Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Постоянно напрежение и поялник? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Постоянно напрежение и поялник?
Досега ползвах един уред с няколко напрежения, и допълнително управление на мощността със симистор, на който мога да включвам и регулирам всички видове поялници от 6 до 220 волта, всичко е добре но си е обемисто това чудо, сега си мисля за някаква по скромна кутийка с импулсно захранване която да вади пак доста напрежения но само постоянни, с които пак да си захранвам поялници и други товари.
Въпроса ми е доколко е удачно поялника да се захранва с постоянно напрежение, това би ли повлияло по някакъв начин за натрупване на статично електричество по него или въобще при запояване на интегрални схеми?
Мислех си за някакъв вариант с регулируем инвертор но досега не съм се занимавал, освен другия вариант да ползвам платка от някой свършил UPS, но това с инвертора е резервен вариант, ако постоянното напрежение се окаже неприемливо.

Вто Дек 14, 2004 10:00 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Я си вземи една станциика и не се занимавай с глупости. За поялника много важно е да има терморегулатор,не че не може да се направи ама Solomon станцииките са 120-130 лева готови направени и работят стабилно,а и има подобни маи за 70 лева.
А за да си захранваш другите гадости си направи или купи най нормален захранващ блкок с измервателни системки за ток и нпрежение. Аналоговото захранване е универсално не създава смущения,не е капризно в работата си, стабилна защита ... Поне според мен не работа за импулсно захранване в случая.

Сря Дек 15, 2004 10:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
И да добавя само към вече казаното по-горе - вида на захранването на поялника няма никаква връзка със статичното електричество. За да се отнемат статичните заряди, които се натрупват по теб от изкуствените материи, с които сме облечени :x има специални гривни, които се заземяват.

Сря Дек 15, 2004 11:14 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]