Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся схема на имитатор на звуци 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся схема на имитатор на звуци
Здравейте колеги ! Търся схема на имитатор на звуци на няколко животни с PIC и програмата му . Ако някой е срещал , моля да ми прати линка или схемата с файла към нея.

Сря Апр 25, 2007 10:11 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ей какви желания само...що пъk точно PIC :lol:

Чет Апр 26, 2007 6:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Щото има програматора от "Млад конструктор" :) .

Чет Апр 26, 2007 7:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
помня как навремето убеждавах разни приятели, горящи от ентусиазъм да правят схеми, че схемите по принцип не бачкат. те не ми вярваха, пробваха, правиха схеми, схемите не бачкаха, не можаха да разберат защо не бачкат, но почнаха да го приемат на доверие.

Чет Апр 26, 2007 9:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
помня как навремето убеждавах разни приятели, горящи от ентусиазъм да правят схеми, че схемите по принцип не бачкат. те не ми вярваха, пробваха, правиха схеми, схемите не бачкаха, не можаха да разберат защо не бачкат, но почнаха да го приемат на доверие.

Голяма част от схемите бачкат. Те се толкова елементарни, че няма какво да не им бачка. Е, ако е нещо грубо, то веднага лъсва и се оправя. :) Не така стои въпросът със софта :twisted:

Чет Апр 26, 2007 11:18 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз си мисля че директно с PIC-а няма да може да се имитира животно. Ще му трябва някакъв ЦАП. После записва си звука и си го плейва. Но пък за целта си има готови StandAlone чипове и работата става безсмислена. По добре си направи първо една миглка, после нещо по сложно и т.н. след известно време ще разбереш че само с пик-а ще ти бъде зор да вадиш директно звуци. В смисъл само отделни тонове може, но сложен звук не. Ако си голям ентусиаст имам една стара книжка с чисто аналогови имитатори на животни. И както казаха по горе повечето схеми не работят, но не защото като цяло са грешки а защото имат умишлено направени грешки. Един път разглеждах такава схема и видях че са сложили PNP транзистор вместо NPN - просто няма как да работи. На времето явно е било практика - с цел да се внимава в час :roll:

Чет Апр 26, 2007 11:44 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
я се разходи по руските сайтове....
помня едно време имаше някаква руска мания точно за звуци на животни ...в "моделист конструктор" имаше ентусиасти дето на транзистори ги изпълняваха....

Чет Апр 26, 2007 11:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз точно за такива говоря, имам цяла книжка на български с може би 100-тина схеми. Ако се поразтърси по разни библиотеки може и да се намери ...

Чет Апр 26, 2007 11:54 am
Профил ICQ

Мнение 
Здравейте ! Намерих схеми но всяка схема е за един вид звук имитира . Търся схема да имитира доста звуци дори да не е с PIC .Навремето срещах някаква схема с 64 вида мелодии от който имаше и имитация на животни , но не си спомням в кое списание беше.

Чет Апр 26, 2007 4:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Сподели тая схема да я видим :wink:

Чет Апр 26, 2007 6:00 pm
Профил

Мнение 
На времето съм правил някаква подобна пискалка... Имаше един ЕPROM в който се записваха мелодийте и с брячи и регистри "свиреше" толкова мелодой за колкото има място в EPROM-а.. ама чак за имитиране на птици не ставаше... Ако някой го интересува мисля че се сещам къде съм спастрил схемата...

Чет Апр 26, 2007 6:08 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
R2C звук за това нещо чух наскоро. Значи 2 пина на микроконтролера се вързват с резистори към кондензатор. Посредством РС програма се записва звук от микрофона или ако имаме файс със зевука се кодира като бин файл или Си фаил който се компилира с подходящият елементарен софтуер и така микроконтролера свири. Не ми остана време да го разуча но мога да кайа че за негопрочетох в последния Application Journal на АТМЕЛ. Така че търси го на сайта им преди го имаше като ПДФ.

Чет Апр 26, 2007 9:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.romanblack.com/picsound.htm примерно...едно от първите неща, което съм сглобявал с PIC... работеше много грубо ама става, на 22KHz samplerate що годе добива реален звук, ама все си дрънчи като от тенекия

Чет Апр 26, 2007 11:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз съм виждал фабрично "мюре" - въобще не изглеждаше елементарно. С Флаш карта и прочие. Това дето искаш да го правиш трябва да работи с почти перфектно качество, щото иначе нали се сещаш че птиците не са чак толкова глупави. Всъщност мюретата са болна тема, нещо от сорта на металдететкторите :P

едит : един мой познат беше намерил много хитро решение : един уолкмен аутореверс, една касета със скъсена лента и записани звуците на лентата, некво елементарно усилвателче с тонколона, пуска касетата и тя се върти напред-назад издавайки съответните звуци :)

Пет Апр 27, 2007 9:16 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Cekins написа:
един мой познат беше намерил много хитро решение : един уолкмен аутореверс, една касета със скъсена лента и записани звуците на лентата, некво елементарно усилвателче с тонколона, пуска касетата и тя се върти напред-назад издавайки съответните звуци :)

С ISD14XX, ISD25XX също става. Например:
http://home.comet.bg/datasheets/Security/ISD2560.pdf

Пет Апр 27, 2007 10:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща