Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автомобилен усилвател в домашни условия 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Автомобилен усилвател в домашни условия
Значи купих си един усилвател 4х75W (2х200W bridge) за колата но в последствие реших да го ползвам в нас. Поръчах си захранване за тоя усилвател и ЧАК СЛЕД КАТО МИ ГО ДОСТАВИХА ми съобщиха че няма да е лошо да си направя (в моя случай купя) грец схема за да ми изправи тока. Та въпроса ми е дали наистина е необходимо това или може и така да си свири. Момчето при което отидох ми предложи два варианта за 25 и 40лв и ми каза че при втория ще се ползват пълните възможности на усилвателя а при първия няма да мога да го "дъня". Какво е вашето мнение по този въпрос?

Сега се сетих и още нещо... в техномаркетите където са усилвателите за коли са свързали средния вход със + на усилвателя. И аз ли трябва да го направя?

Пон Сеп 18, 2006 4:43 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Автомобилен усилвател в домашни условия
Nikon написа:
Значи купих си един усилвател 4х75W (2х200W bridge) за колата но в последствие реших да го ползвам в нас. Поръчах си захранване за тоя усилвател и ЧАК СЛЕД КАТО МИ ГО ДОСТАВИХА ми съобщиха че няма да е лошо да си направя (в моя случай купя) грец схема за да ми изправи тока. Та въпроса ми е дали наистина е необходимо това или може и така да си свири. Момчето при което отидох ми предложи два варианта за 25 и 40лв и ми каза че при втория ще се ползват пълните възможности на усилвателя а при първия няма да мога да го "дъня". Какво е вашето мнение по този въпрос?

Сега се сетих и още нещо... в техномаркетите където са усилвателите за коли са свързали средния вход със + на усилвателя. И аз ли трябва да го направя?

Интересно ми е:
1. Какво захранване си си поръчал? ( т.е. какво точно си казал, че търсиш )
2. От кого си го заръчал, защото така както го описваш намирисва на некоректност?
3. Какво е "+" на усилвателя? ( според тебе )
4. В какъв замък живееш? ( кубатура ) 2X200W е добра мощност за микровълнова печка, за вибростенд или за въздушен чук. За усилвател в домашни условия е много.

Пон Сеп 18, 2006 6:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
И за 40лв. 400W захранване на 12В си е направо... май само китайските РС захранвания могат да се мерят с това по отношение мощност/себестойност!

Пон Сеп 18, 2006 7:10 pm
Профил

Мнение Re: Автомобилен усилвател в домашни условия
bateAz написа:
Интересно ми е:
1. Какво захранване си си поръчал? ( т.е. какво точно си казал, че търсиш )
2. От кого си го заръчал, защото така както го описваш намирисва на некоректност?
3. Какво е "+" на усилвателя? ( според тебе )
4. В какъв замък живееш? ( кубатура ) 2X200W е добра мощност за микровълнова печка, за вибростенд или за въздушен чук. За усилвател в домашни условия е много.

Ами отидох при човека от който купих усилвателя (тоест магазина) и ми казаха да потърся трансформатор 220->12V и на не знам си колко ампера (тоест колкото е акумолатора на автомобила) само че никъде нямаха толкова мощен. Имаха само 2,3, 5 ампера. А аз търсех около 20 ампера (ама не съм сигурен точно колко). След като не намерих отидох в магазина и момчето ми даде GSM-a на фирмата която ми направи трансформатора.

"+"... на усилвателя там има нарисуван акомулатор и над него пише "+12V". В средата има още един който има надпис REM (там има нарисувано ключе, като тези по печатните платки... две кръгчета и черта, която е залепена към едното... по-подробно не мога да го обясня :) ) И третия вход за захранване е със надпис GND (на мен ми мяза на ground или "-"

А "замъка" е стаята ми... ширина 3м, дължина 4м и височина към 2.30м. В стаята има 4 баса (2 вградени в колоните на уредбата, за които имам усилвател и две туби по 200W (тоест максимални мощности от 700Watt). И още 6 пищялки) Усилвателя е за тубите.

