|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:08 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 бърз скенер
търся бърз скенер с резолюция 300-600 dpi
основното е да сканира бързо, някой има ли впечатления?
разглеждам по нет-а но малко са производителите които си пишат времето за сканиране, повечето наблягат на 48 битов цвят и други качества които не са ми толкова важни
10 секунди за А4 дали са постижими?
|
| Сря Ное 21, 2007 11:50 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ами моя UMAX Astra 4450 (малко дърт модел) сканира на 150 dpi даже и по бързо от 10 сек. - около 6-8. Ама на 300 и нагоре си е доста по бавен. Обаче при новите за икономия правят една глупост - сглагат им черно-бял сензор и три (RGB) лампи които светкат много бързо една след друга. И това допълнително сваля скоростта.
|
| Сря Ное 21, 2007 12:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
С новите нямам представа, имах преди години еин Genius не помня вече модела, на LPT, това беше най-бързия скенер с който съм работел, на 300 dpi сканираше за около 10 сек, или малко повечко но ... сега у нас има някакво HP много мудно, в офиса също има някакво HP също се влачи като умряло, и двете са с лампа но .....
|
| Сря Ное 21, 2007 8:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
щом се заглеждаш по скоростите, вероятно търсиш и с ADF? а това ти ограничава значително избора.
има много бързи скенери за архивиране 100-150 документа А4 за минута, но са цифра (по-точно цифри  ) тия дни мернах обществената поръчка на агенцията по вписванията - търсят външна фирма да има сканира досиетата. искаха референции, че фирмата е сканирала последните 3 години по най-малко 6млн. документа на година (това прави грубо по 2000 док/час). спете спокойно деца, скоро фирмените ни досиета ще поемат с кораб към индия, примерно.
та много зависи за какво ти трябва и колко си склонен да се изръсиш.
важно е и колко документа планираш да сканираш, щото с новите оптимизирани пластмасарии, този показател също става важен.
скенери за книги (дето ги разлистват) не съм виждал още. освен в индия, де 
|
| Чет Ное 22, 2007 9:22 am |
|
 |
|
3aek
|
не това не ми е задължително, ще се ползва със софтуер който ние си пишем тук също ще се "доработва" от нас така че не е важно, до 1000 лв ме устройва
има и в америка http://diy.atiz.com/ разлисти си сам
|
| Чет Ное 22, 2007 10:28 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
За скорост щях да ти препоръчам копирна машинка, още преди 10-на години правехме А4 за секунда ...
ама за 1000лв няма да стане, не вярвам да са паднали чак толкова цените...
|
| Чет Ное 22, 2007 10:57 am |
|
 |
|
3aek
|
миро: това е добра идея, имаш предвид тези новите цифрови които могат да се ползват и като принтер, не се бях запитал дали не могат да се ползват и като скенер, 1000 лв беше просто число което ми дойде за хай-енд скенер, не е проблем и 2000 лв да е
|
| Чет Ное 22, 2007 1:33 pm |
|
 |
|
3aek
|
мисля че намерих каквото ми трябва http://cantek.icb.bg/index.php?page=products&id=1152
17 страници в минута си е под 4 сек за страница 600 dip просто супер!
|
| Чет Ное 22, 2007 1:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
Аз съм правел точно контролер за връзка с ПЦ...
Значи обикновено сканирането е 4х по-бързо. Моделите които правех (Ricoh 5k и Minolta CF900/910/911) бяха все по 15 страници в минута, обаче 1 страница е 4 паса печат (CMYK) а скенера е RGB и е еднопасов. С други думи като работи на първия пас (1 секунда) сканира, преобразува до CMYK и печата единия от цветовете. Ако има памет (минолтите) за другите цветове не сканира, т.е. следват още 3 паса (3 секунди) печат. Риковците нямаха памет и затова сканираха 4 пъти за 1 страница...
Обаче мисли кво ще правиш с данните и виж как ти ги дава... при мен беше чисто видео със скорост 120МБ/с, аз го мачках с JPEG и падаше (1:7) и в реално време се вкарваше в ПЦ-то. Така ако имаш ADF и бързо PC докато се почешеш и диска свършил
А в режим на печат пък поддържахме 4 машини едновременно и докато се почешеш и горите в Бразилия намалели
Сега тия новите с вграден интерфейс мисля че всички имат памет и поддържат някаква компресия, т.е. страницата ти е около 15МБ (освен ако не пуснеш без компресия т.е. 120 меги на 600dpi) и по ethernet би трябвало да стигнеш 9-10 MB/s демек няма да успееш да насмогваш на бързината на машинката, т.е. ти трябват поне 2 секунди на страница... Виж ако намериш машинка с 1394 интерфейс тогава до 30 МБ/с нямаш проблем. С компресия това са ти 2 страници в секунда, а машинката прави 1...
|
| Чет Ное 22, 2007 2:12 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Все съм си мислел не може ли една нова фотокамерка да замести скенера. По мои сметки А4/300dpi отговаря на около 7Мп , а вече има доста бързи модели,защото там скоростта си е важен фактор по начало. Прави се един стенд и макро режим точно в/у страницата. Предполагам ще има някакво оптично изкривяване, но ако целта е информацията, а не копието, се понася. Даже за книги може и да е по-удобно. А става и за 3D обекти.
|
| Чет Ное 22, 2007 2:44 pm |
|
 |
|
3aek
|
абе то за ставане става, но ти трябва SDK за да управляваш камерата...
|
| Чет Ное 22, 2007 4:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в офиса съм натамънил един дел 1600, който в същност е самсунг, продаван от ксерокс.
има скенер с ADF, факс и принтер.
идва с някакъв софтуер за М$, но не съм го гледал за какво става (софтуера)
аз го пуснах със скриптче на пърл да ми записва на сървъра тифове. бачка вече втора година и определено е насканирал бая хартия.
печата е скъп, щото касетата трябва да е от дел.
факса работи добре, разбира се с повечето трошки по страната.
не че има значение за тебе, но принтера и факса идват безплатно и може да се продадат на клиента като фючър
ако се спреш на дела, имаш скрипта от мен.
|
| Чет Ное 22, 2007 5:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Такова чудо като камера на стенд има. Е не е точно камера - някакаъв много суфистикейтед скенер - точно за книги, формата му беше около А2 само слагаш отдолу и разгръщаш. Бяха го показвали преди 3-4 години по телевизията в няква западна библиотека как си прехвърлят книгите на електронни носители. Между другото снимачката му беше на около 50-70 см. от масата. Спомням си че лампата отгоре се движеше. Ама как фокусира тва чудо е мистерия.
|
| Чет Ное 22, 2007 6:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Правя го от доста време насам вече - с най-обикновен 5 мегапиксела апарат.
За моите минимални хартиени нужди минавам и от ръка, но съм го правил и
от триножника. Също го ползвам да документирам разните версии/поправки
и т.н. на изработени платки, виждат се всички детайли на платки до към
200мм дълги (4 mil технология).
Мога само да потвърдя, че идеята си струва.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Ное 22, 2007 7:31 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|