| Автор |
Съобщение |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 Връзка стационарен телефон->компютър през Bluetooth USB
Значи първото нещо е да кажа че с този проект нямам нищо общо!всичко е за едни наши роднини.
Идеята е да се свържe ''майката'' на безжичен телефон посредством блутут така че при набиране на номера от телефона сигналът да се препраща към компютъра които чрез интернет ще се свързва към други оператори и по този начин телефона става ''безплатен''.също трябва да се сложи бутон на телефона ''използвай блутут'' като по този начин да се изключва телефона от мрежата на БТК и да се включва към блутута.Търсих евтини блутут USB модули за включване ком компа но ще е по-добре вие да ми предложите.Също ще се наложи и софтуер за USB-то.знам че проекта е доста амбициозен ама се надявам да ми помогнете със схеми и идей 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Сря Апр 26, 2006 6:48 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Много страннно. Разправяш че пиковете са прекалено сложни за теб и не си дорасъл зя тях а сега гледаме Bluetot,PC soff i t.n.
Пак хвърчиш в облаците момченце. Както си я подкарал ..... не знам какъв човек ще излезе от теб.
Слизай на земята доде е време.
|
| Сря Апр 26, 2006 7:24 pm |
|
 |
|
HCL
|
IGBT откриваш топлата вода. Подобни у-ва се продават отдавна. Пусни един гуугьл за phonebox.
Адаптер с 1 USB - врьзка кьм PC-то и 2 RJ11-ки, едната кьм БТК, другата кьм телефона. Поддьржа и DECT, което напьлно обезсмисля синьото зьбче.
Намира се за 50лв, по-евтино няма как да го спретнеш. Освен ако не е за спорта де 
|
| Сря Апр 26, 2006 7:32 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Не става дума за правене а за купуване на готови модули за вграждане и ми трябват схеми за връзване на USB.цялата работа трябва да излезе без допълнителни платки или най-много 5-6 транзистора и жици за опроводяване.удобни ли са Bluetooth-ите от GSM-и за тази цел?същевременно трябва тая цялата машинария да се храни с адаптера на телефона и да има нищожна консумация в дежурен режим!Като има кажа на хората че удоволствието им ще излезе 100-200 лева ще си се набутват пак на БТК  За DIY Блутут и дума не може да става!
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Сря Апр 26, 2006 9:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Сря Апр 26, 2006 10:03 pm |
|
 |
|
3aek
|
Dimitar: всички постова на IGBIT са подобни, ако вече си чел другите му бисери няма да ти прави впечатление и да се ядосваш, просто гледай на тях като на забавно четиво, мен лично ми стига да прочета един такъв като този по-горе за да се насмея колкото за цял ден
|
| Сря Апр 26, 2006 11:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да, ама според мен това е основния проблем на българите - че все се правим, че не забелязваме разни неща и ги оставяме да се случват. Тоя форум имаше дни, когато беше напълно професионален и аз все още гледам сериозно на него, за да се правя, че такива екземпляри не ми пречат. Може да е странно, ама аз така мисля  . Иначе е най-лесно да кажа майната му и да не ми прави впечатление  .
|
| Сря Апр 26, 2006 11:16 pm |
|
 |
|
WDW
|
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Апр 26, 2006 11:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Неразбрах - нещо с мен ли не си съгласен? Не, че държа, ама просто ми е интересно, щото само от иконите нестава ясно  .
|
| Сря Апр 26, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
MIPS
Ранг: Ориентиран
|
Да наистина някои път IGBT направо ме обива с неговите идеи , проекти и там .........
абе колега,викам ти така защото невърви дати казвам момченце защото сме горе долу набори  ама моляте не пиши такива глупости тук неси в даскало и да плямпаш с съучениците си разни глупости къде то сави минали на ум през деня или там по някое друго време
Този форум мисля че е предназначен за по сериозни неща искам хубаво даси помислиш над постами 
|
| Чет Апр 27, 2006 12:02 am |
|
|