Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Търся схема на инвертора за подсвета на дисплея amiloD6800 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся схема на инвертора за подсвета на дисплея amiloD6800
Имам проблем с един лактоп Fujitsu Siemens Amilo D6800. Проблема се състои в това че не пали екрана си. След дълго ровене открих изводите на платката с инвертора за подсвета.Като проверявам напреженията на входовете на платката всичко изглежда наред а инвертора не тръгва и съответно екрана не светва. Някои има ли идея от къде мога да си намеря схемата на самия инвертор. Платката се води с номер 19.21030.Е91. С този номер като се пробва да се търси излизат направо инвертори които се предлагат като резервни части. Изощото се водят като такива са със сериозна цена а и доста ще е самата доставка до България. Самата платка изобщо не е нещо кои знае какво затова искам да си намеря схемата и да се пробвам да си ремонтирам този инвертор. Но не се знае платката колко слойна е и трудничко ще е сам да си сваля схемата.Според мен проблема е в някоя прекъсната писта или метализация защото доста е огъвана насам нататък, компа е подхвърлян в разглобено състояние и кабелите са я опъвали. Ако някои се сеща за място от което да се изкопае схемата нека да даде идея. Благодаря предварително на всички за помощта.

Нед Юни 08, 2008 5:23 pm
Профил

Мнение 
Виж на този сайт: http://www.fujitsu-siemens.bg/support/index.html , кои са сервизните партньори на FSC. По принцип тия платки не са много скъпи, освен това сервиза си организира доставката и ти не се занимаваш с нищо. Самата доставка е доста бърза - ден-два (работил съм в такъв сервиз).
Успех!

Чет Юни 12, 2008 12:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]