|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:01 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 FPC / Edge конектор
Търся си възможно по-нисък FPC конектор и ако може да е без заключване. Имам сглобка като в картинката, целта е тия тръби да са възможно най-малко сгънати, . т.е. сензора да е по-ниско. В диджи не намирам нищо по-добро от това, а и това е със заключване което не ме кефи. В LCSC имано са все китайци, искам сериозен западен производител, това конкретно в вюрт. Edge конектори не видях подходящи, те са правени за по-дебел стекъп, това е 0.35 като FPC. В един момент може да се мисли за ъстъм тъй като бройките ще са доста големи, но за началото трбява да можем да снабдим 2-5-10 хил без да се губи време за тулинг и подобни.
p.s. забтравих, стъпка 1 мм, 8 пина.
|
| Пет Ное 21, 2025 3:05 am |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: FPC / Edge конектор
Хмм нещо май избора на edge цонектори доста е намалял. Търся нещо което да е с 16 до 20 позиции, и странно но няма много избор. Излиза един амфенол 10056847-101LF който го няма в сайта им щото е FCI, и всичко освен него е с някакви ненормални цени. На мен не ми трбява ни да е бързо, ни да е с малка стъпка. Помня навремето съм позлвал едни съвсем простички мисля на АМП бяха, на някава голяма стъпка, може би 1.5 или 2 мм, но в момента не намирам нищо по дистрибуторите. Трябва да интерфейсна две платки, и edge конектор е най-удачното решение, и механично и естетичекси и всякак и не мога да намеря нищо подходящо. Та ако някой се сеща за нещо което мжое да ми свърши работа .. първо търсих за по-тънка карта 1 мм и надолуъ, това го прежалих, но и без това условие избора пак не е много голям, няма как да платя 2-3 долара за нещо такова ... но дори ид а се прежаля да ги платя пак няма мнго подходящи  п.с. ааа 90 градусов трябва да е.
|
| Съб Ное 29, 2025 1:45 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Остави ги тия, пробвай PCIx или М55 серия Harwin, последните имат и кабели.
|
| Съб Ное 29, 2025 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз за вертикалната намерих нещо, то тя вече не е и вертикална ама това е друг въпрос. Сега търся друг като който да свърже тая платчица на която е набучен сензора от картинката по-горе към фронтенда. Без излишни детайли, но имам асембли с няколко сензора, та това "кутийче" което е еднократно, се нанизва на фронтенда, който е друго кутийче в края на кабел. И двете трябва да са възможно най-малко, цялото асембли е 60х30 мм в момента като натискат да го правя още по-малко и тънко. Та въпросния едж конектор е за между тия две кутийчета. На картинката е все още старата версия където конектора е в малкото кутийче, но механично с показва невъзможно, а и експлоатационно по-добре да е на кабела. Та ми трябва нещо което е паралелно с платката, и е максимално малко, защото освен него там ще има два различни фронтенда, и мястото е кът. Мислех и за варианта конектори, имам подобни в едно друго асембли, но от към дуракоуатойчивост едж конектора няма равен. Цената също не е за пренебрегване, с оглед че се използва еднократно може да се мине със стандартно злато, без излишно оскъпяване, т.е мъжкото ми е без пари. И аче има вариант конектори рейки, ама трябва да им нацелиш пиновете ....не ми е много комфортно. Отделно ако е така трябва да ги крия, защото са остри и могат да перфорират стерилната опаковка, което пък криене ще доведе до механично усложнение .... В момента сложих въпросния амфенол fci, прекарах още 2 часа ровейки, рових и по китайските сайтове макар да не е много опция ...ММ варианти няма особенно. Бих отишъл на къстъм, клиента и аче се дърпа ...
|
| Съб Ное 29, 2025 2:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|