Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
WG на Mentor Graphics 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение WG на Mentor Graphics
Някои работи ли с това творение?
Писна ми от бъговете на Protel и рекох да ползвам нещо друго. Това го дават като наи добрата и наи скъпата среда а то толкоз дървено и неинтуитивно направено. Немамм думи. Сигурно работи добре ама някои пробвал ли се е да го изучава?

Пет Яну 21, 2005 11:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И заради какви точно бъгове на Protel-а му дигна мерника. А ианче аз имам някакви неща на Mentor Graphics (наистина са смятани за най-добрите), но все не ми остава време да ги инсталирам и да ги пробвам.

Съб Яну 22, 2005 1:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами по мои наблюдения тои протела бъгове няма просто тои целия си е един голям бъг. Всичко му се дъни. Увисва губят се нетове при опроводяваснето чат пат. Всевъзможни,постоянни или понякога появяващи се грешки. Еи вчера отворих да дооправя една платка и трябваше да променя очертанията и да попреместя това и онова. Първо взех че ги изтрих, оправих си платката и трябваше да изляза за малко и я записах. После като я отворих пак при опит да поставя очвртания /Place -> Keepout/ в момента в които кликна на платката дава някакво странно съобщение някаква грешка в аритметиката в Manual Route Modul. оказа се че същата грешка дава и като се пробвам да чертая печатна пътека. И с тази платка не можеше вече да се работи,до преди малко я правих нанаово. 5 часа труд заради тази простотия.
А и не съм само аз. Като гледам протела е наи оплювания кад по форумите. Направо се чудя как все още някои си го купува.
А за Mentor по форумите твърдят че от него по добро няма. Но много неинтуитивна организация на програмата. Иска много четене на документацията и. И е направо огромна 3,5Гб на диска заема. И е наи скъпата от всички. Ако си вадиш хляба само от това струва си да я разучаваш. Но при мен случая не е такъв. Ако ти затрябва имам поседната версия излязла мога да ти я копна. Аз ще се пробвам явно с PCAD2004. Samo trqbwa da go izrowq otnqkyde

Съб Яну 22, 2005 1:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Странно - аз вече 7-8 години го ползвам Protel-а и не ми е правил номера. Ако е имало някакви грешки, то те изцяло са се дължали на мен :) .

Съб Яну 22, 2005 2:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Da ne polzwash stariq protel 99? Toi mai rabotel po nadejdno.

Съб Яну 22, 2005 2:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз откакто съм почнал с Protel, бъгове видях колкото щеш...Първо, тръгвам да му добавям библиотеки, то ми казва "File Type Not Recognized"...някъде четох, че имало ограничение в броя на библиотеките - да ама това беше първата дето исках да сложа. Друг бъг - пускам AutoRoute, излиза ми някакъв надпис че не стигал RAM (512 DDR - 350 свободни)...На десетия рестарт на компа работата става...това не е само на 1 а на всички компютри които съм пробвал. Отделно колко мизерии ми е направило докато прехвърлям схема към PCB...имах един случай дето ми ги нямаше 4 писти...друг дето имах 3 писти слепени (Protel решил, че така е на схемата)...Абе иначе си го ползвам, свикнал съм му :wink:

PS: Това е за 99SE. Хубави приказки има ли за DXP?

Съб Яну 22, 2005 3:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ползвам 99SE със SP6 от оригинално CD. Да не би да имате грижи щото ползвате кой знае какви версии.

Съб Яну 22, 2005 4:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз съм със SP4, crack-нат...не съм сигурен откъде го имам :wink: Може проблема ми да е там.

Съб Яну 22, 2005 4:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
99 по всички мнения работи наи добре от протелите. Кракнатата версия може и да не е много добър вариант. Последно като работих на 99 имаше излязъл кеигенератор за него. Но не съм работил проектиране отдавна и сега като се хванах пак, започнах с DXP2002. Това е пълна отрова за нервите просто е мазохизъм да се работи с него. От известно време сложих DXP2004. По добре е но си остава явно наи бъгавия от кадовете. Не може да му се отрече готиния интерфеис и възможностите,но изискването към задкомпютърното устроиство си остава мазохизъм :D .

Съб Яну 22, 2005 5:12 pm
Профил

Мнение 
Ами аз съм имал някои проблеми и верно че понякога ми е късал нервите но обикновенно работи много добре. Версия 2.8 или 3.2 е бетон, напоследък позлвам 99SE SP6 и там забелязах някои бъгове, в старите версии съм нямал проблем. Но DXP .. неща нито да видя нито да чуя .... защо изобщо се мъчиш с него, какво ти харесва повече от 99

Съб Яну 22, 2005 9:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
абе човека питаше за метнтор-графикса, вие пак го подкарахте към протела... а той, горкия, колкото и да е "про" все пак си е "тел" :wink:

то е ясно, че няма добра CAD за платки. всички имат бъгове, някои са съществени. и всяка е удобна за различни неща, няма спор.

хубаво е да се знае какво правят батковците. ако някой е правил платка с ментора, нека постне. за протела може да направите друг тред!

Съб Яну 22, 2005 10:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ясно - никой не ползва ментор-а.
поне мнения няма ли?

Сря Фев 23, 2005 1:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Явно никои няма желания да изучава нова среда. Протела като наи лесна среда се ползва от всички. Но това чудо е некадърно до основи. Писано е на Делфи и може и оттам да му идва и проблема. DXP2004 излезе че също е много бъгав, изобщо си е мъка. Един руснак каза че в фирмата му работели с него и работел добре като е на гол windows с изключени всички ненужни сервизи и на P4 2.8G с 2Gb RAM И като трябвало да се работи с него се рестартира компа и се зарежда от съответния дял,като трябва да се работи с нещо друго обратна процедура. Пак имал чат пат бъгове ама такива дето се появяват при точно определени условия и можеш да им свикнеш.
Еба ти смешниците са тия от Протел.

Сря Фев 23, 2005 4:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
7000$ <-> 50000$ :roll:

Сря Фев 23, 2005 7:54 pm
Профил

Мнение 
Стига бе ..... какво толкова бъгаво има в протела не разбирам, има някои особенности с които се свиква и не ти правят печатление, нит бавят, нито преат, просто особенност, както всеки продукт. Може и да съм видял 1-2 бъга, но това е...... а ако скачаш на най-новите продукти нормално е да са бъгави, защо ти е DXP2004, ако можеш да обясниш ще те черпя. Аз минах на 99 SE едва след като беше излязъл SP6, и досега няма проблеми, има няколко малки бъга но всеки продукт ги има, та Windows ми прави много повече проблеми от Protel .. word също, за Corel да не говорим ... а дори и Solid Works който също е сравнително сериозна CAD среда има бъгове .....

Сря Фев 23, 2005 10:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща