Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Ремонт на електронна техника 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Ремонт на електронна техника

Имам проблем с телевизор PHILIPS-постоянно дефектира драйверния транзистор на импулсното захранвне. Когато го сменя работи около 30мин и изгаря с лек пукот, а картината е бледа сякаш не му достига напрежение на кинескопа. Съмненията ми падат върхо товар в импулсния трансформатор, но има вероятност и товара да е в другите блокове. Дефекта се проявява за миг и е съпроводен с изгаряне на транзистора, затова ми е трудно да разбера причината.
Предварително благодаря ако може да помогнете!

Чет Авг 03, 2006 11:06 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Колегата, има специализиран форум за ремонти - http://forum.eshop.bg . Все пак кажи модела на телевизора, ще погледна из схемите си. Също така, като сменяш транзистора в импулсното, смени и всички електролитни кондензатори в него (без 400V-овия). С какъв кинескоп е ..размери ? Какъв е транзистора ? Какво тип импулсно е, блокинг генератор или има обратна връзка ? Картината кога е бледа - постоянно или преди да изгори ? На колко волта държи +B веригата докато работи телевизора ?

Чет Авг 03, 2006 11:32 am
Профил

Мнение 
Predator_MF написа:
Колегата, има специализиран форум за ремонти - http://forum.eshop.bg . Все пак кажи модела на телевизора, ще погледна из схемите си. Също така, като сменяш транзистора в импулсното, смени и всички електролитни кондензатори в него (без 400V-овия). С какъв кинескоп е ..размери ? Какъв е транзистора ? Какво тип импулсно е, блокинг генератор или има обратна връзка ? Картината кога е бледа - постоянно или преди да изгори ? На колко волта държи +B веригата докато работи телевизора ?

Модела е Philips 63KV5617/22M Белгийско производставо, а кинескопа е А59ЕАК01Х03-Френско производство.
Не знам с точност какъв е оригиналния транзистор защото преди да го донесат при мен е бил в още два сервиза за същия проблем и не успели да открият причината. Получих го с транзистор BU508. Кинескопа е сразмер 61см в диагонал (24инч) Захранването е с обратна връзка чрез оптрон, а картината е станала бледа след ремонта в сервизите. Не мога да намеря схема за този модел, за да проследя напреженията и да разбера какво става. Благодаря за саита с форума-ще ми бъде полезен!

Чет Авг 03, 2006 2:40 pm
Профил

Мнение 
Транзистора в захранването е 2SC3795B.Шасито е G110.Успех :D :D

Пет Авг 04, 2006 10:52 pm
Профил

Мнение 
ELIN написа: