Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Проблем с LCD дисплей 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Проблем с LCD дисплей
Здравейте,
Имам проблеми с един дисплей на кафе машина.Дисплеят е 1x16 . Нещо става с платката към която е свързан и само свети без да показва надписи. Като слойа нов дисплей не работи и той. Като се смени платката работи известно време и пак същия проблем. На самата платка няма процесор и всичко друго по нея си работи - калавиатура, връзка с монеткик. Сменях и кабелите които са към друга платка на която е процесора и ЕПРОМА , но пак нищо :( . Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да пише, че утре пак ще ме пращат аз да се мъча :cry:

Чет Юни 07, 2007 8:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами ако това е просто пасивна платка няма как да е от нея. Така описано звучи като захранване, ама знае ли човек какво има на тази междинна платка.

Чет Юни 07, 2007 8:29 pm
Профил

Мнение 
Ами има само TTL CMOS. Преди дисплея са 2 броя 74HC595.Преди да се скапе напълно от време на време при рестартиране на машината (захранването) излизаха разни иерофлифи или изпускаше букви , но не винаги ставаше това.

Чет Юни 07, 2007 8:38 pm
Профил

Мнение 
Това работи известн време и спир ане звучи добре. Имаш ли идея управлението на дисплея минава ли през схемите на платката или е директно към процесора, съдейки по това е работи и спира може би минава. Ако имш схема на цялата работа ще е добре, ама сигурно нямаш. Принципно аз бих погледнал първо какво става със захранването, и все пак ак имасх рзервна управляваща платка бих проверил и с нея, няма кой знае колко възможности. Явно не е LCD-то, или тази преходна плата обработва сигналит, или е захранването а по малко верятно самия управляващ блок.

Чет Юни 07, 2007 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Прилича на лоша спойка, или корозирал котгакт на някой куплунг.
Това са най-гадните повреди. Единствения начин за откриване е с осцилоскопа, и като мравчица проверка формата на всеки сигнал в началото и в края на всяка връзка.
Голяма досада е :cry:

Пет Юни 08, 2007 3:21 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]