|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
ADSC900JR - или какво е това?
| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
 ADSC900JR - или какво е това?
Въпросния чип ADSC900JR е залепен на една платка за управление на HDD.Поставен е в близост до UC3173 (който е серво усилвател и служи за управление на линейния двигател за позициониране на главите),което ми дава надеждата,че е или ЦАП или комбиниран АЦП/ЦАП,което е още по-добрия вариант.Гадната изненада е,че като се отпои чипа,под него не пише нищо,докато на другите чипова на платката в solder-mask слоя,освен наименованието какъв е чипа пише и номера му.3-ти час търся описание на чипа-ама ядец.На сайта на AD такова животно няма,а си е тяхно производство(щампован е на чипа фирмения им знак).Молбата ми е някой ако има инфо за това животно да каже какво е.
|
| Чет Апр 19, 2007 5:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Защо не потърсиш схема на въпросния HDD. Не е е голяма вероятността да има, но ако има на схемите обикновенно ги дават с нормалните им номера - аз така на един GSM имаше ARM на Philips - нищо от написаното по него не излизаше на сайта на Филипс - обаче в схемата си беше написан какъв е чипа. Същото беше на всички чипове по платката - на никой надписа не отговаряше на това което е в действителност - и съответно никаде не излиза инфо. Идеята е че явно производителите правят маркировка по поръчка и върви разбери кое какво е.
|
| Чет Апр 19, 2007 7:21 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Cekins,къде може да се намери схема?Търсих на доста места ,в гоглето излизат разни китайски маймуници дето не им разбирам.Модела е WDAC21600-60H на Western Digital.Ако имаш случайно някаква схема-обади се.
|
| Чет Апр 19, 2007 8:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Аз просто дадох предложение, но е малко вероятно да се намери схема, щом в гулето няма. И аз бих търсил там.
Много е гадно като си слагат едни маркировки дето нищо не говорят. Аз преди 2 седмици имах такъв случай. За два дена търсене разбрах само, че се произвежда такъв чип ама никъде никво описание.
|
| Пет Апр 20, 2007 3:05 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|