Последна промяна Nikon на Пон Сеп 18, 2006 7:21 pm, променена общо 1 път

Пон Сеп 18, 2006 7:18 pm
Профил

Мнение 
milenjs написа:
И за 40лв. 400W захранване на 12В си е направо... май само китайските РС захранвания могат да се мерят с това по отношение мощност/себестойност!

не трансформатора а токоизправителя струва толкова. А изходната мощ на трансформатора е 300W :cry: И май няма да мога да включвам bridge на басовете

Пон Сеп 18, 2006 7:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Отиваш при този, който ти е казал, че ти трябва "трансформатор" и искаш указания за следващите действия от него. Човекът или е бил вродено некомпетентен, или е гледал да ти вземе още някой лев, или ти не си го разбрал какво ти е отговорил. Защото и Грец да му слошиш, пак няка да стане. Ще се ъпгрейдва още.
И все пак интересно : кой е бил този магазин. Ако си подписвал декларация, че ще го пазиш в тайна, тогава не отговаряй!

Пон Сеп 18, 2006 7:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
Аудиоманиаци, какво да ги правиш. Ами 12В*20А последно беше 240W значи търсиш поне 40 амперов. Ако може върни го този усилвател. И без това няма да е реален 400W. Пъки да се справиш с захранването ще ти трябват дебели захранващи кабели, те пак поскъпнаха и.т.н!

Пон Сеп 18, 2006 7:29 pm
Профил

Мнение 
А забравих да ти кажа за извода REM - това се свързва към изхода на автоматична антена на автомобилното радио и служи за за запускане на усилвателя само тогава когато си включиш и радиото иначе нали знаеш - "дърпа тока и не може да запалиш после". В твоя случай при домашни условия - към плюса.

Пон Сеп 18, 2006 7:33 pm
Профил

Мнение 
Значи трансформатора със сигурност е 300W, защото когато го поръчвах им казах колко вата ми трябват а не колко ампера... По ампери търсех в началото, но когато се стигна до поръчката... по ватове. А магазина е на улица Козлодуй (това е магазина в който поръчвах захранването. предполагам за него ме питаш). За дебелите кабели знам че ми трябват. Ама тогава как ги захранват тия усилватели по техномаркетите?

Пон Сеп 18, 2006 9:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikon написа:
...Ама тогава как ги захранват тия усилватели по техномаркетите?

Както пише: с акумулатор :idea:

Пон Сеп 18, 2006 9:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
bateAz написа:
Nikon написа:
...Ама тогава как ги захранват тия усилватели по техномаркетите?

Както пише: с акумулатор :idea:

Точно се чудих с кво да филтрираш напрежението след греца,виждал съм яки кондензатори в магазините за авто,аудио и т.н. ,доста mF ,ама на каква цена са? Ако вържеш акумулатор вместо кондензатора(ама пък къде ще го държиш) , и тогава може да захраниш усилвателя със стандартно зарядно за АБ.

Пон Сеп 18, 2006 10:00 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Май се слагаха по 1F кондензатор за да "понесе" пиковете... 100-200лв май беше парчето :?

Пон Сеп 18, 2006 10:56 pm
Профил

Мнение 
Това май тоя в магазина щеше да ми го разясни чак след като ми беше продал и грец схемата. А аз се замислих нещо друго... понеже акумулатора (а бре май не се пише така ама карай :P ) се връзва към тоя усилвател... а аз имам зарядно за акумулатор... ако е на принципа на обикновенните батерии->зарядни според мен може и да стане да си ползвам зарядното като акумулатор... или само ще си скапя техниката и нервите?

Пон Сеп 18, 2006 11:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikon, читать надо!

Пон Сеп 18, 2006 11:33 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение