|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:12 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
SurchO
Ранг: Минаващ
|
 Механика за Роботчета.
Здравейте. Някой знае ли от къде се продават разни механични части за направата на роботчета ( Колела. Ремъци. Зъбни колела. Серво. Двигатели и подобни механични части за направата на шасито)
|
| Вто Апр 17, 2007 12:42 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Купуваш си лего...... ама от тия за 500-700 ЕУРО 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 17, 2007 1:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
В магазина на Поп Богомил продават доста неща за касетофони, пълно е със зъбчатки, ремъчета, моторчета и всякакви джунджурии
|
| Вто Апр 17, 2007 1:50 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Ами аз се занимавам с роботика и до преди година го карах на лего. Чудни неща стават с него.Ето едно от моите творения: http://www.youtube.com/watch?v=wbGtATW8AzI Имам 3 комплекта за по около 400лв всеки  Тия дето са по 600 - 700 евро няма смисъл от тях.Сложили едно mcu, малко софтуер и праскат е*** си цената. Точно за 50лв си го реализираш сам, че и със дисплея  Та за легото не става, тъй като за кратко време остарява пластмасата и лесно се чупи. А и никой не те взима на сериозно като му кажеш, че правиш робот от лего (не че ми пука, но да спомена). Така, че вече и аз гледам да мина на "истински" материали. Рек е прав за магазина на поп Богомил, но не мисля, че нещата там ще свършат работа. Аз лично съм си поръчал 2 комплекта зъбчатки от Конрад, чаках месец и нещо за тях и на всичкото отгоре ми бяха пратили само един пакет, та после още толкова чакане  Има и сервота на прилични цени и качество. А и в борсата на http://www.modelistika.com/ има интересни обяви. Може да отидеш и до магазина за моделистика в Овча Купел 2, сигурно ще има интересни неща аз не съм ходил.
Последна промяна sv_shady на Вто Апр 17, 2007 7:09 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 17, 2007 4:06 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
аз за легото го казах щото човека искаше роботче да си спретне най-лесно....
ама за най-евтино не е така разбира се
а магазина на овча купел... ако става дума за този до бившата фабрика"пролетарии" и до пощата... той най-вече е за пластмасови макети и списания....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 17, 2007 4:11 pm |
|
 |
|
sv_shady
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Е не знам, за този, за който говоря, се води уж за RC моделизъм, демек за радиоуправляеми макети има и на ток и с ДВГ. Е за това става въпрос: http://web.need.bg/MODELISTSTELDI/ Знам със сигурност, че има гуми - нещо, без което почти никой мобилен робот не може да мине 
|
| Вто Апр 17, 2007 4:18 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
eeeee sv_shady,
ма това е овчакупел 2 !!!!!!!!
има голяма разлика!!!!!!!!!!
иначе много гонини нещица има като гледам.....
|
| Вто Апр 17, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
sv_shady
|
Не съм много ориентиран с тази част на София, щом казваш нека бъде Обвча Купел 2 
|
| Вто Апр 17, 2007 7:09 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз доста готини неща си харесах, само дето цените им се движат м/у варбург и трабант настаро 
|
| Вто Апр 17, 2007 8:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|