Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Усилвател за видеокамера? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Усилвател за видеокамера?
Ситуацията е следната - имам 15 камери от bulcom2000 модел СХ-501, Video output 1.0v p-p /75Ω, всичките ще работят свързани към PC платка Sentury 1516. Дотук добре, преди малко ги достави куриера, обаче разстоянието м/у платките и РС-то ще бъде от 30 до 60м. Кабела е положен - RG-6. Въпроса ми е ако някой колега има опит във видеонаблюдението да ми каже дали ще ми се наложи да монтирам и видеоусилватели за такова разстояние, че да почвам да ги лепя веднага :( Мислех да пробвам, но нямам в момента толкова метраж кабел за експеримента, не ми се иска да установя в последния момент че нивото на видео сигнала е недостатъчно!

Вто Май 02, 2006 7:50 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
За 60 м едва ли сигнала ще падне много като ниво , но със сигурност ще се омаже ( ще загуби високочестотната част от спектъра си ) Ако камерите са цветни е почти сигурно че ще имаш проблеми и с цветовата носеща . Най добре потърси схема на коректор sharp/soft ( имаше ги в старите видеомагнетофони.Ако можеш да изчакаш два-три дни ще ти изровя схеми .Успех.

Сря Май 03, 2006 7:02 am
Профил

Мнение 
Камерите са черно-бели, притеснява ме най-вече омическото съпротивление на кабела. Отговора на Васил малко ме успокоява, но ако някой все пак може да каже със сигурност или да взема да пробвам ще бъде най-добре?

Сря Май 03, 2006 8:25 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
@milenjs - ами всичко зависи доколко е качествен кабела, с който е изградена мрежата. До 60 метра за чернобял образ никакъв проблем не би трябвало да има, за цветен аз лично на такова разстояние не съм пробвал. Внимавай обаче с РС платката - тези платки горят просто от лош поглед, това го казвам от опит!

Сря Май 03, 2006 8:26 am
Профил ICQ

Мнение 
Кабела е RG-6, медно жило,затихване 8-9 Db на 100м при 100Mhz, сравнително добър. Но това за платката за РС-то ме разтревожи. Какви мерки да взема освен задължителното заземяване на всички маси + РС-то. Има ли някакво протектори за защита на входовете примерно от индукция при гръмотвевици?

Сря Май 03, 2006 8:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не знам какво да кажа относно защитите... В случаите когато при мен е изгаряла подобна карта( а те са 2-3) така и не можеше да се разбере дали е поради нешо по входовете или поради друга причина. Във всеки случай най-простата мярка е на всеки по вход по 2 ценера 5 V паралелно към маса- единия в едната посока и другия в другата. Поне ти гарантира 4е нищо над този праг не може да влезе по кабела, а дори и да стане нещо ще го отнесат диодите, които все пак струват стотинки ;)

Сря Май 03, 2006 9:35 am
Профил ICQ

Мнение 
OK, ще запоя по един ценер в самото BNC но си мисля само за един на 3.3В той в обратна посока нали си пуска на 0.6В, целта е да се събере в буксата за да не правя платка с преходник. В неделя ще монтирам системата и ще обадя за резултатите. Благодаря за информацията :D

Сря Май 03, 2006 10:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Най добрия начин за защита е галваничен изолатор на всеки вход .Прави се с бърз оптрон .Мога да ти пратя схема ако ти се занимава ( че даже и платка ... )

Сря Май 03, 2006 10:48 am
Профил

Мнение 
ОК, пращай защото нали се сещаш каква е цената на картата. Ще ги направя за един следобед за да съм сигурен!

Сря Май 03, 2006 11:08 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Здравейте
Може ли да ми я пратиш и на мен. С тази схема може ли да свържа PC-то с видео входа на телевизора за да не откачам кабелната.
Благодаря

Сря Май 03, 2006 12:17 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цитат:
С тази схема може ли да свържа PC-то с видео входа на телевизора за да не откачам кабелната

???

Сря Май 03, 2006 12:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Kakto вече дискутирахме, за тоя проблем с кабелната и два кондензатора по 100pF/2kV последователно на кабелната са ти достатъчни за да отделиш масата на телевизора (която прои 99% от случаите е вързана с тази за TV входа) от кабелната (при чиято маса имаш различни, но доста големи напрежения)....така де, проблема ти не е за тази тема

Сря Май 03, 2006 1:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
setoy написа:
Не знам какво да кажа относно защитите... В случаите когато при мен е изгаряла подобна карта( а те са 2-3) така и не можеше да се разбере дали е поради нешо по входовете или поради друга причина. Във всеки случай най-простата мярка е на всеки по вход по 2 ценера 5 V паралелно към маса- единия в едната посока и другия в другата. Поне ти гарантира 4е нищо над този праг не може да влезе по кабела, а дори и да стане нещо ще го отнесат диодите, които все пак струват стотинки ;)

Така свързани, ценерите ти режат сигнала! Ако искаш да ползваш ценери, те се свързват последователно, срещуположно един на друг и в паралел на кабела. Аз обаче бих ти препоръчал специалните защитни устройства за целта. За нивото на сигнала не бива да се притесняваш - честотната лента е 0-6MHz и затихването ще е много малко. Ако направиш качествено връзките, няма да имаш и загуби от разсъгласуване.

Сря Май 03, 2006 1:44 pm
Профил WWW

Мнение 
За да не ми режат сигнала който е 1В РР дали е подходящо да свържа само един ценер както вече писах по горе - да ми ограничи сигнала до 3.3в, то е ясно че с 2 ценера в паралел ще бъде като с 2 диода - ограничаване до 0.6В

Сря Май 03, 2006 2:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Грешката е моя - исках да каза последователно един срещу друг. Така 4е единия все едно и в двете посоки имаш по един в права посока и един в обратна. Сори. А готовите защитни устройства които съм виждал представляват също така някакви комбинации от ценери, диоди и разрядници, от които ползата е силно съмнителна... ;) Не допускам че няма и по-качествени..

Сря Май 03, 2006 2:29 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща