Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Някой поръчвал ли е къстъм кутии ? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Някой поръчвал ли е къстъм кутии ?
Въпроса е някой поръчвал ли е къстъм кутии, в коя фирма, какви са сроковете за изработка на инструмента, какви са ценовите тарифи и т.н.

Пон Май 29, 2006 7:30 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
В Стара загора май правят там В бившето ДЗУ. Така съм чувал не съм поръчвал.

Пон Май 29, 2006 9:11 pm
Профил

Мнение 
Пластмаса или метал? Аз в момента правя нещо подобно, но тиражът е няколко хиляди. За по малко не си струва.

Вто Май 30, 2006 9:25 am
Профил ICQ

Мнение 
Пластмаса, само дето бройките няма да са хиляди а стотина.

Вто Май 30, 2006 11:50 am
Профил ICQ

Мнение 
Ще ти излязат златни! Ако е възможно, потърси готови.

Вто Май 30, 2006 11:59 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
itilien написа:
Пластмаса, само дето бройките няма да са хиляди а стотина.

за 100 бр. само за инструмента като ти вземат 5000-10000 лв отиваш на 50-100 лв/ за кутия

Вто Май 30, 2006 6:51 pm
Профил

Мнение 
Ако мине с по малко от 15 хиляди, трябва да вика ура и да си удря гъза в тавана :lol:

Сериозно, ако трябва наистина да ги правиш, мисли за други технологии. Стъклопласти, ЦАМ, вакуумно формоване, лепене ...

Вто Май 30, 2006 7:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
е то има кутийки и кутии :) аз имах предвид габарит сапунерка
между другото на един панаир си говорих с този швед http://www.can232.com/ и той ми каза че прозрачната кутийка в дясно е правил в Тайван пратил им мостра и те му направили инструмента за $2500 и му шприцвали 5000 кутии за още $1500, кутийката му излязла $1.20 с транспорта но поръчал 5000 бр за да му вземат поръчката - всичко това направено за 4 седмици - нещо което тукашните матричари не са се научили да правят - тук инструмент за по-малко от 2-3 месеца не излиза
Имам един клиент турчин - преди 7-8 години си правеше всички инстументи тук в България защото бяха 3-5 пъти по-евтини отколкото да ги прави в Турция, сега не прави нито един инструмент тук - повечето ги е изнесъл да се правят в Китай и което му е по-спешно си прави в Турция там цените постоянно падат и - вече са като цените в България защото са накупили съвременни машини с голяма производителност което смъква цената дори да се работи с по-голяма норма на печалба и по-големи заплати, тук в България си работят по една и съща технология и машини от 20 години

Вто Май 30, 2006 8:22 pm
Профил

Мнение Питанка
Моля ,някой да каже на български за какво иде реч,какво е това" къстъм кутии " ? Може и да съм виждал такива,ама като не знам за какво "говорите".

Сря Май 31, 2006 7:50 am
Профил ICQ

Мнение 
Тази кутийка е с един инструмент, при това доста прост. Ако попаднеш на човек и у нас може да стане. Лошото е, че аз досега не съм попадал :(

Иначе за инструмента, познати на мои познати поръчват в Китай. Проблемът е, че трябва да изпратиш пълна документация. Ако сбъркаш нещо - гориш :? Те са опитни в занаята и явно не бъркат. Ама за начинаещи упражнението може да се окаже разорително ...

Митко, става въпрос за кутии, специялно направени за конкретното приложение. Тъй че мъчно може да си ги виждал :)

Сря Май 31, 2006 8:36 am
Профил ICQ

Мнение 
На мен ми беше ясно че това е много скъпо начинание и няма да стане, но нашия "мениджър", който не е наясно с това все пак настояваше, та реших да попитам все пак. На фона на това което искаме да направим (дисплей за вграждане в стена), оная кутийка от картинката горе е като сапунерка наистина... а щом за толкова проста форма толкова пари са дадени, мога да си представя колко ще ни излезе на нас. Да не говорим, че трябва да се проектира от някоя фирма, което ще струва маса пари и време. Явно ще караме на по-прост вариант.
Мерси за информацията :)

Сря Май 31, 2006 12:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
itilien написа:
На мен ми беше ясно че това е много скъпо начинание и няма да стане, но нашия "мениджър", който не е наясно с това все пак настояваше, та реших да попитам все пак. На фона на това което искаме да направим (дисплей за вграждане в стена), оная кутийка от картинката горе е като сапунерка наистина... а щом за толкова проста форма толкова пари са дадени, мога да си представя колко ще ни излезе на нас. Да не говорим, че трябва да се проектира от някоя фирма, което ще струва маса пари и време. Явно ще караме на по-прост вариант.
Мерси за информацията :)

Ако искаш мога да ти дам адреса на една фирма в София. Аз изпозвам техните CNC. Правят матрици, могат да ти проектират и пройзведат матрицата с прилежащите симулации и тестове, имам ерозийна машина, абе всичко което им е необходимо за производството на матрицата. След което могат да ти произведат серия, тоест имам и щприц. Хората са много кооперативни и най вече са професионалисти. :!: не работя за тях :!: . просто искам да помогна :D .

Сря Май 31, 2006 1:20 pm
Профил

Мнение 
Ами дай информация за връзка с тая фирма, за да проверим за какво става дума. Сигурно ще е много скъпо, но е полезно все пак да се провери.

Сря Май 31, 2006 2:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
itilien написа:
Ами дай информация за връзка с тая фирма, за да проверим за какво става дума. Сигурно ще е много скъпо, но е полезно все пак да се провери.

МП МОД - МАН
Димитър Янков
бул. "Кл. Охридски" 8 бл.7 вх.10 ( това е адреса по фактура)
Намират се в МЕИ - производствените халета
0887273156
mod_man@abv.bg

Пробвай, може да ти предложи добри условия.

Сря Май 31, 2006 3:01 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
3aek написа:
... те му направили инструмента за $2500 и му шприцвали 5000 кутии за още $1500, кутийката му излязла $1.20 с транспорта но поръчал 5000 бр за да му вземат поръчката - всичко това направено за 4 седмици - нещо което тукашните матричари не са се научили да правят - тук инструмент за по-малко от 2-3 месеца не излиза

Имам един познат в Казанлък, скоро го питах за колко време си правят матриците и ми каза че максимум месец правят матриците, а ако нямат много работа каза, че става и за по-малко време. Не знам само дали вземат поръчки в момента, но ще ги питам тия дни.

Чет Юни 01, 2006 10:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]