Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Клониране на VGA сигнал 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Клониране на VGA сигнал
Лесно ли се прави? Какво ще стане, ако директно вържа 2 монитора на 1 кабел?

Сря Юни 18, 2008 11:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ще падне нивото на сигналите. Директно не става. По нета съм срещал схемички. Не е особенно сложно.

Сря Юни 18, 2008 11:37 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Има смисъл да се конструира само ако ще има тираж.

Иначе, например тук има разнообразни модели:
http://www.roline-bg.com/sub_category.p ... &subcat=10

Тук пък са на Koenig, на по-добри цени, и мога да помогна за още по-добри условия:
http://eshop.bg/eshop3/phps/addord.php?myid=5670421

Ако случаят е такъв - на ЛС.

Чет Юни 19, 2008 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Гледах ги тия сплитери, обаче ме притесняват. :(
Значи си купих VGA - S-Video конвертор, който реално е и сплитер - има вход от страната на PC-то и изход към монитора. Проблема е, че замазва образа на монитора, когато е директна връзката е много по-добре. Имам опасения, че и с тия сплитери ще е същото.

Чет Юни 19, 2008 9:44 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
по добре си купи една видоекарта с тв изход и не се занимавай със сплитери. Сплитера освен това е и много чуствителен към дължината на кабелите зад него ...

Чет Юни 19, 2008 10:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
goose написа:
по добре си купи една видоекарта с тв изход и не се занимавай със сплитери. Сплитера освен това е и много чуствителен към дължината на кабелите зад него ...

Новите имат само DVI и HDMI (какъвто е и моя случай) :(

Чет Юни 19, 2008 10:01 am
Профил

Мнение 
S-Video конверторите най-често се реализират посредством парче кабел и един кондензатор...
Аз лично не съм виждал по-човешко изпълнение - няма буфериране, нормиране на нива, просто нищо друго. И поради тази причина изображението най-често може да се подобри посредством подбор на въпросния кондензатор. Именно поради простотата си решението е толкова капризно - конструкторът се е опитал с един капацитет да изпозастреля всичките зайци.
Самите кабели също биват най-разни като качество и са с разлики в цените до над двадесет пъти...

Каква е всъщност конкретно задачата? Втори изход към TV, който да работи едновременно с "щатния" VGA монитор, или нещо около това, но по-различно?

Чет Юни 19, 2008 10:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
Iliya написа:
Каква е всъщност конкретно задачата?

Ами клониране на картинката монитора на телевизора, посредством S-Video

Чет Юни 19, 2008 11:15 am
Профил

Мнение 
Ясно.
Явно картата е висококачествена. Но самото минаване през S-Video предполага падане на качеството спрямо входното. След като TV - то няма друг интерфейс, значи все пак надали е от претенциозните модели, и голямо разочарование от резултата не се очаква.
Лошото е, че няма как да се прецени крайният резултат предварително, без проба.
Може би има смисъл конвертор DVI към S-Video. Те са малко по-скъпи, сносните модели започват от около 50 лева. По-евтините са ментоси.

При нас тук си имаме и "гуру" по въпроса, но в момента не е наличен.
Като го заловя и разпитам, ще докладвам.

Чет Юни 19, 2008 2:03 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Реконструкторе,
Клонирането на VGA става с емитерни повторители.
По принцип към изхода от компа на всеки сигнален извод се свързва 51Ома (малко повече, де, щото и ем. повторители имат входно съпротивление) и след това през емитерни повторители се подава на съответните изходи. Има и разделителни кондезатори от сорта на 100мкФ+100нФ паралелно а ако искаш да е идеално: изобщо не става така...
Що не потърсиш из магазините?! Аз от години подритвам такова чудо из къщи - трябва ми обратното: повече PC към 1 монитор. Скоро и това си купих на разумна цена (+мишка, клавиатура и звук). А VGA сплитерът е най-древното и популярно устройство.

А ако ти трябва и видео изход (за телевизор) ще трябва да се бръкнеш по-дълбоко. Но напоследък братята китайци произвеждат всичко, и то само през USB-то...

Ако толкова не намериш: опиши какви точно ти трябва и ще ти го пратя. Само че купеното от тук ще е леко по-солено отколкото в БГ.

Edit: ся видях "Каква е всъщност конкретно задачата?" - "Ами клониране на картинката монитора на телевизора, посредством S-Video". И такова подритвам из къщи но няма да ти го пратя защото не ми харесва.
Вариант1: слагаш 2-ра видеокарта на някое PCI но ще трябва да бъзикаш BIOS-а.
Вариант2: намираш някое USB чудо - по принцип са ориентирани към лаптопите. И Pinnacle прави някои щуротии а другите некитайски са още по-скъпи.
Вариант3: ако е за ΤВ и/или нещо качествено я се бръкни за чичко Canopus!

Нннам к'во точно искаш но в тази област и аз съм гуру...

Чет Юни 19, 2008 11:14 pm
Профил

Мнение 
Нещо от рода на AD8073 би трябвало да свърши работа. Усилват се само R, G и B сигналите. Синхронизациите не се налага. В дейташийта на AD725 е показано примерно свързване.

Пет Юни 20, 2008 9:56 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Наскоро пазарувах такова нещо от reset.bg. Никакви забележки. Картината си е идеална - такава каквато без сплитера на един монитор. След сплитера имам един кабел 5 м и един 10 м. Сплитера може да се захранва от УСБ. Без захранване също нямаше проблеми. Не видях разлика в картината. Все пак го въразх, да не товари картата.

Пет Юни 27, 2008 6:37 am
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
darkyp написа:
Наскоро пазарувах такова нещо от reset.bg. Никакви забележки. Картината си е идеална - такава каквато без сплитера на един монитор. След сплитера имам един кабел 5 м и един 10 м. Сплитера може да се захранва от УСБ. Без захранване също нямаше проблеми. Не видях разлика в картината. Все пак го въразх, да не товари картата.

Кой точно е модела?

Пет Юни 27, 2008 11:57 am
Профил

Мнение 
Реконструктор написа:
darkyp написа:

Кой точно е модела?

VGA Multiplier, 2X, Value (14.99.3522)

Съб Юни 28, 2008 9:48 pm
Профил ICQ YIM
Аватар

Мнение 
Да попитам, малко след дъжд качулка, какво стана?
Интересно ми е, защото само допреди месеци основната ми работа бе свързана с подобни машинарии, че и до днес не ме оставят на мира.
И каква все пак беше целта на задачата? Клонирането на VGA към няколко монитора е сравн. фасулска работа, просто буферираш сигналите. Има голям избор на готови машинарии и съдейки по reset.bg тук цените вече изобщо не са по-високи от в БГ, че понякога обратното. И качеството е по-гарантирано...
Ако беше за VGA - щях да пратя на Реконструктора една четворка с външно захранване, на мен само ми събира прахоляка. Освен това в махленския магазин има USB джаджа която го играе 2-ра видеокарта: кеф ти клониране, кеф ти разширение на desktop-а.

S-Videoto обаче е друга свирка. Това си е TV сигнал, бре, не го мешайте с VGA! И почти никоя карта за PC не го изкарва според изискванията на стандарта. В общи линии за TV Out се използва 2-ри DAC. Без него резолюцията на PC монитора ще трябва да е под 800х600 и на 50Хц.
Кабелът с RC групата се използва за преобразуване на S-Video в Composite но дори и на теория е невъзможно да е качествено по този начин.

Аз малко се разфилософствах, ама то е щото или аз не разбрах темата или на вас ви е мътна :)

Нед Юли 06, 2008 3:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща