване и не знам как ги правят в повечето случаи тези изводи. Дали пък всички не ги правят с точкова заварка?
|
| Съб Май 07, 2005 12:47 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ами то нямаш голям избор - или точкуване, или държател (цокъл).
Не те съветвам да ползваш поялника!!!
Те и фабричните ги точкуват, но вероятно преди капсуловането.
Аз бих предпочен фабрични, но тук е малко по-трудно с тях. Имам опит с литиеви батерии.
От Акерман ми внесоха единични бройки (литиеви) на Панасоник за 10 дни. Имат канал някакъв - питай ги. Предполагам, че не търсиш 1 бройка за проба само, а канал за доставка.
|
| Съб Май 07, 2005 2:57 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Благодаря за отговорите.
За държател няма място в кутията на прибора така че изборът е стеснен още повече.
Не става въпрос за една две бройки, но не са и много - 24 броя еднократна поръчка.
Тук по Варненските магазини съм виждал само едни с долнопробен китайски вид.
Ще трябва да проверя при по-сериозните доставчици в понеделник.
|
| Съб Май 07, 2005 3:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
Последна промяна ¶ на Съб Яну 28, 2012 10:37 am, променена общо 1 път
|
| Нед Май 08, 2005 11:42 pm |
|
 |
|
ÌÈÊÐÎÍ
|
ÀÀ ëè òðÿáâàò èëè ÀÀÀ  Èìàìå àêóìóëàòîðíè åëåìåíòè ÀÀ ñ èçâîäè çà çàïîÿâàíå, 1,2V/ 2200mÀh - NiMH. Íå ñà îò êèòàéñêèòå áîêëóöè (íå ÷å íÿìàìå è òàêèâà íà ñìåøíà öåíà). Ñ ãàðàíöèÿ ñà ìíîãî äîáðè, ïðîäàâàìå ãè âå÷å îêîëî 1ãîä. áåç íèòî åäíà ðåêëàìàöèÿ. Ïðèìåð - êàòî äàì íàêúñî èçâîäèòå, âåäíàãà ñå ñòîïÿâà èçîëàöèÿòà èì...........
|
| Пон Май 09, 2005 10:09 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Направих една обиколка из варненските магазинчета и се спрях на едни китайски батерии "Yuntong" изглеждаха най-качествени от всичките които видях.
Едно нещо не можах да си обясня напълно в един от магазините имаше много богат асортимент от такива батерии(с "ушички") явно правени от една и съща фирма. Щото имаха един и същи вид. Разлика в цените между 1300mAh и 2000mAh почти никаква
Как ги правят тези различни капацитети?
Имам чувството че това са батерии излезли от една и съща поточна линия. Накрая на която седят няколко китайчета с някакви тестери в ръка и мерят. Първо качество - 2200mAh, второ качество - 2000mAh, трето - 1800mAh ...
@МИКРОН, благодаря за предложението. Винаги минавам и през вашия магазин, щото рядко да не намеря при вас това което търся, но този път съм се спрял на други батерии.
|
| Вто Май 10, 2005 12:59 am |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
а какво ще стане ако на обикновена батерия и се запоят кабели на контактникате прощадки?
|
| Вто Май 10, 2005 5:59 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Ами пробвай
|
| Вто Май 10, 2005 6:35 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
еми аз съм го правил това, но не съм го нагрявал дълго. говорим за обикновени батериики АА. имам предвид дали нещо се прецаква батерията, дали и пада капацитета.
|
| Вто Май 10, 2005 6:52 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами аз си ги поя с поялника редовно. Правил съм го с NiCd, NiMH а напоследък и с LiIon. Досега не съм скапал батерия. Е гледам да не се задържам дълго върху батерията, но Weler-а е на 450 градуса с широката човка. Ядове никви, или поне не съм забелязал, батериите си се държат нормално - имат си капацитет, не съм забелязал проблеми с пикови токове.
Проблема е че е гадна и пипкава работа - за прототипи става, ама за серийно пройзводство не е работа - там с уши.
А батериите всичките са китайски. Ама има китайски и китайски.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 10, 2005 7:14 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Разбира се има различни видове батерии. Ако говорим за батерии акумулаторни NiMH, NiCd - AA и другите размери. Вътре имат предпазно клапанче което трябва да изпуска отделящите се при заряда на батерията газове и освен това да държи батерията херметична. При нагряване има опасност материала от който е направено това клапанче да се размекне и деформира. Вследствие на това се разхерметизира батерията после "изсъхва", скъсява се животът и.
Това според мен може да се забележи само след продължително наблюдение и сравнение със други здрави батерии.
|
| Вто Май 10, 2005 7:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Сигурно е така. Ама това едва ли важи за незнайните китайски пройзводители. Пък и със сигурност не е добра пройзводствена практика да си поиш батериите - за прототипи няма ядове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 11, 2005 10:37 am |
|
|